用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 ...
樓主: 袓安
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 [複製鏈接]

Re: 05禮賢k1

Glory,

請問我哋要俾幾多張相學校呀? 著背心定係體育服? 謝謝!

penpen

我都係住近南昌站+奧運站果邊..... :
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

tiffshiao,
上年唔記得大約係3-4張, 手冊亦要貼, 下學期又會有第二本手冊都要貼校服相, 係要著圍裙架!!  

祖安,
咁我哋都住得好近喎!!    

penpen
唔該晒解答

tiffshiao
同阿仔影相太有難度, 我就晒一打有排用唔使再影

HI, 上午班的媽咪:

請問小朋友上午返學, 下午會唔會幫佢o地報D興趣班呢? 多數會比佢o地學什麼? 同一星期多少次。

THK
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

瀅瀅媽咪,
我覺得呢方面妳真係唔洗心急住, 因為大部份小朋友返學初期除咗心理需要時間適應外, 身體都要嘛! 怕初時會較容易病, 返埋興趣班仲加重咗佢既負擔,到時學都返不到, 又怎樣返興趣班呢~  不如都係等小朋友適應咗先再慢慢決定幫佢報d咩學啦~ 同埋報都建議不要報太多, 因為小朋友要做功課嘛~ 需然不是太多, 我自己覺得唔想佢咁細個開始辛苦, 因為到小學仲有排辛苦, 我自己就由下學期開始先報咗佢想學既芭蕾舞, 仲要係逢星期六先返, 暑假就報佢報多咗個畫班, 都係佢自己話想學既!!  純粹個人意見, 多多得罪

瀅瀅媽咪
上午班既小朋友, 佢地一般都要訓晏覺, 所以你安排興趣班係平日下晝, 佢地會好攰架.
你去旅行就會發覺, 下午班d小朋友好唔同, 佢地已經train到唔洗訓晏覺, 不過就唔可以早起身, hehe.  
好似penpen話齋, 最好都係下學期先安排比佢地, 仲要最好係星期六就會好d. 我女都係星期六學畫畫, 彈琴同埋英文班, 雖然好似好忙, 不過全部都係佢自己要求.
我係淑女, 唔好欠我 8-) 8-)

penpen & 愛美 :

多謝妳們的意見.
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

Kindly advise why you choose this school.  How is the English Standard? Activities?  I would like to send my little one to a Kinder with good Eng standard, and with activities.

Thanks!

fumiko,
若果你要咁! 呢間學校唔啱你既小朋友!!

fumiko, 如果你想要一間注重英文既kinder, 你就唔洗考慮禮賢啦..佢地係比其他淺
我選禮賢係我想小朋友係無壓力&好開心既環境下開始佢地學習生涯既第一步, 而且從朋友得知番禮賢既小朋友係每日都想番學, 呢個係我最想見到, 可能因為之前我幫囡囡係青衣一間幼稚園報讀過n1 class, 而佢係每日都cry, 每日都唔要番學, 終於讀左兩個月就要quit, 跟住番左禮賢k1, 完全冇呢個問題出現, 反而每次放假都會追問幾時番學添.. 所以我深深體會一間好既幼稚園同一班好既老師對小朋友既學習生活既影響.
我係淑女, 唔好欠我 8-) 8-)

http://marketing.mingpao.com/p-guide/

明報又有得換小學攻略喇..........
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

glory

check pm

hi, 你地好.
禮賢係我最想亞仔入到. 聽聞d老師好有愛心, 而教既小朋友又溫文儒雅, 是ma?
不過, 禮賢係唔係有好多間既呢? 你地講緊既又係唔係又一村石竹路果間呀?
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

b_B
我仔仔將九月入讀禮賢, 揀這間學校是希望佢讀書開心有個快樂既童年....我地講緊的是又一村石竹路九龍禮賢學校, 得一間

祖安
Many Thanks!

禧媽媽/ tiffshiao
校車ee打左比我講車牌同上車落車時間, 不過去同返都唔同一架校車 你地收到電話未

咁多位媽咪, 早晨呀!

我昨晚巳收到保母車電話啦, 您

tiffshiao
我係屋苑樓下間7-11等, 12:50pm上車, 5:18pm落車, 同一地點上落, 時間都幾好, 不過去同返唔同一架車要工人記多個車牌, 希望佢唔會攪錯啦 :-|

tiffshiao,

上校車既第一天,跟車嬸嬸會比個公文袋仔你,你放錢或支票入去,放學或第二日就將公文袋仔交回嬸嬸就得架喇!(支票抬頭就要寫司機名,我就通常都係比錢)       

Glory,

唔知點解要分兩部車, 連司機都唔同? 唔知放係車前面

朱古力
唔該晒

tiffshiao
係lu, 連司機都唔同, 好彩保母同, 唔明點解呢....唔知會唔會有些學生只搭半程??
好快到26/8, 到時見
‹ 上一主題|下一主題