用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

咁多位早晨呀!    好開心呀, 見到有咁多位同學仔  

SINDY,

sorry, 我無講你知咩?   我以為之前已經一早post左添, 到時又要問你取經呀    你要射住射住我地d細既呀    

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

hi oldsim, 早呀!

係呀! 因為我之前都有收下風, c班既班主任好唔好架, 不過收返來d風就有d話佢好好, 有d又話佢好惡&salt. 所以都唔知點, 雖則23/6就可以見到佢, 不過都想快d知佢係點.       好彩有你派定心丸呀.   thks!!!!

咁你女係邊班呀?

peekaboo,

早呀! 真係好啦. 又多一個同班同學呀! 大家都要多多指教!    

Hi sweetybee,

你知道嗎, 我女既最好2個朋友都入左D班呀!   佢初時幾唔開心呀, 因為果陣未知有無人同佢一班麻, 不過好在都有另外2個e家同班既都係入左C班, 佢先無咁孤單咋. 希望到時有機會認識你啦.  

yes,佢有時係好惡及嚴,但因為惡得有道理,小朋友都好服佢,亦都好喜歡佢.同時佢對小朋友的一切都瞭如指掌,不會敷衍了事.
ckckcktina 寫道:
hi oldsim, 早呀!

係呀! 因為我之前都有收下風, c班既班主任好唔好架, 不過收返來d風就有d話佢好好, 有d又話佢好惡&salt. 所以都唔知點, 雖則23/6就可以見到佢, 不過都想快d知佢係點.       好彩有你派定心丸呀.   thks!!!!

咁你女係邊班呀?

deleted

carlily,

WELCOME呀! 唔使一定要響SMM讀架, 只要大家今年都係讀小一就來得啦.     得閒多D來呢到浦呀!
carlily 寫道:
   家下先.. 發現呢個post.. hehhe..
我女係 P.1A... BUT 我女唔係瑪加利大讀既... !! ANYWAY.. 大家交流下...    

Oldsim,

哦, 知道了. 多謝你提供d資料俾我地呀, 其實有時老師惡d仲好呀, 因為教出來阿女都乖d呀!    

各位同學仔...
你地... PLAN 左買咩書包未呀.. ????
Josephine :-P

hi 各位午安呀!

岩岩收到好消息, 又有多一個同學仔同我女同班啦. 仲要係E家都係同班既小朋友添呀, 加埋岩岩peekaboo, C班既小朋友有5位啦.    

hi carlily,

未呀, 未呀, 咁你有咩提議呀, 講出來俾我地參考下.     開心得至, 都無諗過呢個問題呀,      聽人講dr. xx果d幾好麻, 不過好似幾貴下喎, 唔知呢?

sindy, sindy,

你女用緊咩呀, 快d來報下料呀!    

班長,

等我幫你整理一下校友名單,若有錯漏,請更正:

1A
1. careily
1B
1. bbqueen
2. O+'sLover
1C
1. ckckcktina
2. ckh689
3. peekaboo
1D
1. sweetybee

ckh689,

唔該晒你呀! 幫我整好個list       以後大家就清楚晒啦.

來...來...來... 我又來報下料先. if你地聽日得閒既話, 來杏花新城行下啦, 我女個話劇團有表演呀, 個活動係下午一點半到4點左右, 得閒就來捧下場啦.      

收工囉.... 拜拜各位

頭一兩年就SPI,今年就玉桂狗

ckckcktina 寫道:

sindy, sindy,

你女用緊咩呀, 快d來報下料呀!    

咁多位早晨呀!

sindy,

SPI 響邊樹買呀? 吉之X ? OR普通文具店呀? 幾多錢架? "玉桂狗" 無牌子架? 唔係要買D護脊既咩?    

咁多位, 想問下你地, SUMMER會唔會安排D COURSE俾阿女返呀, 我想搵D英文班呀, 北角區, 唔知你地有咩介紹呢?  

暑假... 我都未PLAN 啊... BUT 會KEEP番平時既課外活動羅... !!

SINDY,

SPI 好唔好用啊.. ??? 我想問.. 平時多唔多書呀.. ?
‹ 上一主題|下一主題