用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

Christy620,
hhha...i found it on utube la~~ very cute~~

醒目開學勳章

hi Christy620,

你地上午班有好人冇返喎....因為有條隊短咗......

但啲pat pat仔...............好好睇    啲老師真係有諗頭!我地一見佢地lau pat pat就笑啦!    

另外,請chk pm!   

各位聖心家長:

祝大家各位聖心幼稚園小朋友都過一個快樂的復活節假期!!!

ichiban

Happy Easter Holiday...want to looking for some coloring website ..?  try visit here :

http://www.coloring-book.info/coloring/index.p

Chirsty620,

Thank you for your pm

It's a good show.....

I think all the parents should feel Thank a lots to the teachers     

復活節快樂     

Hi,
復活節假期又過去了, 今日d小朋友習慣起身返學嗎????特別是上午班小朋友, 我個女今朝叫左好來又發晒脾氣先至叫到佢起身.

ichiban

今日ok呀,仲自己行去車站,唔駛我抱添呀...今日真係執到呀   

Hi all mom   

Me 2, my girl also wake up early in the morning.  好精神 tim, even though last night she told me "媽咪, 我訓唔著呀". :

hahah,我仔都睇埋倩女幽魂先訓呀
holiday 寫道:
Hi all mom   

Me 2, my girl also wake up early in the morning.  好精神 tim, even though last night she told me "媽咪, 我訓唔著呀". :

does anyone know when to change for summer uniform?    My daughter insisted to change for it this morning.

mama_fat

我問過學校,佢地話呢一兩天會出通告,不過你可以因應天氣,俾仔女著全套冬季或全套夏季校服。
mama_fat 寫道:
does anyone know when to change for summer uniform?    My daughter insisted to change for it this morning.

mama_fat 寫道:

今日岩岩已經出左通告下個月開始轉夏季校服, 不過我星期一已經開始同個女轉夏季校服, 費時佢咁熱, 唉!!!明天又話轉涼, 要睇下要唔要又轉返冬天校服.

ichiban

Thank you for the reply!

今日又冬翻,何止要穿冬天校服, 仲要穿校褸!

學校都幾好,反應快又有彈性,唔錯唔錯!   

Hi, Sindy, bird, babysophia, mcyu & 各位媽咪 ~

下面係 Scholastic 網頁, 有我地訂開書既書單, firefly, seesaw, arrow, lucky, tab......,

Scholastic

佢每一個月都會update ~ 下次學校訂書, 咁我地就可以上網睇書單, print 買張 order form 交番學校, 唔駛 sindy 成日幫我地拎喇 ~  藉此唔該晒 sindy, 己經幫左我拎過幾次書單 thank you
(另, 我覺得今個月網頁入面打錯晒全部都係 Flyer PDF, 不過照 click 入去 Under "Arrow" 既 April Flyer, 其實係 April Arrow 黎架)

~ 去旅行好緊張呀 ~
~ 5354, CKP       ~ A隊定B隊呀?

醒目開學勳章

hellolanlan,

你真醒      枉我日日對部腦都冇上去chk   

請問各位媽咪知唔知今年學校會否舉辦暑期班     

醒目開學勳章

caerion,

家教會開會後,已定案今年不再辦了!

其實早年舉辦的暑期班是由家長義工帶領的,好讓一些礙於家庭環境因素而未能參加暑期活動的同學,也能參與一些"暑期活動"!可是近年家長們對暑期班義務工作的投入和參與度已大不如前(可能大家也忙吧!!),所以暑期班已轉為聘用坊間教學組織和活動承辦商。惟只有兩星期的訓練班實際上學不到什麼,又要兼顧價錢和教學質素(有時口碑好也不能保證質素好)、加上接送問題......實在不太化算,而且亦有違當開辦時的理念呢!因此,家教會於上次會議時通過了停辦暑期班,並積極研究舉辦其他暑期活動的可行性。

大家有好提議不防告訴我...下星期五是我們每月例會的日子,好讓我能把大家的意見帶進會內討論!

lan lan,
i go by car 1 and @CKP car 2, how about u??
‹ 上一主題|下一主題