用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

babycancan
打完就無發燒呀... 打左後就真係病少左啦.. (touchwood). 所以我都會同細仔打呀.

Ceci,

由上星期起,仔仔對眼不停貶,睇第一個醫生話他敏感,滴左眼藥水好左d,跟住又唔得,睇第二個醫生話他可能眼毛太長,吉反轉頭,滴左眼藥水好左d,跟住又係唔得,左眼貶完到右眼,完全失控,有無眼科醫生介紹??

babycancan

請問你帶仔仔去看眼科時有冇照對眼 ? 用儀器檢查可以看到是敏感或眼毛太長. 上個月我仔仔也去看眼科. 醫生有同佢照. 話佢敏感, 不夠淚水, 要滴藥水. 但我仔仔唔鍾意滴藥水. 成日要同佢"斗"氣"斗"力.
郭醫生 - 康怡商業中心 603室.

hi艾美,

我無睇眼科呀,第一次係聖保綠睇急症,醫生話敏感,係鼻水令到眼敏感,食左藥水同滴眼藥水都唔得,跟住再睇樓下個醫生話他眼毛太長,但食左3日及滴左3日都係一樣所以先諗住睇眼科,請問你大約幾錢同有無電話呀.  

many thanks

babycancan

babycancan

TEL : 2565 1168 (大約 HK$500)

candy,
咁你快d 帶你仔仔睇眼科啦.. 希望佢快d 無事啦.

艾美,
咁你仔仔好返未呀?

cecilau

其實眼敏感係冇得醫.
醫生話要 KEEP 住滴藥水 2 星期. 之後有需要就滴藥水 . 但我仔仔唔鍾意滴. 而家如果佢捽眼. 我會夾硬同佢滴藥水.

艾英,
乜無得醫咁慘呀....

乜你仔仔係11月出世的, 你覺得做細仔有無問題呀?
我細仔係12月出世呀. 我而家仲諗緊佢應該做大仔家細仔呀?

cecilau

我覺得細仔無咩問題. 記得佢初初入學時, 老師話佢比其他小朋友更 BB. 成個少爺仔, 要多 D 照顧佢. 不過佢而家無呢 D 問題. 佢學習方面 OK. 我不清楚其他小朋友是否叻過佢.  

ceci,

你都見阿仔今朝勁"留"計,唔知係唔係唔舒服,特別"留"

candy,
你仔仔有乜唔舒服呀? 係唔係隻眼仲未好呀?

禽晚我聽到我仔仔唱普通話歌啦......真係好開心呀.    

cecilau 寫道:
candy,
你仔仔有乜唔舒服呀? 係唔係隻眼仲未好呀?

禽晚我聽到我仔仔唱普通話歌啦......真係好開心呀.    

我無聽到阿仔唱,唔通無教他個班 他成日就係到吟詩,可惜他出世得遲,如果唔係,可能同李白好friend都唔定   

candy,
我估佢個班都有教呀. 你知道小朋友鐘意就唱, 唔鐘意你點迫佢都唔唱的啦...

我都有聽到我仔吟詩呀.    

candy,
你仔仔點呀? 醫生點講呀?

hi ceci,

昨日好忙呀,睇完醫生話係鼻敏感引致呀,而家食藥好左好多啦.thanks

CANDY,
你仔仔無事就好啦.

all,
今朝送仔仔返學, 學校又搞新野, 又搞到小朋友唔知點好呀....    
本來小朋友返自己課室食早餐的, 今朝D 組同E組又一齊係E組課室食早餐, 咁本來D 組的小朋友又唔係返自己課室, 又見唔到自己的同學仔, 最後本來開開心心帶住燈籠(諗住俾自己識的同學仔睇) 返學的仔仔, 最後係E組課室坐坐下就喊啦....    

真係唔明點解又要轉啦....    

發生咩事 又改?真係唔知,因為今日遲左反,等我放學去打聽下先.

candy,
我估學校想group 埋(D 組同E組)小朋友係一個classroom (E組)到食早餐, 咁食完早餐的小朋友就會去D組課室去聽STORY呀. 但係就會搞到小朋友唔知點做呀....    

唔知你仔仔個班有無改變呀......

babycancan

我仔仔也是因為鼻敏感引致眼睛痕.
babycancan 寫道:
hi ceci,

昨日好忙呀,睇完醫生話係鼻敏感引致呀,而家食藥好左好多啦.thanks
‹ 上一主題|下一主題