用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

羊媽媽,
我都想買性教育書呢, 因為仔仔呢排成日問我性知識, 我唸都要開始教佢。請問除左書展可以買之外, 有冇咩地方可以買到家計會既書? THANKS!

silvia_ng :
我吾太清楚,只知他們有個center係灣仔,或者你可以託人幫你買,因係書展會平D。我買了「德德家家幼兒性教肓」,內有4本圖書,只售$50,或者可買VCD。

羊媽媽,
是否這一本? http://www.famplan.org.hk/sexedu/B5/resource/Resource_details.asp?reID=5不過郵購貴D, 我唸都要麻煩人幫我買啦。
我仔仔前晚問我點解冇JJ仔 我話我係女孩子, 佢係男孩子先有架。

silvia_ng:

係呀就是這一本,我去書展其一目的都是去找這類書藉。因我囡囡間吾中就指住我胸部,問乜黎架,所以要開始灌輸正確的性教育知識比佢

羊媽媽,
我唸如果冇人可以幫我買的話, 都可以郵購 希望佢睇完就唔會再問我啦。

你可以打電話落shop叫佢hold貨,不過通常都係幫你hold兩日。

silvia_ng 寫道:
E媽,
fila.......我都好想買喎 不過要帶埋佢一齊去買先得, 佢隻腳都好大 不過可能等到星期六已經冇哂

早排阿囡都指住爸爸問"果度"係乜野?

我即刻話佢知,呢度叫陰莖,係男仔vee vee既地方,因為男仔係外露,所以同女仔唔同。

佢亦有對我既body感到興趣,基本上未夠兩歲我都已經開始教佢,話佢知呢個係breast,呢個係nipple等。

silvia_ng 寫道:
我仔仔前晚問我點解冇JJ仔 我話我係女孩子, 佢係男孩子先有架。

e媽,
你咁快教佢呀, 我而家都係見佢問先教咋。
fila.......嘻嘻, 我心多, 想睇多幾間, 又一城都有好多賣細路仔鞋, 又近我, 所以到時去到都會睇下先。不過星期六又要學車, 又要游水, 好鬼多節目

ALL,

唔好意思呀,我想問初頭返學會有幾多日可以陪上堂?另外係唔係上一個鐘?我唔記得咗呀。

Ka_wai 寫道:
ALL,

唔好意思呀,我想問初頭返學會有幾多日可以陪上堂?另外係唔係上一個鐘?我唔記得咗呀。

可以陪3日,和上一個鐘。

羊媽媽 寫道:

可以陪3日,和上一個鐘。

羊媽媽,

Thanks!

大家好,
我仔仔將會 Sept 06入讀上午班 k.1。我都會坐校車, 我家住Lai Chi Kok上車.

:-P :-P :-P :-P

kohy1010 寫道:
大家好,
我仔仔將會 Sept 06入讀上午班 k.1。我都會坐校車, 我家住Lai Chi Kok上車.

小囡今年k3 家住lai king 可能同一架校車, 多多指教!

尋日去左又一城, 買左對白鞋啦, 不過見唔到邊樹有FILA........而家買左對K.SWISS, 85折左都要241.....不過鞋博士仲貴 希望佢可以著耐D。佢而家都著成10碼LU......

今日收到校巴封信, 我仔仔坐11號車返學(8:35am), 放學就坐12號車(12:05noon)返屋企, 你地睇完睇下有冇人同一架車。

silvia_ng ,

咦.. 我好似仲未收到信喎∼請問你幾點上車呀 ?

盛盛媽咪,
我8:35分呀! 好遲呢! 不過我見頭站小朋友要坐成個鐘先返到學校.........好辛苦呢!

係呀,應該呢兩日會收到校巴既信,因前兩日收到他們的電話,核對我家的地址以便寄信來。好緊張吾知搭幾點呢?

06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

好早呀, 要07:50上22號車! 囡囡返學同放學唔同地點, 有無其他小朋友都係咁架?

想問點先知自己係幾號車呀﹖我見有兩架車都經我果庶,一班8:15,一班8:30,定係兩班車由我揀呢﹖回程我就得一班,頭站,12:09到步,非常理想!   
‹ 上一主題|下一主題