用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC PN interview 流程
樓主: Cutekillq
go

SC PN interview 流程 [複製鏈接]

回覆:busydaddy 的帖子

唔知第二round 係in d 咩呢?仲駛唔駛in 小朋友?

引用:扭計係咪實冇機,原本我女好留心,但隔離個

原帖由 vwvwvw 於 16-01-23 發表
扭計係咪實冇機,原本我女好留心,但隔離個仔又踢我女凳搞到佢要攬住我,好喇好難得繼續,老師邀請佢做運動 ...
so poor... 咁樣fail好唔抵

我果組都有年紀大又有細,都算random
細b我覺得都會比下去,但唔知佢咩準則,有些人做晒task都唔收

引用:唔知第二round+係in+d+咩呢?仲駛唔駛in+小

原帖由 fishkelly 於 16-01-23 發表
唔知第二round 係in d 咩呢?仲駛唔駛in 小朋友?
第二round好像in 家長。要2位家長。但其中一位同小朋友玩,所以繼續有俾分小朋友

引用:Quote:原帖由+nic_bb+於+16-01-22+發表這不

原帖由 batsumaru 於 16-01-23 發表
如果小朋友離開個位,我示意叫佢番來坐,另外當他兩頭望時,我示意叫佢望老師咁算唔算干預?其實好難決定, ...
老師想考小朋友會不會聽老師講,如果同一番話老師講唔聽,家長講才聽,咁老師會覺得係你教書定佢教書

如果走出位ok, 老師會叫佢回來,但家長要出手才返位就扣晒印象分
如果出位又影響其他人,咁出手都合理,只係分都應該兇多吉少

引用:Quote:原帖由+TJ05+於+16-01-22+發表聽講插

原帖由 busydaddy 於 16-01-22 發表
這是「都市傳說」還是事實?我怕表現得太冷漠了
我星期六in,個老師講明一提水就成題冇分,好嚴

引用:Quote:原帖由+busydaddy+於+16-01-22+發表

原帖由 shirleyyfyip 於 16-01-24 發表
我星期六in,個老師講明一提水就成題冇分,好嚴
我嗰個無講明,淨係話唔好提小朋友,比佢盡量發揮,有兩位家長勁提水,我諗佢地唔知會扣分,good luck to them

引用:Quote:原帖由+fishkelly+於+16-01-23+發表

原帖由 Cutekillq 於 16-01-24 發表
第二round好像in 家長。要2位家長。但其中一位同小朋友玩,所以繼續有俾分小朋友

...
原來都要再帶小朋友去!考名校真艱辛

引用:Quote:原帖由+shirleyyfyip+於+16-01-24+發

原帖由 菲菲菲 於 16-01-24 發表
我嗰個無講明,淨係話唔好提小朋友,比佢盡量發揮,有兩位家長勁提水,我諗佢地唔知會扣分,good luck to t ...
好多時知都忍不住......

不過每組只會選一個吧,所以一比下去就算了

菲菲菲 發表於 16-1-24 01:31
我嗰個無講明,淨係話唔好提小朋友,比佢盡量發揮,有兩位家長勁提水,我諗佢地唔知會扣分,good luck to t ...
我正情無理佢,有點不合乎情理的冷漠⋯⋯⋯

hppa  也不是的,讓他自由發揮  發表於 16-1-24 23:05

可能太多人in了,老師一見小朋友唔答或走開位,就馬上叫佢唔駛答,完全唔會嘗試引導小朋友,是一所冇愛心的幼稚園。

sillymommy 發表於 16-1-24 11:43
可能太多人in了,老師一見小朋友唔答或走開位,就馬上叫佢唔駛答,完全唔會嘗試引導小朋友,是一所冇愛心的 ...
完全同意

引用:Quote:菲菲菲+發表於+16-1-24+01:31+我嗰個

原帖由 帝mama 於 16-01-24 發表
我正情無理佢,有點不合乎情理的冷漠⋯⋯⋯
贊成你的想法,咁冷漠,有點奇怪!

回覆:sillymommy 的帖子

但我尋日in,覺得老師幾好唔喎,當中有個小朋友走左去,老師都有叫佢過黎答問題,但係個小朋友唔理佢!

引用:但我尋日in,覺得老師幾好唔喎,當中有個小

原帖由 fishkelly 於 16-01-24 發表
但我尋日in,覺得老師幾好唔喎,當中有個小朋友走左去,老師都有叫佢過黎答問題,但係個小朋友唔理佢!

...
係幾好!

回覆:SC PN interview 流程

我女in個時,佢周圍行,個老師好耐心幾次都叫佢坐番個位,佢完成個task仲叫佢我hi five!

del.

引用:我覺得要求兩歲以下的小朋友全程坐凳坐定好

原帖由 Dear-Valerie 於 16-01-24 發表
我覺得要求兩歲以下的小朋友全程坐凳坐定好不切實際...

個老師全程不斷叫d小朋友坐番埋位... 其他學校都唔 ...
我個仔上年嗰組七個小朋友都能夠坐定,我覺得呢d係要視乎每個小朋友嘅性格。而家我仔全班22個小朋友,絕大部份都係活潑而能夠坐得定學習嘅。

Dear-Valerie 發表於 16-1-24 17:18
我覺得要求兩歲以下的小朋友全程坐凳坐定好不切實際...

個老師全程不斷叫d小朋友坐番埋位... 其他學校都唔 ...
我group大B好多指令都做到,又smart. 又識講自己名.我係老師都收啦.
我細B周圍走,對好多事物都好好奇.當然唔識做啦. only finish running task

完成晒所有指令+家長唔提水,無second in, 反而我想知原因.

hppa  Your last sentence... This case happened before?  發表於 16-1-26 00:57

回覆:sillymommy 的帖子

我選擇了英文面試,老師很有愛心喎。。。

回覆 busydaddy 的帖子

維記收先算啦
‹ 上一主題|下一主題