用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿幼稚園家長會
樓主: 梁媽媽
go

聖保祿幼稚園家長會 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 聖保祿幼稚園家長會

deleted
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dear all,

好耐都無上聖保祿幼稚園家長會了,都等我UPDATE下d資料先:

我囡囡 Natalie都會在九月份入讀SPN K.1, 請大家多多指教。

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

Dear all,

(1) 婷婷 pm 1B Group A
(2) Rachel am 1D Group A
(3) Agatha am1D Group B
(4) syw囡囡 pm 1A Group A
(5) Romomo囡囡 pm 1A Group B
(6) Eunice Lee pm 1B Group B
(7) Vinnci am 1E Group B
(8) Wai Wai pm 1A
(9) Tanya am 1D Group B
(10) mrsyu囡囡 pm 1A Group B
(11) Kate Lee am 1F Group A
(12) Magic 囡囡 pm 1A Group A
(13) Brigitta Lau - 1E Group A
(14) Natalie pm 1B Group B

5 in 1A, 3 in 1B, 0 in 1C, 3 in 1D, 2 in 1E, 1 in 1F

Hi! 婷婷 mama Wing & Eunice Lee 九月一日見  
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

hi Zen,

點解觀課要帶備摺扇呢?? 係未好熱呀??

claire11 寫道:
hi Zen,

點解觀課要帶備摺扇呢?? 係未好熱呀??

係好熱架

死啦, 點解我唔知要帶乾糧既? 邊到寫架? 我仲以為學校準備埋添, 因為以前蘇浙係咁架???    講野搞笑野比大家知, 我尋日先發現自己係group A咋, 唔知點解我一路以為婷婷係Group B, 尋日冇咁忙咪囉份doc.出黎睇下囉, 點知睇到先發現係Group A, 真係"論盡", 仲有冇乜野特別既野唔該講埋比我知, 咪到時我一舊飯咁乜都唔知就死啦

Hi Wing,

係 law! 我都唔知要自行帶食物添, 好彩其他媽咪"單"聲
o即.....9月1日一定要問多d, 因為我都不是太清楚d規矩。

婷婷係group A呀! 咁我都要番屋企reconfirm一次是否係group B了,因為一直以來我都係話Natalie是同婷婷一group的。 :wink:

Hi 各位家長,

前天經過中環中央街市天僑,有間鞋店有得賣白色鞋油膏,$25 一盒,用布清潔便可,很方便.

syw

Zen 寫道:
[quote]
ChingChingFather 寫道:
Dear Zen,
Any idea of brand name of 白鞋油? Where to buy?

Best Regards,

chingChingFather,

Sorry I dont' have any idea.  I never use 白鞋油.[/quote] :

Hi syw,

我上星期同囡囡在銅鑼灣買返學鞋時已買了白鞋油, but好似無你果間咁"低", 我好似買成30幾蚊枝。

茶點時間要自備茶點, 通常都係帶宧包/三文冶/餅乾/ 西餅甘, 有時會帶提子/香蕉/提子乾...
唔好帶麵食, 或好難食的,(如要用筷子, 又或會食到成地都係的, /要食好耐的)
梁媽媽

梁媽媽:

小學部係咪9月1日開學?有冇kinder同班同學仔一班呀?
該用戶已被刪除

Chingching father,

係呀!我上星期在Mi Wah買的, 仲有一支潔鞋膏賣的。現在應該仲有貨。

請問各家長是否住香港區才選擇這幼稚園.

Dear all 家長

I really wish my daughter to study SPN or SPK.  Which one is better?  

As I live in Tseung Kwan O, please advise me whether I can apply.  If so, the normal application period.  In addition, kindly give me your valuable comments / opinions how to apply SPN or SPK successfully.  Any preparation works should be done or requirement to have some special skills (eg play piano, simple English, etc)?

Many Many Thanks.

ctf1029 寫道:
請問各家長是否住香港區才選擇這幼稚園.[/quote]     

deleted

Zen,
係呀, 我女係1/9 開學, 但最關鍵的要待 27/8 -新生日, 大家分晒班先知邊個會係同學仔。
係呢, 你的小朋友又點呀, 近況如何?

Zen 寫道:
梁媽媽:

小學部係咪9月1日開學?有冇kinder同班同學仔一班呀?
梁媽媽

各位家長,

請問可否解答有關乘校車的問題:

1.   開學那天(2/9 & 3/9)是否可以和家長一起乘校車嗎?
2.   如果在上課途中,突然轉三號風球,那時,還有校車乘拾嗎?  或是家長親自接回家?

jowy4740,

我係住觀塘既, 以我所知都有好幾個係住蔣軍澳架, 我覺得呢間學校都有好多唔係住香港區都專登去考架
‹ 上一主題|下一主題