用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

原文章由 ebeltang 於 07-10-31 09:28 硐表
thanks sindy

今日著咗冬季 uniform la, 不過, 亞囡話 Miss 叫佢著黑色 socks?
我諗應該係 藍色掛!  其實, 多數著边隻色多呢?

原文章由 Sindy 於 07-11-2 12:23 硐表
socks可以著寶藍色同白色,運動衫時就著白色sock,外套就著寶藍色,我記得仲可以著白色,唔知有無記錯,因為我女唔著外套,連褸都唔著,除非好凍時先著褸.......

今日阿女都著左冬季啦,佢話琴日都換得囉喎...........

...

You mean 冬天可以著白色冷衫?

原文章由 twu_hk 於 07-11-3 22:34 硐表

張通告寫灣仔星期日唔開架.

我今日早上, 中午同晚上八七時半經過北角維多X校服門口都係有十幾二十個人係度排隊買校服, 好慘.

今日下午經過灣仔有間賣校服 ge 鋪又係排哂長龍, 好在我哋買夏季 PE 衫果陣, 一齊買埋je... 又唔駛走兩次....

原文章由 Sindy 於 07-11-4 23:15 硐表
呢樣唔記得清楚呀,我女唔係好著外套的呀,冬天條裙都幾暖的呀

Thanks for yr sharing, 最後都係買咗件宝藍色 ge 冷衫, 今個月 16 号 parents day, 囡囡係唔係唔駛返學, 只係家長返去見班主任ar?

同埋, 明天是否全校都去同一個地方旅行 ga?

[ 本文章最後由 bbqueen 於 07-11-5 15:21 編輯 ]

原文章由 ckh689 於 07-11-6 10:13 硐表
請問各位一年級媽咪收到牙科預約紙未?因為五年級大囡今個月已經要檢查,但仍然收唔到細囡的預約紙,唔知會唔會唔見咗!

Not yet!

原文章由 ebeltang 於 07-11-20 18:29 硐表
我女高度比同年較高小小,可能咁ga原因岩掛...不過我見佢又著得幾舒服喎~除出黎都冇果d條印響腳樹...不過妳覺大就唔好買住呀,blue socks都好多選擇ga!!! ...

你哋係校服果到買 ge blue socks 要幾錢 ar?  我係出面買 about $12-14 蚊/對.....咁 marks & spencer 賣幾多$$$

ebeltang

如果你囡囡 ge 編号唔係好前 ge 就唔駛咁早到, 早去真係得個"等" 字 ga...., 預 1 min 1 個就差唔多 la

[ 本文章最後由 bbqueen 於 07-11-20 21:48 編輯 ]

原文章由 snoppy 於 07-11-22 17:30 硐表
anyone have schoolbus contact list ah? thanks.

你要邊區? 我可以 fax 比你.  其實係 nanny bus, not school bus.

原文章由 ckckcktina 於 07-12-10 10:06 發表
咁多位早呀! 好耐都無來報到囉. 有d咩新野傾緊呀? 知唔知來緊幾時2nd test呀? 係唔係過左聖誕呀?

岩岩先搞掂我細女出年幼稚園d野. 真係放下心頭大石呀. 係呢? 你地普朗既成績點呀? 我女得82分咋, 不過學 ...

82分都有 merits wor! 咁幾號係 sports day ar?  我哋有冇得去睇 ga?

另外, 有冇人知 21/12 (party), 有冇放早?

[ 本文章最後由 bbqueen 於 07-12-10 13:12 編輯 ]

原文章由 ckckcktina 於 07-12-13 11:22 發表
唔係呀? 咁又要告假?

仲有亞囡話 party 果日冇校車坐, 真定假 ga?

原文章由 ckckcktina 於 07-12-20 12:51 發表
咁多位早呀!

等我來賣下廣告先, 我女於2008年1月5, 6 兩日有套英文話劇響上環文娛中心上演呀, 有興趣既可以帶你地阿女來睇下啦. 佢個劇團響bk都有賣廣告架. 你地響首頁個客戶推介可以見到呀, 佢地今年做Cinderella ...

好玩嗎? Pls pm me some comments!

Hi all

Happy New Year!

Hi all

我想問吓點解咁耐仲未有牙科保健 no. ? 我知道有 D 學校 (also p1), 都係灣仔區, 都有 lu? 唔知仲要等幾耐?

原文章由 ckckcktina 於 08-5-8 12:58 發表
HI, HI , 嘩, 好耐無上來傾添, 去晒邊呀? 想問下你地步行籌款捐幾多呀? 佢寫要"不少於300" 咁係唔係一定要交300架?

我睇唔到有寫要"不少於300" wor!
‹ 上一主題|下一主題