用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣小學排名
go

荃灣小學排名 [複製鏈接]

荃灣小學排名

想知荃灣排名榜,伍上排第几呀!想問吓有冇人知道伍季明上午校好唔好,因為我嗰仔小一將会讀呢間,校風點,派中學好唔好,多唔多功課,老師得唔得,其實想嗰仔入丽城浸联多啲,依家好担心 :希望有人幫吓我
唔該!

Re: 荃灣小學排名

hi, 本人曾在葵荃區任職補習, 對該區學生都算知其一二, 希望小小回應可幫到你, 其實伍上是一所好學校, 無論教材及對學生, 甚至校風都不錯, 無奈之前教統局的派位政策反覆, 以致該校的升中派位比較慘烈!  不過, 由上年起開始新政策, 效果可能會有所改變, 真的有待今年七月放榜才知道, 希望這些資料可幫你, 不用太擔心!  當然浸聯都是很多家長心儀的學校, 但真的不太易入!  若除去升中的問題, 此校是ok的!

Hehemum,
柴天下午如何呢?我個仔派呢間,係第8志願,唔知點好?可否俾啲意見?

唔駛担心,伍上係好學校,升中(英中)派位都幾理想,你可以去BK荃灣區與其他媽咪交流下架!
mumu@ 寫道:
想知荃灣排名榜,伍上排第几呀!想問吓有冇人知道伍季明上午校好唔好,因為我嗰仔小一將会讀呢間,校風點,派中學好唔好,多唔多功課,老師得唔得,其實想嗰仔入丽城浸联多啲,依家好担心 :希望有人幫吓我
唔該!

好多謝大家給我寶貴意見,感激

你還有做補習嗎?

想問吓点入BK荃灣區,新手上路

以教學排名, 柴下只是排在中間.  我相信最前的幾間已不會收人了.  你可找些排名中上的學校扣門, 碰碰運氣.  但要快些.

你可以参考下呢條線:

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=719733&forum=7&876
mumu@ 寫道:
唔該!
‹ 上一主題|下一主題