用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Apple tree今日終於收到啦
go

Apple tree今日終於收到啦

Apple tree今日終於收到啦

呢套教材我由4月中等到5月20先等到
因這間公司遲遲都未post出黎,真係等到頸都長

呢套配套,聽落價錢需然貴d$1380,但係(包括21本品德教育,9本國語,英,日,智慧筆(即發聲筆)
同30隻可於vcd,dvd看,mp3聽同cd-rom學,發音練習,歌唱英語,遊戲,閱讀測驗

今日返黎見到成set野,好開心,因我都可以學下日文同普通話,連個印印都可以學       

website係
http://www.mybooks.com.hk/appletree/home.html

大家可以入去睇下我的喜悅     

Re: Apple tree今日終於收到啦

Hi Newmo,

I buy it before...it's very magic learning product...
my son study very well...and me.....
HK market have't this type product only english programme and very expensive price $20000-$40000 so....
i recommand the mom to try this Apple tree series..
In Eupr and Korea many many children use this programme to learn forgien lau..
www.mybooks.com.hk

好好用,好想快D有其它語言學
真系感覮到我仔好劲,居然學完即刻用日文問我    我當堂啞晒(開心到啞)
專家話學語言0-9歲我都唔信,而家信啦
好開心心
可以體會吓

NEWMO,
咁你再介紹人買你有無著數架 $1,380.-唔算貴, 我都有興趣買返套比個八公學下 雖然已經有一套NODDY
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

NEWMO,

請問有冇showroom可看一看set 教材呀?
thanks!
進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

Happy小米 寫道:
NEWMO,

請問有冇showroom可看一看set 教材呀?
thanks!

哈哈問得好,我今日試完都問過sales,話佢地個網唔post哂出黎無咁吸引,個sales話努力改善中,因本人覺得呢個價錢可以接受,因我之前就係見到佢間公司有套bbc show得好吸引,問佢幾錢,佢就話$3千幾,話俾我聽遲d番套新野,$千鬆d,到可以睇佢個新網既時候,仲好亂,現在好似改善左d,但有d都未睇到,好彩不負我既期望,今日個衰豬,為左玩佢隻cd-com既遊戲,終於肯串字     

我只可以講既係有3盒架,1盒細既係筆同usb,另1盒30本書同ladybird一樣咁大本咁啦,有成32頁,頭21本都幾多野學,因係故事形式,9本係日常生活既野,都幾正,另1盒大既裝哂30隻cd-com

你地攪到我好似sales咁呀     
等我下星期打去問下佢地請唔請人先
(講下笑咋)
我都希望幫到其他mami,因之前亦都好多bk mami幫助過我,在此祝各位小朋友,

CANDY_SAMSON
我上次鋪個平mother goose 俾人鎖左呀,傻既,如果我係sales就$780啦,食返d都好呀

聽落我都想買一套. 我買左好多教材. 真係用唔哂. 為左阿b 學日文. 我都買左套靈格風日文. 起碼全家有得用. 不過我都想買埋呢套.

newmo,

Is it only Eng shown on the books for Chi / Eng speech?

Many tks
claudi-mama

你地可以去個網址到睇

然後去學習模式睇品德教本,同中英日教本,睇完後

去網上體驗試下枝筆,睇哂3樣野

智慧筆就睇筆既介紹

claudi-mama 寫道:
newmo,

Is it only Eng shown on the books for Chi / Eng speech?

Many tks
claudi-mama

have chinese and english binlingul....

一套有齊學日文.學英文.學普通話?????
我都想買比個女. 如家長講有咁多嘢價錢都OK.
有誰可比多些資料我.謝謝

今日終於可以睇哂全套有咩野啦

http://www.mybooks.com.hk/appletree/home.html

newmo 寫道:
今日終於可以睇哂全套有咩野啦

Hi newmo,
我諗你同我都一樣親身感受到呢套Apple Tree 唧神奇,未收書惈陣都係報住試吓慨心熊,估唔到我仔超主動學習,而家學埋拉檔案,真係自學!!!!哈哈哈哈哈哈哈!好得閑呀我而家!!

我都介紹俾姑奶,果B得三個月,跟住居然同我講自己學 笑鬼死我   

我尋日打左電話去, 有個男仔聽電話話負責同事未返叫我留電話, 之後就一路無覆我
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

CANDY_SAMSON 寫道:
我尋日打左電話去, 有個男仔聽電話話負責同事未返叫我留電話, 之後就一路無覆我

eee都唔知你打左邊   

Hi newmo,

我想問隻筆係唔係點吓d字就會出聲音?

Thank you

yes...very interesting.....
you touch the book have a sound .......

Re: Apple tree今日終於收到啦,而家連mother goose只售$1780

alex.man 寫道:
Hi newmo,

我想問隻筆係唔係點吓d字就會出聲音?

Thank you

係呀,可以成句讀,或續個字讀,同每版有d公仔,用枝筆點,佢會讀d字音,或發出聲音,呢樣都係我個仔發現,然後佢好興奮咁話我知,mami d公仔都會有聲架,     

個sales同我講,現在做緊優惠

因原本套apple tree$1380
如購買apple tree$1380 & mother goose $680只需
$1780,即mother goose$400

亦可單買,就一樣價錢無特別優惠

Re: Apple tree今日終於收到啦,而家連mother goose只售$1780

newmo 寫道:
因原本套apple tree$1380
如購買apple tree$1380 & mother goose $680只需
$1780,即平多$300,
亦可單買,就一樣價錢無特別優惠

我只係想買apple tree, 唔知有無媽咪想買mother goose 呢