用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟-第六回 ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟-第六回 [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟-第六回

各位

請問有無帶小朋友去過麗星郵輪 - 我見有個  promotion (2個大人送1個小朋友) 有dd興趣.

大家早
010/oiyingdad
其實不用再找資料啦,因為佢地明天要開始落手做野啦,sanrio組應該做對對卡,所以你地今晚回去看看有否便條要帶什麼啦

我都係昨晚同仔搵料時先知litter twin stars個名咋,原來男的叫Kiki 女的叫Lala,但又不至於唔知佢地係孖生

另外你個仔屋企是否有細個的叮噹呀,你睇佢會否和你講,如有請明天帶回校啦

yiuyo
你係唔係家長協作 你有麥野做 佢地會唔會問到你啞左

hi 010 & yiuyo

聽妳地講原來 litter twin stars 身份都幾得意

本來都想去, 但見佢二日一夜, 第二朝早上8點離船, 好似太早, 都未起床怕連牙都唰唔切, 就要收行李   

tramtram 寫道:
各位

請問有無帶小朋友去過麗星郵輪 - 我見有個  promotion (2個大人送1個小朋友) 有dd興趣.

米係

yiuyo 寫道:
我都係昨晚同仔搵料時先知litter twin stars個名咋,原來男的叫Kiki 女的叫Lala,但又不至於唔知佢地係孖生

yanyanmama
係呀,我係協作老師,我地負責帶叮噹組(因唔可以自己小朋友那組),要問d小朋友想做什麼活動,不是他們問我問題,而係我成日要問佢地要做d麥呀,都有難度 又有d小朋友當我係阿媽要拖著我隻手

比我係小朋友都想拖下你隻手, 你咁靚

yiuyo 寫道:
yanyanmama
係呀,我係協作老師,我地負責帶叮噹組(因唔可以自己小朋友那組),要問d小朋友想做什麼活動,不是他們問我問題,而係我成日要問佢地要做d麥呀,都有難度 又有d小朋友當我係阿媽要拖著我隻手

yiuyo
咁點解你依家係到

係啦, 8點要落船又真係幾難攪
[quote]
yanyanmama 寫道:
本來都想去, 但見佢二日一夜, 第二朝早上8點離船, 好似太早, 都未起床怕連牙都唰唔切, 就要收行李   

K3家長日
christina - 2:00
必必- 4:00 (要改時間)
mcphee
010 - 3:15 (正考慮要唔要改時間 :roll )
yanyanmama - 8:50
keimother
sukiemother
yiuyo - 2:40 (希望改到10-11:00)
oiyingdaddy - 1:30

K1家長日
tramtram - 1:30
eric-papa - 10:20
cl322 - 1:20
maku
KKMo - 8:45

k2家長日
???

yanyanmama
[咁點解你依家係到] 我地B班的協作時間係9:15-11:00

比你係小朋友實氹得人暈陀陀啦

yiuyo

今次家長協作好似無出過通告, 定係我miss

tramtram/yanyanmama:好多年前去過. 都OK架LA. 但現在唔知同唔同以前咁.另外, 我有朋友去過獅子星話好正. 佢份工要SHIFT, 不用請假, 因為

第1天-返早
第2天-放假
第3天-返夜,(佢唔講都無人知).

另外, 我今日問左女女要帶多套公主裙回校(即2條), 好似話要做時裝表演.正合女女心意LA   

oiyingdaddy
車, 你唔係咁, 你又點娶左個一樣咁靚既太太   

[quote]
oiyingdaddy 寫道:

yanyanmama

好彩妳個係囡囡, 如果係仔學

oiyingdaddy,

你都心水好清, 今次家長協作, 係無公開召務義工, 老師都係找那些每日都可以幫手的媽咪協助做專題研習.

醒目開學勳章

必必
你緊係最叻啦,你唔見我次次有問題都叫:
"必必.....先嫁咩"

好在我仔唔入到高達�超人組
唔係我重”杰”,在我眼中,個個起人�高達都差唔多,
只係唔同顏色嫁咋

yiuyo
你做咩唔早d出現...等我化左個中午揾料
好在無麻煩maku咋...
配對....唔怪之仔仔昨晚問我拎左d白色咭-重話一定要雙數喎
叮噹係有,但要返去揾揾

christina
咁男仔入disney咪唔使做

yanma
口甜舌滑

同你比, 我未夠班

010 寫道:

yanma
口甜舌滑

醒目開學勳章

[quote]
yanyanmama 寫道:
oiyingdaddy
車, 你唔係咁, 你又點娶左個一樣咁靚既太太   

[quote]
oiyingdaddy 寫道:

yanyanmama

好彩妳個係囡囡, 如果係仔學

yanyanmama

唔係靚就可以拖! 非禮勿動呀!  

必必

點解今次無妳份 因為要同囡囡閉關
‹ 上一主題|下一主題