用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

Christy_Pau,
      若在葵青區選,我希望囡囡入仁立,其實世德也好,不過我想選基督教學校。
        我完全忘記了溫書,好在你提一提﹗明晚見﹗

kk1706

星期六有乜收獲呀?

wawa,
您有冇去啊?
囡囡買了兩套玩具及一個電話繩,仲劃了兩個圖案,其他都冇買到.

我無去到呀. o個日係咪係好多人呀.

因為係開放日,好多都係成家人一起去架,所以都好多人.囡囡為左要劃圖案係只手度($10.00/個),都要排隊15min......

sumyinmama:
你係咪第一個比林生叫出來讀發音, 穿綠色衫個個呀.  我諗我冇估錯.  
你都幾靚女喎....

你會否幫你囡囡報林生堂?

wawa:
你囝囝雙眼好番未呀?

christy_pau,
    嘩﹗你好厲害,你點估到是我?先謝謝你的稱讚,昨晚真被林先生嚇死﹗哪個是你呢﹗
我多數會報林生堂,不過可能要出外上堂,因為學校不辦n班的課﹗

sumyinmama:
我見到有個痳痳帶住個小女孩, 我估是你.
我咪係著淺綠色毛衣, r 同 x 發音唔正個個law :cry:

係呢, 你下星期的 day camp 會否出現?

題外話:  你或你囡囡有冇睇過翠怡的林展輝醫生?

是呀﹗

Christy

專科即係專科,佢o的藥塗了3 日都見效,而家最重要唔好番發. 我會放假幾日陪daddy & mami(佢地返來一個月), 未必上網. 所以下星期咪去唔到day camp law. 不過可能我都會入元朗.

sumyinmama :
係呀.  05/03 有day camp.  係康傑攪的. 你有冇報名去day camp 呀.
fanny 是林生的同事, 不是康傑的老師或工作人員. 她與day camp 無關的.
我一路覺得林展輝唔掂.  唔想睇佢.  
咁你有冇好醫生介紹?

wawa:
咁你要小心看護你囝囝雙眼.

Christy-pau,
      你是否昨晚我本來坐在你旁那位,不過fanny叫我坐前,我們就分開了﹗
        3月5日有day camp嗎?不是3月12日嗎?
        林展輝實在唔掂﹗我女兒每次吃他的藥都很辛苦﹗而且要睇好多次﹗我現在到佐敦看,叫吳"羽戈"(以上是同一個字,音"亦"),他是很好的老醫生,又是很好的基督徒,通常我女兒看一次就好,我有小小貧血,吳醫生知道即叫我把過去病歷給他看﹗你要資料嗎?我可以回家send給你﹗

Christy

day camp 唔係12/3咩,如果今星期就好凍下,你地要著多件衫啦.

仔仔對眼希望唔會再番發啦,因為佢唔聽我講係度卒眼,同埋個工人我已吩咐佢用番棉花抺眼.希望咁會乾淨o的啦. 之前用毛巾抺,唔知係咪咁出事呢?

Christy_pau / sumyinmama,

想問下林生第二堂有冇新0野教,因為我有d唔舒服,如果淨係去默書我就未必去lu.

謝謝.

ivan媽咪

各位:
唔好意思, 打錯字.  day camp 係 12/03 至o岩.

sumyinmama:
不是呀.  我係遲到個個.  fanny 仲問我係咪老師呢?
係啦, 林展輝d藥唔得, 起碼要睇兩次.  問佢野佢好似答得唔肯定.  我想要你醫生的資料呀.  你 pm 比我好嗎.  唔該先.

wawa:
咁你真係要睇實你囝囝唔好比佢成日卒眼.  
不過, 我都係用毛巾同囝囝抹眼.  但抹眼時唔好放條毛巾入去眼內抹, 只抹眼外.

Ivan媽咪:
第二堂無野教.  但個人覺得比返第一堂更重要.  就係因為默書, 仲叫你出來讀默比其他人聽, 印象會好深刻.  

christy_pau
     我今晚回家找到資料再給你﹗
      3月12日我不能去day camp,因那天要開工﹗

Christy_pau,
     不好意思﹗我昨晚忘了找資料,今晚再send給你﹗

sumyinmama:
慢慢啦...唔該先.

Hello,
   好耐無人留言,大家得閒上嚟未呀﹗

每星期,周老師都會寫給家長的話,次次都寫得很正面,而我試過寫給老師的話去多謝她們,不知你們通常會寫什麼給老師的?

sumyinmama
我乜都寫.  
在讀 nursery 的時候, 如果呀仔在學校有開心和唔開心的事情, 我會寫在手冊上,  老師會致電回覆.
現在k1, 我同校長和老師都好熟, 好少寫在手冊上問, 多數在早上回校時與老師或校長甚至嬸嬸交談.
‹ 上一主題|下一主題