用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問APPLE TREE兒童自學外語教材幫到小朋友嗎? 比d意見, ...
go

請問APPLE TREE兒童自學外語教材幫到小朋友嗎? 比d意見, 唔該! [複製鏈接]

請問APPLE TREE兒童自學外語教材幫到小朋友嗎? 比d意見, 唔該!

22/5水果日報C11介紹 APPLE TREE兒童自學外語教材, 宜家做緊半價優惠$1780/全套, 做到2007/5/31, 唔知好唔好, FOR 幾多歲B, 有無人買過, 可以比D意見.....  

Re: 請問APPLE TREE兒童自學外語教材幫到小朋友嗎? 比d意見, 唔該!

呢套 apply tree 成日都係半價啦, 唔洗咁急, 好嘢自然有人報料。我琴日直接打去公司問價, it should be $1,380 全套, 21books, 21 cdplus, 9cd rom .... etc.

emilymui 寫道:
22/5水果日報C11介紹 APPLE TREE兒童自學外語教材, 宜家做緊半價優惠$1780/全套, 做到2007/5/31, 唔知好唔好, FOR 幾多歲B, 有無人買過, 可以比D意見.....  

Re: 請問APPLE TREE兒童自學外語教材幫到小朋友嗎? 比d意見, 唔該!

Lily2003,
唔該晒你, 我見佢地做半價, 都幾平咁, 想問問人有無睇過或聽過e套係點, 比d意見.....

有媽媽在好書分享那邊大力推介,話好神奇,小朋友好快學識外語,但我諗小朋友起碼要3歲或以上,因要拿筆點。

我囝囝兩歲,曾經俾佢玩類似的教材,佢俾部自己會出聲的機嚇親。

過好書分享那邊看看。

我睇了成set教材, 真係唔好咁大期望.

當如$13xx 買一套有咁多件組件的輔助教材比bb的確可以講物超所值.
但如果想靠它學外語? no way!!!!

my son try to read and play it..i feel okay....and the price not expensive...

唔該晒各位媽咪

我已決定買一套來睇睇好唔好, 佢比discount我, $1380now, 平平地試試, 遲d再講大家知, 唔該晒^^

olima, miumiu809

你兩位的出現, 令我覺得終於有人肯出來講真話了, 我不知為何咁多媽咪(唔知是否做馬)講呢套嘢好, 但我客觀分析, 其實而家好多品德教材都係咁上下 (DVD/VCD, Audio Book with CD, 有枝筆點下點下), 至於學埋日文, 簡直係            , 不如加埋俄文, 德文, 法文, 韓文 ~~~~          

希望多d 真正用家出來講多d 真話比我們消費者參考。

佢地下年真係會出多200本故事書呀!
function真係會加多: 法文,西班牙文,韓文, (而家有日,中,英) 到時係6國語言.

而家買呢支筆到時亦可以用到!
咁嘅價錢, 的確係好抵!

不過, 真係靠佢學外語?!
只可以說:用來作輔助或一套益智玩具係好抵lor.
Lily2003 寫道:
olima, miumiu809

你兩位的出現, 令我覺得終於有人肯出來講真話了, 我不知為何咁多媽咪(唔知是否做馬)講呢套嘢好, 但我客觀分析, 其實而家好多品德教材都係咁上下 (DVD/VCD, Audio Book with CD, 有枝筆點下點下), 至於學埋日文, 簡直係            , 不如加埋俄文, 德文, 法文, 韓文 ~~~~          

希望多d 真正用家出來講多d 真話比我們消費者參考。

請問使唔使揾個sales ga?如果要你地揾開邊個ga?thanks

我諗你同我都一樣親身感受到呢套Apple Tree 唧神奇,未收書惈陣都係報住試吓慨心熊,估唔到我仔超主動學習,而家學埋拉檔案,真係自學!!!!哈哈哈哈哈哈哈!好得閑呀我而家!!

我都介紹俾姑奶,果B得三個月,跟住居然同我講自己學  笑鬼死我   

我已收到貨啦, 不過比我想像中差好多, d碟在dvd/vcd機只有英語, 而且係圖畫式咁講英文故事, 唔係動畫, 我小朋友就唔多喜歡, d碟可放在電腦睇, function唔多, phonies好簡單, 無咩colour, 個囡無興趣, d書都ok, 硬皮細細本, 內容同碟內一樣, d字唔太難, 唔介意可用書同小朋友講故事好過比佢睇碟, 支筆我仲未用, 用後再講

用落ok嗎? 發聲ok嗎?
今日有sales打黎話$1980 Orrrrrrrrrrr

而家要HKD2480 . 但出了新pen , 一次可download 30本books . 好方便, 但是要加錢
‹ 上一主題|下一主題