用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

靚太太,

油塘都好近姐, 又會早我官塘成 10 個字上車既 ??

係呢, 你幾 $$ 車費呀 ? 我 $ 801 其實
都幾貴

係啦, 我地由星期一到四小朋友都係同班, 到時多多溝通啦 !

不過真係希望佢地 ENJOY 同開心啦 , 唔係就慘啦

仲有你點安排 LUNCH 比佢地 ?? 我打算一起身食飯, 另外準備 3 文治 / 小旦榚比囡囡自己食 !  再唔係放一包 250 ML 維他奶比佢, 希望佢捱到 5:20 番黎再食野啦 !

原帖由 靚太太 於 09-9-14 22:09 發表
Hello!
我小朋友都係報左english, 小戲院同小鐵人呀!
多多指交呀!
我諗佢地一星期會有4日見面呀!你11:30上車你就好啦,我小朋友可能要10:50上車好早呀,希望最後唔洗咁早啦! 因為我試下如果小朋友辛苦唔開心我就cut ...

我覺得幾好喎,幾有用!下次校長話會一年有兩次,2月都會有類似talk喎!
我都覺得呢間學校幾好,同埋咩都有通告通知家長,唔使啲要返工的媽咪帶唔到小朋友返工便乜都唔知law!
所以我都越來越鍾意呢間學校!

原帖由 chickenwing2006 於 09-9-15 12:39 發表
個日真係完成無印象要去 , 係呢 .... 係唔係真係好有用 ??

呢間 school 都幾好, 成日都有好
多野比家長學 , 又普通話 , 又 phonics

唔錯唔錯

...

hebe ma,

興趣班和dvd都收到了, 幾好呀! 遲d返興趣班要11:15上車呀.

義工, 我只係報左: 講普通話故事
你真係好有心, 報左咁多.

我架校巴$612, 希望慢慢會好d啦.
原帖由 chickenwing2006 於 09-9-12 01:27 發表
jacob ma,

你今日收到報興趣班回條無呀 ?
我今日收到啦 , 仲有個時 summer course 既 dvd 呀 , 原來 miss 都影左好多相呀 !  hebe 一路睇, 一路叫朗朗 tim 呀 !

義工你有無報 ?  我報左芭蕾舞 ...

hebe ma,

我覺得你地個班好過H班, 我地普通話書上都無佢地個樣.
原帖由 chickenwing2006 於 09-9-12 01:45 發表
Macro媽,
我囡今日都有講 "主任"  "校長" 呀, 係個本普通話書度 , 仲貼埋佢地個樣架 !

你搵番本書未呀 ??  我估都係其他同學唔小心放埋入書包呀 ..... 我囡 9 月出世, 今個月 9/30 birthday party 呀 !

我估佢一定 ...

哎呀! 一返學就來料.
JACOB尋日都開始有D流鼻水呀, 我地同一組, 真係同病相怜呀. 好在佢無燒, 又放左2日假.
你囡囡依架點呀? 好返D未呀?
原帖由 chuchu_ 於 09-9-12 09:34 發表
靚太太, 我個囡尋日落校車返到home, 就狂打乞痴, 跟住流nose 水啦, 唉, she get a running nose呀, 唉, 跟住尋晚拿拿聲同佢飛去法國睇, 尋晚仲發埋燒同埋咳. 唉. 今早now.我老公同佢再去睇, 我諗阿囡mon 都返唔到學, ...

當然唔介意啦.  難得有人讚下.
原帖由 靚太太 於 09-9-14 21:59 發表
衰鬼你講到我好瘀呀認錯人ops:" /> ops:" /> hehee...
希望basicjanny ma唔好介意啦,我真係好懵呀! 因為兩個仔仔個樣都好似又好醒目好難怪認錯架

係呢chuchu ma你知道最後課外活動返學上車時間未呀??我無蘇生電話你 ...

jacob ma,

唔好話, 我睇你 video 我地個
classroom 都比你地個個新 d 甘架 !

原帖由 basicjanny 於 09-9-15 19:15 發表
hebe ma,

我覺得你地個班好過H班, 我地普通話書上都無佢地個樣.

hebe ma,

我見你個video真係好過我地好多, 我地上左4堂, 最後一堂勞作先係普通話教, 前3堂都無上過普通話堂.
而且手冊又會寫派左咩通告, 我地只係蓋左印貼左張紙就算.
原帖由 chickenwing2006 於 09-9-15 20:29 發表
jacob ma,

唔好話, 我睇你 video 我地個
classroom 都比你地個個新 d 甘架 !

我都唔記得去.

但係之前我去聽普通話朗誦都有出sms通知, 點解今次無架?
原帖由 chickenwing2006 於 09-9-13 12:38 發表
Macro媽,

phonics 交左 $$ 唔記得去呀

你呢 ????

我 g 你仔講白主任係咩啦, 呢 2 日 hebe 都勁講呀   

靚太太,
我同你一樣,唔好指意佢哋,佢老豆淨係掛住自己,又唔同佢搵書,又唔同佢睇書。佢返咗學成2個禮拜,佢老豆都無睇過呀仔個書包每一本書同通告!
所以我都係無辦法同佢報多啲活動,睇吓個仔鍾意,興趣係邊,再係嗰方面發展law!

原帖由 靚太太 於 09-9-15 17:18 發表
我個仔同你個仔一樣呀,勁鐘意玩車同睇dvd,叫佢睇書佢就借d依,走左去玩車,激鬼死我!

工人我都唔指意佢啦!因為連佢老豆都係一樣,所以為有幫佢報多D 英文COURSE,好過靠佢地呀!
起碼心理上都叫盡左力

專心Lee 樣 ...

basicjanny,
係呀,我都無收到sms!早知大家都有報,我係呢度召集大家啦!

原帖由 basicjanny 於 09-9-15 22:11 發表
我都唔記得去.

hebe媽,aster媽, Katrina媽

明天星期三交手冊,記住帶!

jacob ma,

其實可能好多家長都報左名唔去 .... 唔係都唔會先收 $ 20 訂啦 !

好彩 $ 20 咋 , 唔係真係 "氹" 心呀

課室我地個個可能係後加架, 裝修同佈置都唔多同其他甘既 .... 不過我估 miss 個個都差唔多, 可能未上軌道姐 !

係呢, 想 8 下 .... 你仔番學時有一個家長係 nurse 黎架 ?? 我見到有一個姑娘送小朋友上車既 ??

原帖由 basicjanny 於 09-9-15 22:11 發表
我都唔記得去.

macro ma,

有啦 , 執左同埋簽好既通告 + 一張 family photo 都放左入去啦 !

多謝你 remind 呀 !

原帖由 曦Hei媽 於 09-9-15 22:26 發表
hebe媽,aster媽, Katrina媽

明天星期三交手冊,記住帶!

Hi All,
Aster 病了, !今天不返學

曦Hei媽
hebe媽,Marco媽, Katrina媽
Aster 記得 Marco

唔係化 .... 日日都唔同時間 ??
其實 set 哂係 11:00 未仲好, 前後都唔會差個 5-10 分鐘 !

不過呢間深崇獨市生意 , 向來都係口啤麻麻 ..... 無計

原帖由 靚太太 於 09-9-15 17:03 發表
係囉!
我剛剛打比校車蘇生佢回覆仲攪笑!一至五都唔同時間喎?
星期一 1110hrs, 二 1056hrs, 三 1100hrs, 四 1102hrs, 五 1105 hrs,真係攪笑咁都得!希望工人唔會同bb錯過上車時間啦?

我check過車費要$879勁貴呀!  ...

‹ 上一主題|下一主題