用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園
樓主: cstchan
go

藍田靈糧堂幼兒園 [複製鏈接]

係呀...都好啦...打個電話問問好點啦.

原帖由 caterpillar08 於 09-12-15 15:57 發表
吓~~咁好?!咁快已收offer?? 你個b係08大仔?? 我都聽有好多媽咪講大b已收offer....

既然已收左就更加唔使緊張, 有咩事咪打去學校問low. 我都有打電話去查詢過, d人都好nice, 不如你打電話去問下啦~
...

醒目開學勳章

hi

ur son rec'd many offer wor. U paid many reserve fee too. Which one u finally choose?

原帖由 louiseter 於 09-12-10 22:51 發表
唔夠人係咪代表師生比例會高D!!??

各位...你地有消息未呀 ?
我囝係 0808 未收到任何回覆...

not yet

They said need to wait until 18/12:;pppp:

我都係呀, 求先打去, 佢話18/12 先有消息,我阿b 係04/08

係啦...希望快d有消息啦...
我同囡囡都心急呀...

我個囡囡嚟架, 總共見咗3間, 都係收am. 暫時應該會2月入咗靈糧堂先.

原帖由 venus_mama08 於 09-12-15 19:47 發表
hi

ur son rec'd many offer wor. U paid many reserve fee too. Which one u finally choose?

醒目開學勳章

ic, sorry, she look like a boy, hehe

原帖由 louiseter 於 09-12-16 22:19 發表
我個囡囡嚟架, 總共見咗3間, 都係收am. 暫時應該會2月入咗靈糧堂先.

louiseter,
你囡囡不讀迦南嗎? 迦南跟靈糧你覺得哪間好?
原帖由 louiseter 於 09-12-16 22:19 發表

靈糧堂收囡囡2月入學, 所以會早D讀, 如果OK就9月繼續新學年. 如唔得, 我應該會揀朗思.

靈糧堂~~~活動教學, BB同媽咪會輕鬆D
朗思~~~有英普學, 語文能力可能會高D
迦南~~~聽聞都幾"谷"寫字, BB會辛苦D

這是我嘅意見, 唔知啱唔啱

原帖由 ruima 於 09-12-17 13:43 發表
louiseter,
你囡囡不讀迦南嗎? 迦南跟靈糧你覺得哪間好?

各位媽媽,

靈糧個website已經有結果啦!
囝囝係細b(1208),要waiting list!

唔該哂yssmak報料, 原本唸住聽朝先check添﹗

內容係:
親愛的爹哋、媽咪:
恭喜你!貴子弟已成功獲藍田分校取錄為幼幼班正取生,請參照『取錄電郵』內之詳情進行註冊。

不過冇講am or pm, 暫時又未收到取錄電郵。

原帖由 yssmak 於 09-12-17 23:10 發表
各位媽媽,

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

其實 12月頭已經有結果... 話就話12月18先公佈...
我知有D家長 12月3号前已經比左留位費.

12月18先公佈係比佢地有時間去 make sure 如果有BB唔交留位費, 可以揾到其它BB補上.

在商言商, 無可口非.

我自己就唔係太喜歡... :;pppp:

仲差唔多只收大B (9月可開學)...... 哂細B家長時間...

Hi all,

我女女係0711  ,  .... 同BABYHILARY 同一個 EMAIL.

我都好想知收 AM 定 PM

原帖由 BabyHilary 於 09-12-17 23:27 發表
唔該哂yssmak報料, 原本唸住聽朝先check添﹗

內容係:
親愛的爹哋、媽咪:恭喜你!貴子弟已成功獲藍田分校取錄為幼幼班正取生,請參照『取錄電郵』內之詳情進行註冊。
不過冇講am or pm, 暫時又未收到取錄電郵。

...

Dear all,

Just checked the result la....
They also offer my son for PN class, but didn't inform me that the offer is for am or pm.

My son is Jul 08

醒目開學勳章

yeah, my baby is offered too!! so happy.

我個仔係細仔0812, 都係waiting list.

原帖由 yssmak 於 09-12-17 23:10 發表
各位媽媽,

各位家長,
可唔可以講下係website既邊度check呀!
我太亂同緊張啦, 搵唔到呀!

原帖由 ngjojo1213 於 09-12-18 00:53 發表
各位家長,
可唔可以講下係website既邊度check呀!
我太亂同緊張啦, 搵唔到呀!

http://www.lingliang.org.hk/application/index.htm
‹ 上一主題|下一主題