用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008-2009 嘉諾撒聖心請報到
樓主: momi2008
go

2008-2009 嘉諾撒聖心請報到 [複製鏈接]

原文章由 蛋蛋媽410 於 08-7-5 18:19 發表

加油啊~~!!
我地都星期五收call NCD~OK左am啊~

蛋蛋媽 410,

我女女同 hollycircle 女女都係同 一班呀

妳開心係到識到大家.
日後互相交流下

原文章由 kiteli 於 08-7-6 21:12 發表

蛋蛋媽 410,

我女女同 hollycircle 女女都係同 一班呀

妳開心係到識到大家.
日後互相交流下

你好呀!~kiteli,好野!我地3個囡囡同班~9月1日是你返嗎?
我諗緊係明慧定welcome上車呀~可能同站上呢,haha..

原文章由 蛋蛋媽410 於 08-7-6 22:20 發表

你好呀!~kiteli,好野!我地3個囡囡同班~9月1日是你返嗎?
我諗緊係明慧定welcome上車呀~可能同站上呢,haha..

HI.

我尋日 寄了 CHEQUE & FORM 去 KWOON CHUNG 了
我係明慧上, 下車,

如果無咩特別, 我應會係1/9 帶佢返學

無啦, 我打左去問.... 已通知哂啦...無我份!!  
都唔會有家長咁遲至決定讀唔讀架啦....

唔緊要啦, 唯有同阿女重新安排D時間, 最驚佢上堂"縷"眼訓, 或訓著左咋....

原文章由 蛋蛋媽410 於 08-7-5 18:19 發表

加油啊~~!!
我地都星期五收call NCD~OK左am啊~

hello~

真係好啦~NCD(AM)有咁多同學仔..
咁我地第日可以互相知道班內多D資訊,
我琴日都有返學校,囡囡都好開心因有好多禮物
不過我仲覺得學校樓梯真係好多, 我都怕囡囡會唔小心趺倒,
因為佢上落樓梯比較弱,我以家都不斷TRAIN緊佢,
9月1日我都會帶囡囡返學,
你地返GROUP 1 OR GROUP 2?

原文章由 kiteli 於 08-7-6 22:52 發表

HI.

我尋日 寄了 CHEQUE & FORM 去 KWOON CHUNG 了
我係明慧上, 下車,

如果無咩特別, 我應會係1/9 帶佢返學

原文章由 Hollycircle 於 08-7-7 10:39 發表
hello~

真係好啦~NCD(AM)有咁多同學仔..
咁我地第日可以互相知道班內多D資訊,
我琴日都有返學校,囡囡都好開心因有好多禮物
不過我仲覺得學校樓梯真係好多, 我都怕囡囡會唔小心趺倒,
因為佢上落樓梯比較弱 ...

HOLLY,

我係 group 1 呀

樓梯果到, 相信年年都有新nc 同學都係咁返學 , 應該 問題不大了,
學校都一定有佢地0既做法, 以策安全

IRIS:

希望啦,我D屋企人係好担心呀女返咁遠同埋有咁多樓梯LOR,尤其是係婆婆

我都係GROUP 1 呀~

原文章由 kiteli 於 08-7-7 11:17 發表

HOLLY,

我係 group 1 呀

樓梯果到, 相信年年都有新nc 同學都係咁返學 , 應該 問題不大了,
學校都一定有佢地0既做法, 以策安全

醒目開學勳章

D樓梯係所有聖心小朋友開學第一個月嘅大肌肉訓練,1個月內一定學識行,D老師,亞姐同校車EE都好有經驗教佢地點行,唔駛驚!

candietweety:

我都應該要信任學校,不過担心此中會有,你囡囡係咪升LK啦?
囡囡係學校讀得係咪好開心呢?

原文章由 candietweety 於 08-7-7 22:31 發表
D樓梯係所有聖心小朋友開學第一個月嘅大肌肉訓練,1個月內一定學識行,D老師,亞姐同校車EE都好有經驗教佢地點行,唔駛驚!

I'm in Group 2.....
原文章由 Hollycircle 於 08-7-7 14:15 發表
IRIS:

希望啦,我D屋企人係好担心呀女返咁遠同埋有咁多樓梯LOR,尤其是係婆婆

我都係GROUP 1 呀~

回覆 #139 pigletchow 的文章

my daugther also in NCD pm nice to meet you.

NCD pm in Group 2
Smae with you?
原文章由 bobodog 於 08-7-8 11:13 發表
I'm in Group 2.....

醒目開學勳章

原文章由 Hollycircle 於 08-7-8 10:41 發表

我都應該要信任學校,不過担心此中會有,你囡囡係咪升LK啦?
囡囡係學校讀得係咪好開心呢?

係呀,LK啦,佢真係讀得好開心!哩間係一間好學校!

my kid has been moved to NCD am la....they didn't call me but just notified me on the registration day last week....big surprise indeed...
原文章由 SinChi 於 08-7-8 16:41 發表
NCD pm in Group 2
Smae with you?

原文章由 bobodog 於 08-7-9 00:34 發表
my kid has been moved to NCD am la....they didn't call me but just notified me on the registration day last week....big surprise indeed...

bobodog,

hello, 我地又係同班呀
咁睇學校, 好似好多 rotation 咁呀  
不過對我地來講, 係好事 hehe

係呢, 妳住邊 ka ??
不如我地 NCD am 整個 Contact list la .

女女名, 幾時出世, 住邊,  大家 CONTACT TEL NO, EMAIL ADDRESS ?
現在我有 HOLLYCIRCLE 電話
妳地 PM 我啦, 等我 UPDATE 好再 SENT 比大家

係度成日見到既mami已轉哂去am啦.... 唉
唔知呢度有無 NCC PM 既MAMI可以同我傾吓計呢!!!

原文章由 kiteli 於 08-7-9 09:14 發表

bobodog,

不如我地 NCD am 整個 Contact list la .

女女名, 幾時出世, 住邊,  大家 CONTACT TE ...

有你呢個過來人詢問真係定好多.係呢~我都好想問下你囡囡讀nc班時係咪一星期只得兩堂英文堂咋, 咁係咪由native teachers任教架同埋只得二十分鐘咋?咁你應為夠唔夠架?
咁普通話係咪都一樣呢?

原文章由 candietweety 於 08-7-8 17:55 發表

係呀,LK啦,佢真係讀得好開心!哩間係一間好學校!

iris:

你個提議真係好喇, 咁要麻煩你啦~many thanks

pls check pm la ~  

原文章由 kiteli 於 08-7-9 09:14 發表

bobodog,

女女名, 幾時出世, 住邊,  大家 CONTACT TE ...

many thank~kiteli~hollycircle~
已pmkiteli~
我地係2組啊~~

may wai~
不如keep住寫信~聽說e.g SPK開學後都有3人退學,
努力~~@@"

真係好啦, ncd (am) 多咗好多bk媽咪喎.  以後可以成日傾偈嘞.
我個囡係group 1, 睇番通告, 我哋班係全女班呀.

kateli, check pm pls.
‹ 上一主題|下一主題