用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無11網既媽咪呀? 派到第三志願呀!
go

有無11網既媽咪呀? 派到第三志願呀! [複製鏈接]

有無11網既媽咪呀? 派到第三志願呀!

各位媽咪,
我只得一間心水"般官", 但係派左去西環"呂明才", 請問知道呢間學校ok嗎?   

Re: 有無11網既媽咪呀? 派到第三志願呀!

呂明才升中派位很好,若是女仔更佳。
你排第二位那間?

garyF,

睇下呢個幫唔幫到你

叩門貼士

有11網既媽咪呀, 我呀 女派King's College Primary School No. 2 ah 唔知好唔好呢?

GaryF 寫道:
各位媽咪,
我只得一間心水"般官", 但係派左去西環"呂明才", 請問知道呢間學校ok嗎?   

去"般官"叩門啦,比多D家長誠意比校長睇(曾月英校長),校長很喜歡同小朋友傾計。就算未能成事,可小二時轉校,西環"呂明才"都曾經有人轉去"般官",當然要有好成績。

decision,
我排聖彼得上午校第二, 不過一早知呢間都係大熱好難入架啦!

cman_li,
今早已交profile叩門了!  請問妳係咪有般官叩門經驗呀?  唔知幾時先至知收唔收呢?  仲有要面試嗎?

EvaLam^^,
在公司開唔到個網, 依家先至打開到, 好有用呀, 錫晒妳呀!
EvaLam^^ 寫道:
garyF,

睇下呢個幫唔幫到你

叩門貼士

我派到第1志願呀! St. Stephen's Girls' Primary School.  可否給意見? Thanks....

:oops: Candy Candy :lalala:

派到第1志願,還需要什麼意見?

riehoyan 寫道:
我派到第1志願呀! St. Stephen's Girls' Primary School.  可否給意見? Thanks....

我本來是18網的, 但派唔到頭三志願,而家好擔心,好傍惶.....唸住試叩門11網0個0的小學,因我囡囡都係0係中西區讀幼稚園,請問可否給與意見叩門那間呀????????     
PRI PRI 孖媽

孖媽,
好既學校間間都勁多人叩門架啦, 認定自己既目標去叩門啦!  可以試叩11網女校呀, 間間都幾好架!

我想問叩門有無限制叩多小間0架??????
PRI PRI 孖媽

Hello riehoyan,

My daughter was also allocated in St. Stephen's Girls' Primary School. Have you decided to place your daughter in SSGPS or do you have other private school to back up?

I have heard that the standard of SSGPS is not very high in p.1 & p.2 but get higher and higher in upper forms.

Hello Haileyyu,

其實我都不太清楚SSGPS 的, 你可否 let me know more about this.   thanks!
我都有 St. clare's, 救恩, 真光 做 back up, 所以都想知道如何是好呢 ?

Thanks  a lot...
:oops: Candy Candy :lalala:

To riehoyan,

Which kinder of your draugher now?
And How many mark do you have?

Thanks

Selinakong,

Me too.  For boys, most of the student will go to King's College.  For girls, 1/3 will go to girl's band 1 school.  But those cannot go to band 1 will go to some unfamous or band 3 school.  我已去了叩門, 并叫幼稚園校長幫忙,希望得啦啦!
‹ 上一主題|下一主題