用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

原文章由 ebeltang 於 07-10-30 14:09 硐表
我女係熱豬仔所以響20度都頂得住
不過我仲未得閒買冬季校服比佢wooo
係呢sindy之前學校係咪響好cold時可以著不同colour褸or羽絨返學架 至於今年就要規定著ga顏色呢 ...

都算規定左,但有特別需要可寫信申請

好似無呀,有就有通告架,果d應該係幾年前搞的,我諗唔係年年搞掛...
原文章由 bbqueen 於 07-10-30 20:31 硐表
Sindy

想問吓聽日Halloween, 學校会唔会有 D活動比小朋友?  因為我係 website 到見到 D 小朋友著住 D halloween constumes ar?  但係又見唔到有通告?

socks可以著寶藍色同白色,運動衫時就著白色sock,外套就著寶藍色,我記得仲可以著白色,唔知有無記錯,因為我女唔著外套,連褸都唔著,除非好凍時先著褸.......

今日阿女都著左冬季啦,佢話琴日都換得囉喎...........

原文章由 ebeltang 於 07-11-2 08:55 硐表
bbqueen我女今日pe class都係著夏季套校服只係換左件厚小小藍色外套者,唔知得唔得呢 不過都著左返學lu睇呀女返黎有冇比老師話先知!
係呀sindy我都想知冬季socks著咩色同埋外套有冇指定colour呢

...

呢樣唔記得清楚呀,我女唔係好著外套的呀,冬天條裙都幾暖的呀
原文章由 bbqueen 於 07-11-3 18:30 硐表

You mean 冬天可以著白色冷衫?

係呀,家長日囡囡唔駛返學......

(六級都唔同地方旅行呀,可以係學校website睇到)

原文章由 bbqueen 於 07-11-5 15:15 硐表

Thanks for yr sharing, 最後都係買咗件宝藍色 ge 冷衫, 今個月 16 号 parents day, 囡囡係唔係唔駛返學, 只係家長返去見班主任ar?

同埋, 明天是否全校都去同一個地方旅行 ga? ...

重覆

[ 本文章最後由 Sindy 於 07-11-21 08:26 編輯 ]

原文章由 snoppy 於 07-11-19 11:19 硐表
唔知marymount有無校車去Kornhill呢? and how about the time schedule of that school bus?

只有保母車,大約六點七至十到掛,要睇下佢點行,同埋邊架車行,好似康怡都有兩架車的,佢地七點三就返到學校架啦

原文章由 ckckcktina 於 08-5-9 10:34 發表
有架, 你睇真d, 響頭頭果到架.

想請問下,學期尾後,有無人有書/作業全部既物資可以益下我個老死朋友呀?我會盡量回報返你地既 幫幫忙丫,thanks

[ 本文章最後由 Sindy 於 08-5-15 20:18 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題