用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 91網-你地派左邊間呀?
樓主: SUNNY媽
go

91網-你地派左邊間呀? [複製鏈接]

Re: 91網-你地派左邊間呀?

我第一志願沙呂衰左, 勁唔開心. 不過而家已經接受左喇, 我會努力希望阿囡係而家派到呢間讀得開心. 我派到第二志願救世軍田家炳, 有無識人讀緊, 比d意見呀.
sunny媽, 你第二志願派左去邊呀, 又係胡上?如果係都好呀.

Sorry
  50% enter to english high-school

花老爺, 完全明白你的感受, 因為身同感受. 唔好氣餒, 只要有實力, 去到邊都無問題, 做no. one. 努力呀.
胡上有bk媽第二都收, 可以博吓.
朱正賢唔駛諗, 因為好多同學仔都衰左(第一志願).
田家炳第二志願都收唔晒, 有同學仔排佢第二都衰左, 派左去第三嗰間.

愷哥, 唔好 啦, 收拾心情. 讓孩子也開開心心地進入另一階段. 快d去搵呢間學校的website, 了解吓佢先啦, 未必唔好的. 有認識的人都係度讀緊, 都唔差的. 只不過佢嘅地點較編, 所以變左比較小人選囉.

Hi,this year chang to holdday ,so have two nets. AM   http://lpmhkcampus.net      PM
http://lkklpsam.school.net.hk.she said over 52% enter to english hight-school.

第一沙呂唔得, 入佐第二胡素貞上. 這也是一間在沙田區top five的小學. 所以不考慮叩門了.  算鬆了一口氣!
Thank God!!     

我個仔都派咗胡素貞下午, 其實呢間學校好勁,
平均分小沙呂1分, 2008會轉全日班..
另外, 我識個太太話佢個妹妹個女讀呢間,
佢d英文程度好好, 我都問過d幼稚園老師,
佢都叫我選呢間, 因老師話我個仔可以跟得到..
gigicui 寫道:
派到第二胡上,都無知係唔係好彩

好多謝你地既資料, 現在我放心好多了, 另想問下聖母無玷係咪好好呢?
我係住馬鞍山的.

2008年胡素貞未必趕得及轉全日...
我原本都想揀呢間但係因為得半日...
我有個同事個仔係四年級讀胡上,超勁..年年都考全級第一...
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]
該用戶已被刪除

簽名被屏蔽

梁上幾好,校風好,派位有52%英中,程度高。
該用戶已被刪除

我都係第一志願"沙呂"衰咗, 派第二志願"田家炳". 我第二志願連"胡上"都唔敢揀, 所以保險d揀"田家炳", 我都想知多d關於這學校的資料.  打電話去"沙呂", 佢地話唔收叩門.  但佢地只留返d位俾自已友.   

乜今咁容易派到第一位 ?
早知今年先讀 p.1 ^__^

舊年囡囡派左 第七志願 胡下,
然後去叩門 培基, 蕭漢森,
沙官, 陳元喜,一呂, 沙呂, ..
後幾間淨係收左 PROFILE後 無腥氣....

最緊要小朋友讀得開心,
唔好靠學校..家教更重要.

都唔係個個咁好彩,我第一選培基,第二選胡上,結果派第三沙循,都唔知間學校好不好,你個女現讀邊間?

有冇人知道沙田循道衞小學好不好? 同胡上、朱正賢比較三間點排?

siu hon sum

good or not?   

蕭漢森 幾好呀,  校舍大, 有泳池 足球場.
体育幾出名 (棒球 ?)
校長前年退休.  新校長都係學校做左好多年.

我鄰居三個仔女係個度畢業 (十幾年前),
一個中大,  一個理工.

PS  古巨基都係 蕭漢森 出黎 ^__^

htcmama,
雖然囝囝都去唔到沙呂,但派佐去第二志願既蕭漢森都ok啦! 我最後唔搵胡上做第二, 因為聽說功課很深同大壓力, 所以最後放蕭漢森做第二, 等佢讀得輕鬆d, 無太大壓力都好既。希望妳囡囡都讀得開心就已經好好啦!
各位媽咪, 妳地都用樂觀既心態去同小朋友迎接升小一啦!!

SUNNY媽
‹ 上一主題|下一主題