用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 仲有一個星期唔夠就派彩,緊張嗎?
go

仲有一個星期唔夠就派彩,緊張嗎? [複製鏈接]

仲有一個星期唔夠就派彩,緊張嗎?

我尋晚開始訓唔著...
因為個Profile仲未搞掂...
今日仲唔記得帶返公司搞...點算?
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

Re: 仲有一個星期唔夠就派彩,緊張嗎?

成日都同自己講放鬆d,用平常心去對待,但又談何容易 又唔敢同個仔講,怕會無形中比

我都係呀 ~~ 超緊張 ...
我LAST WEEK 已經開始失眠了 ...
唉...  Portfolio 我都仲未叫正正式式完成 ,
但可以話八八九九咁la , 我想最遲wed 要
起到, otherwise 真係聽天由命喇 ...      
你地打晒去心儀既學校問左叩門時間未呀 ?!
未就好快d 喇, 最好係寫好晒地址,電話, 時間,
加埋張check list 呀, 怕到時手忙腳亂帶漏野 ...
希望大家都係虛驚一場, portfolio 完全唔駛上場就好了
God bless everyone
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

日子越近個心就越唔知點, 有時又好樂觀, 有時又好擔心, 心情真係好覆雜.    

greenlady,

去睇結果然後取註冊証,如果搵人去睇,就要寫授權書,否則會取唔到註冊証.

現在要查詢晒心儀學校派後備表格既日子和時間,如果係6月2日開始派,就要即時去排隊或搵家人分頭行事.

好緊張,星期六要返工只可以請一個鍾頭假看結果,下午才去取註冊正,因為星期一4/6幼稚園畢業典禮,星期二要去小學註冊,吾可以連續請假,好煩呀!
[size=small]DAISY ;-)

越來越緊張, 不知道會派到哪一間學校, 如派得不好, 是否先註冊後, 再叫門, 好多問題呀!

好緊張,好想果日怏d到。profile我都未搞掂,想問吓大家profile排放應該點?

Re: 仲有二日就派彩,緊張嗎?

我d老細日日同我做輔導呀~~~
我個Profile都未搞掂呀~~~
佢地話叫我平常心,最緊要唔好係小朋友面前表露出黎...
佢地又話如果真係派得唔好,又叩門不成功,咪係一年級努力d,令小朋友成績做好d,希望小二時可以轉校....
最好梗係統一派位已經派到好學校啦~~~
但算萬幸的是,91網入面好的小學都有成十間八間...
希望成功啦~~~
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

-------------------------------------------------------
"成日都同自己講放鬆d,用平常心去對待,但又談何容易."
"日子越近個心就越唔知點, 有時又好樂觀, 有時又好擔心, 心情真係好覆雜."
-------------------------------------------------------
完全有同感, 近這個月發覺前額多了很多白頭髮, 好彩囡囡巳有私校在手(但要交6年學費), 否則到 2/6 巳變成白髮魔女.

沙田區申請後備生資料
胡小(tel. : 26468902) ~ 派位後到學校申請
梁鉅鏐(tel. : 26379023) ~ 現可致電登記
朱正賢(tel. : 2646 9181) 2 & 4/6派報名表
沙小(tel. : 26049867) 2/6派報名表(預計派5日)
主風(tel. : 26049051) 2-8/6派報名表
培基(tel. : 26025353) 2/6派報名表/網上取表(7-8/6 收回報名表)
沙田循道衛理(tel. : 26366533) 28/5取報名表/網上取表
mos循道衛理(tel. : 26309219) 放榜後自行寫申請信
沙呂(tel.:26476242)自行寫申請信
一呂(tel.:26483132)自行寫申請信

想問吓大家profile應該點寫? 申請信點寫?

Would any of you help?   

好緊張呀, 昨晚已經訓唔到喇, 希望快d知結果啦.
但係頭先有bk媽登左編野, 今年派獲頭三志願得80幾%咋, 真係好擔心. 我都未整好份profile呀, 都唔知點算.

htcmama 寫道:
日子越近個心就越唔知點, 有時又好樂觀, 有時又好擔心, 心情真係好覆雜.    

me 2...

個portfolio 都8899, 今晚print 埋出黎就ok,
不過呢個week 已經改左個portfolio 好多次啦...
好以改極都吾好咁   
希望真係派到第一志願,
咁即刻去食番餐勁既慶祝

希望個個小朋友都派到理想既學校   

我未做profile呀.....
我希望我是那17765人其中之一.....
咁我就唔洗煩了.....

[size=medium]仲有35小時就到啦.......等左咁耐終於唔使再等...諗定點慶祝把啦!!

話咁快又到左6/1(也可以話終於等到), 仲有唔夠24小時就知道結果了, 希望大家都開心, 齊齊去慶祝. 到時一齊來分享大家的喜悅.

簽名被屏蔽

Hi !What is 17765 ah?
yinmandy 寫道:
我未做profile呀.....
我希望我是那17765人其中之一.....
咁我就唔洗煩了.....

[size=medium]仲有35小時就到啦.......等左咁耐終於唔使再等...諗定點慶祝把啦!!
‹ 上一主題|下一主題