用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

咪係囉! 都唔知好笑定好嬲. 緊係冇背晒啦...講笑咩,咁多. 都唔點好. 擦晒佢囉~~~~~ 唉!   冇眼睇呀!!   

原文章由 Dennisk 於 07-9-24 17:18 硐表

做晒! 乜唔係要背架咩?乜Yuki背晒拿?咁勁!不過最勁都係識搵埋家姐用証。
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 Dennisk 於 07-9-19 00:50 硐表
MC

咁就証明Edison無講大話,佢真係無join打打殺殺團,又無join Daniel去捉e恩。至於去佐邊就好明顯喇...當然去識女仔喇!!! 又安全又唔駛畀人罰一舉多得。(畀我都揀le樣喇)

Dennis ...

上星期五,我個仔德德b不知是否參與了打打殺殺團,令到其中一位同學有少許受傷(隻手有一達紅咗,懷疑被拳頭打親),因此同學向老師投訴。後來老師便邀請了我今天見家長 ..........真慘,只是開學了兩個多星期便要見家長 ....

弄傷了同學雖然情況不太嚴重,惟老師採取積極的態度去處理,對於我們實在是一件好事。雖然不算是一件大事,但當中可以看到兩位班主任充份表現出對同學的關愛,令我心裡覺得很感動........另一方面,覺得自己真的很幸運,兩個仔女到能在這所充滿愛的學校就讀。
芯媽

原文章由 芯媽 於 07-9-25 00:11 硐表

上星期五,我個仔德德b不知是否參與了打打殺殺團,令到其中一位同學有少許受傷(隻手有一達紅咗,懷疑被拳頭打親),因此同學向老師投訴。後來老師便邀請了我今天見家長 ..........真慘,只是開學了兩個多星期便要見家 ...

芯媽

唔緊要喇,由現在開始,叫囝囝join過另一團,團長就係Edison,由佢指揮去完成任服。目標:去識女仔!哈哈妳話好唔好?目標清晰又無危險,仲好簡單添。我叫佐Daniel去架喇,一齊喇!

Dennis

原文章由 Dennisk 於 07-9-25 12:20 AM 硐表

芯媽

唔緊要喇,由現在開始,叫囝囝join過另一團,團長就係Edison,由佢指揮去完成任服。目標:去識女仔!哈哈妳話好唔好?目標清晰又無危險,仲好簡單添。我叫佐Daniel去架喇,一齊喇!

Dennis ...

I has told Hayden to avoid playing "fast moving" games....He said he will follow Daniel woh.....

原文章由 freddielau 於 07-9-25 08:38 硐表

I has told Hayden to avoid playing "fast moving" games....He said he will follow Daniel woh.....

係呀Freddie!我叫Daniel快D解散佐le個走佬團架喇,不過佢話團友都幾多(有男有女),行程又緊密節目又豐富 ,所以要D時間安排團友轉團喎(不過有D團友死都唔制)

Dennisk

好..., 等我叫edison 帶領你哋啦, 比dennisk 話齊, 又無危險, 又唔會比老師罵, 又可以識到其他同學仔, 都真係一舉兩得.

原文章由 Dennisk 於 07-9-25 00:20 硐表

芯媽

Dennis ...

你哋小朋友有冇同你哋講要學keyboard 上面嘅a,b,c,d 擺位同位置呀? 因為edison 尋日返o黎同我講話老師話要學wor?

原文章由 midcochow 於 07-9-25 12:04 硐表
你哋小朋友有冇同你哋講要學keyboard 上面嘅a,b,c,d 擺位同位置呀? 因為edison 尋日返o黎同我講話老師話要學wor?

呀女都有提過, 老師要佢練習打 "asdf jkl;" wor! 好彩你講jack, 如果唔係我又唔記得了, 等佢假期練習下先

原文章由 midcochow 於 07-9-25 12:00 PM 硐表
Dennisk

好..., 等我叫edison 帶領你哋啦, 比dennisk 話齊, 又無危險, 又唔會比老師罵, 又可以識到其他同學仔, 都真係一舉兩得.

yes, please...I want Hayden to play with girls as well...hehe

原文章由 Emailfamily 於 07-9-25 12:51 PM 硐表

呀女都有提過, 老師要佢練習打 "asdf jkl;" wor! 好彩你講jack, 如果唔係我又唔記得了, 等佢假期練習下先

Hayden didn't tell me that...he always go to my PC and ask for PC games only:

Hayden got table tennis + football:loveliness:

Daniel只有科學探索班抽到。

Edison 選左2樣, 兩樣都抽到(羽毛球同跆拳), 不過兩個都係星期六, 而且要接住落, 所以我哋都係諗住只會選一個, 因為下午仲要去學游水.  

原文章由 Dennisk 於 07-9-26 00:48 硐表
Daniel只有科學探索班抽到。

今日見到Edison 書包有張maths quiz, 即刻嚇左我一跳, 我冇諗過有quiz 而又無通知, 不過都好嘅, 起碼我都知道佢真係識定唔識(因為問親佢上堂明唔明呀, 識唔識呀, 佢都一定話明呀,識呀.) , 雖然今次quiz 只係攞到12/13, 但我都好滿意, 因為証明佢真係明老師講乜(因怕老師講英文, 佢唔明), 不過今次quiz 唔係因為錯一題而扣一分, 係因為無做一題而扣一分, 所以都有d 唔抵. 唯有叫佢下次睇清楚唔好o甘大懵啦.

原文章由 midcochow 於 07-9-26 02:17 硐表
今日見到Edison 書包有張maths quiz, 即刻嚇左我一跳, 我冇諗過有quiz 而又無通知, 不過都好嘅, 起碼我都知道佢真係識定唔識(因為問親佢上堂明唔明呀, 識唔識呀, 佢都一定話明呀,識呀.) , 雖然今次quiz 只係攞到12/1 ...

我仲以為係功課做完拿回去,老師改完又擰返黎添,乜原來係quiz !這個老爸真大頭蝦。

原文章由 midcochow 於 07-9-26 02:17 AM 硐表
今日見到Edison 書包有張maths quiz, 即刻嚇左我一跳, 我冇諗過有quiz 而又無通知, 不過都好嘅, 起碼我都知道佢真係識定唔識(因為問親佢上堂明唔明呀, 識唔識呀, 佢都一定話明呀,識呀.) , 雖然今次quiz 只係攞到12/1 ...

我都嚇一跳,佢話真係quiz,吾準偷睇,Hayden got 13/13 very good...

Dennis,

今日又發現書包內有一功課紙:Your best friend's profile.....原來上面寫住---Daniel  

原文章由 freddielau 於 07-9-26 22:02 硐表
Dennis,

今日又發現書包內有一功課紙:Your best friend's profile.....原來上面寫住---Daniel  

我昨晚已經發現了,佢咪又係寫你個囝 Daniel成日都話要去你到玩...

原文章由 Dennisk 於 07-9-26 10:30 PM 硐表

我昨晚已經發現了,佢咪又係寫你個囝 Daniel成日都話要去你到玩...

welcome
In the profile, Daniel is taller, bigger, longer hair....etc

[ 本文章最後由 freddielau 於 07-9-26 22:51 編輯 ]

原文章由 freddielau 於 07-9-26 21:59 硐表

我都嚇一跳,佢話真係quiz,吾準偷睇,Hayden got 13/13 very good...

嘩! 你地d囝囝真醒, 咁高分, 呀女話唔夠時間做wor, 有幾題未做, 只有9/13 , 唯有叫佢下次做快D啦!
‹ 上一主題|下一主題