用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇上年成功叩門灣仔聖若瑟?可否分享一下? ...
go

有冇上年成功叩門灣仔聖若瑟?可否分享一下? [複製鏈接]

有冇上年成功叩門灣仔聖若瑟?可否分享一下?

Dear all,

如題, 應幾時交Profile?
神父推薦信有用嗎?
幾時會通知面試或問什麼問題等?

煩請幫忙解答,非常感激!

小天子

Re: 有冇上年成功叩門灣仔聖若瑟?可否分享一下?

小天子,

幾時交Profile? ==> 一知道派唔到即入第一次 : 叩門信+ portfolio.

神父推薦信有用嗎? ==> 如有神父肯同你寫推薦信, 梗係一齊交埋!

幾時會通知面試或問什麼問題等? ==> 我上年要等到6月尾才等到通知面試 :-| , 梁校長親自接見小朋友及家長, 不用筆試, 主要問

Thanks to your reply.  It is very helpful.  Will read the whole thread of discussion asap.

[quote]
cczzko 寫道:
小天子,

幾時交Profile? ==> 一知道派唔到即入第一次 : 叩門信+ portfolio.

神父推薦信有用嗎? ==> 如有神父肯同你寫推薦信, 梗係一齊交埋!

幾時會通知面試或問什麼問題等? ==> 我上年要等到6月尾才等到通知面試 :-| , 梁校長親自接見小朋友及家長, 不用筆試, 主要問

請問St Jo是否用普通話教中文?

sudoku 寫道:
請問St Jo是否用普通話教中文?

不是. 只有普通話堂用普通話.

thank you.

一星期有幾多堂或日有普通話?
‹ 上一主題|下一主題