用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 62網派位成績結果?
go

62網派位成績結果? [複製鏈接]

62網派位成績結果?

荃灣區各家長, 您地派得好唔好?我好好彩, 派了第一志願: 荃官. 有無同我一樣的家長, 我地可以互相認識

Re: 62網派位成績結果?

我小女兒都好好彩派了第一志願浸聯

我好好彩, 派了第一志願:浸信會
Karinachu 寫道: --公喜你
荃灣區各家長, 您地派得好唔好?我好好彩, 派了第一志願: 荃官. 有無同我一樣的家長, 我地可以互相認識

我派第八志願:柴天下,吾知好吾好,唉!我第一志願:浸信會.

今年阿仔間幼稚園派得唔錯, 一班比較熟的同學仔, 都係派第一志願多, 暫時最差係第三志願. 好多都係入浸聯會, 伍季明, 另外荃官, 馬灣基慧都有.

mattjon,

柴下都ok, 不過你都可以試下叩其他小學門.

Hi Karinachu, 我女兒都係獲派第一志願同你一樣, 唔知會唔知編同一班呢 ?遲d 大家交流下丫.   

我有2位家長都派到浸聯.......好 happy !

mattjon, 我都去過觀校, 校長都好積極, 都ok喎.

[quote]
Karinachu 寫道:

唔該晒必必&ANCO,我個仔浸聯第一回唔得同時已考私小,但考慮過學費太貴啦,負擔太重唔值.唯有放棄,下午帶左亞仔去睇一睇學校,同佢講九月要來這校上課,佢話ok喔.唯有星期一去浸聯睇下有冇機會啦!總之恭喜大家先.派到自己心水!

我仔仔派咗垮區第一志願:喇沙.填表係我家姐幫我地攪的,因我同我老公真係咩学校都唔識,佢就好....開心呀,但我地第一個反應係...嘩!好遠喎....

垮區第一志願仲入埋喇沙,你真係十分十分好彩呀!
唔好嫌遠啦!叫仔仔俾心機啦!呢d真係無心插柳.

有冇人知讀荃灣公立何傳耀紀念小學好唔好?

我個仔派第十志願何傳耀紀念小學呀!

係TW區唔係家長既首選囉!你都揀10th.

不過,佢係同TW3間band1英中之一既何傳耀聯繫喎!都唔可以話唔好既,可能到小6既時候,大家都係博入去.你考慮下啦!

yokoe 寫道:
我仔仔派咗垮區第一志願:喇沙.填表係我家姐幫我地攪的,因我同我老公真係咩学校都唔識,佢就好....開心呀,但我地第一個反應係...嘩!好遠喎....

恭喜晒呀!聽到都鄧你開心 跨區真係得好少機會咋,而且仲入到喇沙咁好的學校,遠可能會遠左d但值得的。

香港浸信會聯會小學(62區), 一見到個張紙已經講bingo.

恭喜晒各位呀!      我囡囡都係第一志願 ~ 石小 !!     

醒目開學勳章

yokoe
垮區中喇沙   
繼續努力!

daisyho
不要担心,我兒甥女都在這校就讀.

校風很好,小朋友也好乖,幾有禮貌嫁,千萬別想它程度差,相反我看過他們的功課一點也不容易,而且功課量一點也不輕.

當年妹夫決意選這所學校都是因為他們頭20名小朋友可保直升何傳耀.但他的缺點是校園真很小且舊-這點直到現在-兒甥女都在投訴 .

另外他們每天放學及星期六都舉辦很多課外活動,如非洲鼓,合唱團,羽毛球,舞蹈組,親子”煮食”....很多很多...連劍橋英語也有.且收費便宜很,有些活動可要抽籤才成呢.校方還會安排他們在不同社區作公開表演.

老師也不錯,功課都唔少嫁,我看過他們不會很”求其”,都是很有熱誠教學的.有次妹妹妹夫也沒空,我負責去見家長取成績單,我跟老師說我認為他們什麼樣什麼樣,之後老師隔天便打電話問回妹妹對學校的看法-都有針對我所說的,所以我認為他們真很注重家校協調,不會單看”我”這位代家長的說法,這我真認為很不錯.

兒甥女很喜歡返學,生病也不願意請假.家教會也安排很多活動給小朋友-如早上上課前可提前15-20mins 回校,會月家長負責講英語故事,小朋友小息時也會安排一些活動-如照顧水中生物等等.這些若不是我們有小朋友在該校就讀是不會知道的....

新移民是有的,(因放假時我會負責去接兒甥女).但我想一般派位津小官小都有這情況.不算很嚴重.且我見普遍小朋友表現都好好.隔壁便是何傳耀-荃灣band 1 英中,從不見不正經的少年,亞伯亞婆就很多,因附近有個公園嘛.大部份家長很緊張孩子的接送,我看過多次也見太大問題.

唔好太唔開心啦,試下叩門啦,上年有媽咪唔中意佢,叩門入到伍上or下嫁.你即管試下啦.

但我朋友話浸聯未派後補申請表,請問係唔係星期一派?

我派左第6志願 ,1浸小,2,3荃官。。。。6何傳耀,

恭喜晒各位中了自己心水的家長.     
PANCO, 我們要keep住聯絡呀.
yokoe, 好恭喜您呀, 跨區您都得, 真係好羨慕呀, 努力呀!
nz, 浸聯無表派的, 您不如send份資料入去試

有無人識石圍角小學呀?
我派咗去呢間!!我一d都唔識啊

Karen.W 寫道:
有無人識石圍角小學呀?
我派咗去呢間!!我一d都唔識啊
你第幾志願呀?
‹ 上一主題|下一主題