用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2007年9月入讀九龍塘宣小
樓主: sumli
go

2007年9月入讀九龍塘宣小 [複製鏈接]

Re: 2007年9月入讀九龍塘宣小

我不太清楚,因為學校沒有公佈。

我囡囡小二和小三都有參加獨誦比賽,而那兩場的冠軍都是宣小的同學。

小一沒有參加,因為九月就要報名,而當時剛上小一完全沒有準備,根本不知怎去訓練,所以沒有報名。

今年的小一新生,返了兩日學,小朋友習慣嗎? 家長上來分享下啦!

DELETE !!

[ 本文章最後由 HY412 於 07-9-4 18:45 編輯 ]

小兒今年P1, 第1日放學好開心咁話好鍾意間學校, 好開心, 好好玩... (唔知玩咩LA)..

ANYWAY..佢有咁既反應我就放心好多了, 但唔知到正式上堂又會點

今朝呀仔起牀, 第一句話是"嘩!好似無瞓過既"
今晚要8:00pm 上牀先得啦!

原文章由 lamlam-mama 於 07-9-4 15:45 硐表
今年的小一新生,返了兩日學,小朋友習慣嗎? 家長上來分享下啦!

Hi lamlam-mama, August_08, Bevis318

你地好

我囝囝每日回來都話好鐘意間學校,日日都話好好玩
希望一切順利la

早晨呀
呀仔是乙班的!
今天第一次在校食午餐, 吾知点呢

原文章由 PokPokMami 於 07-9-5 10:19 硐表
Hi lamlam-mama, August_08, Bevis318

你地好

我囝囝每日回來都話好鐘意間學校,日日都話好好玩
希望一切順利la

My daughter are very excited to have lunch in school, 1st time in her life. Ms. Lau (ID) said they will eat in APS Restaurant and have a booking with the class..... If there is some photos to see, that would be nice.

Anyone have seen the 1st school day pictures? I found ID pictures which are so cute and the school is so good to have photos to see. If they take pictures every day....ha ha ha.... Fat Tat Loh!!

囡囡今年升小三, 由小一第一天返學已經話好開心, 好鍾意返學, 遲D當他們知道功課唔多, 假期沒有功課做, 考試又安排在長假期前考, 到時家長和學生都會更加開心

原文章由 Bevis318 於 07-9-5 10:25 發表
早晨呀
呀仔是乙班的!
今天第一次在校食午餐, 吾知点呢

我囝一甲班呀

原文章由 HY412 於 07-9-5 13:03 發表
囡囡今年升小三, 由小一第一天返學已經話好開心, 好鍾意返學, 遲D當他們知道功課唔多, 假期沒有功課做, 考試又安排在長假期前考, 到時家長和學生都會更加開心 ...

Hi HY412
Happy school life

原文章由 HY412 於 07-9-5 13:03 發表
囡囡今年升小三, 由小一第一天返學已經話好開心, 好鍾意返學, 遲D當他們知道功課唔多, 假期沒有功課做, 考試又安排在長假期前考, 到時家長和學生都會更加開心 ...

Hi HY412,

但妳自己就要小心,因為小三的功課量明顯地比小一和小二增多。

Hi all P1 APS parent,
My daugther is in class 1D. Nice to meet all of you.

Delete!!!!!

[ 本文章最後由 corina 於 07-9-5 15:26 編輯 ]

明天正式上堂, 記住執書包

原文章由 corina 於 07-9-5 15:18 硐表
Hi all P1 APS parent,
My daugther is in class 1D. Nice to meet all of you.

希望學校由今年增加一堂自修堂能對她有幫助, 過去兩年囡囡大部份功課都在學校完成. 因為她知道放學後更忙地碌應付她的活動

原文章由 ChiChiPaPa 於 07-9-5 14:34 硐表

Hi HY412,

但妳自己就要小心,因為小三的功課量明顯地比小一和小二增多。

Dear all,
Anyone know when will we received the 智能咭cause there are so many payment to settle. Heee....

Hi Corina, Micmic,

我囝囝都係1D的學生, 我們可以係15號相認下囉! 今日午餐囝囝食得好高興, 本來想下個月自已送飯, 現在囝囝可能會唔高興!

原文章由 HY412 於 07-9-5 18:30 硐表
希望學校由今年增加一堂自修堂能對她有幫助, 過去兩年囡囡大部份功課都在學校完成. 因為她知道放學後更忙地碌應付她的活動

Hi,

大家好 我個囝讀1A班,我還未認識到1A班的家長,希望可以同1A

班D小朋友家長交流一下.謝謝

個囝返了三日學,放學後都好開心將校內事情說出

原文章由 lamlam-mama 於 07-9-5 19:33 硐表
Hi Corina, Micmic,

我囝囝都係1D的學生, 我們可以係15號相認下囉! 今日午餐囝囝食得好高興, 本來想下個月自已送飯, 現在囝囝可能會唔高興!

Hi Corina, Micmic, lamlam-mama,
my daughter is also studying in 1D. nice to meet you here !!

My daughter forgot to hand in the activity application form. Ai... don't know when she can remember everything...she also enjoys having lunch at school but she didn't finish all. Did your children brought back the desk mat? I thought it should be kept at school?

See you all on 15Sep !! :
‹ 上一主題|下一主題