用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

O+'sLover 寫道:
你所講的, 係咪全部都係聖馬加利大的同學, 咁咪有成10幾個, 變左另一個聖馬保你大團體.      

仲有我個女 ar, 讀 1B, 巳經收到風話班主任幾 nice, 但就同而家d同學分開晒.

仲有我個女都係讀 1B ar! 你係邊 shu 收到風話 ga??? 聽到你咁講都冇咁擔心...... 23/6, 你地會去 ma?   
各位多多指教     

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

Hi ckckcktina

請問海天係邊 shu 上堂ga? 有冇website? 我都想囡囡玩下! Maybe we can join the same class?  大概幾多人一班?

Hi cczzko

School Orchestra 幾點 start ar?

SamMom 寫道:
大家好,我個女編左入1A, Careily, Karenhui99, 下星期六我地可以認識下, 第時開學有個照應. BTW, 你地會吾會帶埋個女去?我老公話想帶個女去熟悉下環境? :wink:

"You don't need to bring her along wor" it stated in the letter....

cczzko 寫道:
Dear n.c2007,

瑪利曼的課外活動資料, 可瀏覽MPS Website 首頁, Click CURRICULUM, then click Informal Curriculum, 可參考課外活動之時間表.

Click here => http://www.mps.edu.hk/

cczzko :wink:

p1 可以 join 嗎? BTW, 我個囡都係香兒 ga wor!

Hi all

你地就好la, 又帶埋老公/囡囡返mps, 因為突然公司有重要 meeting, 我可能係 lunch time 放低張 cheque 就走la!      有 mud 重要事項, 記得上黎報料ar! 唔該!

我囡係 1B班 ar!

bbqueen :

你今日最後有冇去? 我都係1B班,個老師姓謝,好人一個,生完BB4-5個月,暫時一班36人,不過老師話未定. 

不過記得7月6及7日是 OPEN DAY, 可以回校參觀.

你交錢時學校有冇比訂書單,校服, LUNCH 資料你, 重有你有冇係學校門口取保母車資料, 如果冇你PM比我你FAX 機, 我FAX 比你.

Hi O+'sLover

我最後都有去到, 不過遲左 law, 坐最後 corner 位, 果日已經擺左張 cheque 買書/簿, 費事再走多一轉, 7/7 (Sat) OpEN Day 會帶埋囡囡去, 你會去嗎?

Hello bbqueen,

Ha Ha, I am the one who asking about the lunch box try out.  

Of course we will attend Open Day. But not sure 6 or 7 Jul.

O+'sLover

原來果個就係你, 你囡囡係咪比較咀"刁"? 所以咁問
  so far, 我都 feel 到 Miss Tse 都好好人.

你會唔會自己送"飯" 比佢ar?  

"原來果個就係你, 你囡囡係咪比較咀"刁"? 所以咁問
so far, 我都 feel 到 Miss Tse 都好好人."

其實係我老公叫我問, 我都知會比人笑架la, 飯盒"試食"喎, 你估吉之島波仔飯, 我都巳經修飾過話比錢自己買, 我老公話要免費試食, 如果我跟足佢講, 一定比人笑死.

我囡囡係好多野都唔食, 不過返到學校一大班人可能會好d.
我都會訂飯盒, 因為阿女實貪新鮮.

我諗都會訂飯盒, 費事煩, 不過, 佢食得慢, 夠鐘都食唔到一半......校車你問左未, 幾點上車?

校車 7:25上車, 初初諗住老公自己送, 不過要比平時返工早半個鐘出門口, 而家保母車時間都唔會太早, 所以都會用保母車.

我個女平時都食得慢, 不過到時咁多同學可能會好D, 唔輸得. 我都會報名做食飯義工, 到時咪可以試食LAW,       .

7:25上車, 好好 wor! 可以 pm 我係邊 shu 上車嗎?

原文章由 00adafan 於 07-7-5 10:31 發表
你們買了書包未?

BK 好多 mami 都話 zeven 書包好 wor! 仲有冇好介紹 ar?
00adafan, 你囡囡讀?? 班 ar?

Marymount Open Day

Hi all

Any one will go to Open Day tomorrow afternoon?  Any
1B Parents here?

原文章由 leschelems 於 07-7-17 19:30 發表
十年八年前我又不懷疑,但如果聖心在這年頭還這樣做就真有點奇怪,會不會你的朋友四處宣揚而自招麻煩?

Hi leschelems & Sindy

請問p1 ge 1st test/exam 係幾月? Thanks!

原文章由 Huihung 於 07-7-25 21:32 發表
My daughter choose a blue sanrio school bag.  Quite light and match with their uinform color.

Would you mind tell me how much you for the school bag?  Where did you buy?  Which class is your daughter in?

Hi all

你地係未已經 book 哂挍車 la!

原文章由 ckckcktina 於 07-7-30 10:30 發表
早晨呀!

我終於買左書包囉. 係lego牌架, 2百幾, 都幾好, 粉紅色, 響sogo買架. 不過其他就仲未買.

你地有無人買齊晒d野呀? 來報下料呀!

I bought sanrio, designed by poly u.  $2xx

有冇 mami 知返學 ge shocks 係長 knee high or 短果隻?

我地買左 uniform la!

原文章由 flower99 於 07-8-1 12:46 發表
hi ckckcktina,
麻煩你pm比我,我想知成和道上學校要幾錢,上個學期係比緊$450,唔知今個學期又會幾多?

請問成和道幾點上車? 每年 ge 上/落車時間會唔同嗎?

原文章由 hechu 於 07-8-4 14:26 發表

Say hello to you all! Have you child say anything about going to P1? My daughter is very excited. Anyone know about the P1 teachers?

你囡囡係邊一班? p1B & p1C ge 班主任都幾 nice!

原文章由 hechu 於 07-8-6 00:11 發表
我個女讀1B班, 班主任Miss Tse , 其實我老公個邊有親戚幾姊妹都係Marymount讀過, 佢地話只知二年級有個叫Miss Tse 做個佢班主任, 好好, 很細心, 聽佢講一兩個例子, 都覺得這個教師都很關心學生. 但都吾知是否同 ...

Hi hechu

Then our daughter can be classmates la! Nice to meet you here!

Have you bank in the reservation fee for school bus?
‹ 上一主題|下一主題