用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

Hi all,

係la...都唔知咩size好,不過我會好似上之一樣,要中間個size,我女都幾大件頭,上次我都無睇實版,都ok.

snoppy,
唔好意思!因昨日全日無上網,所以唔知道你入了來赤柱!又唔早d講,等我帶你去買抵野!你入來swimming定係shopping?
我昨日去了燒野食,所以不在赤柱呀!下次早d講啦!

Nataliema,
原來如此!明白了!
------Pochacco2001(Ming)------

Pochacco,

唔緊要,我都係"漬"興之嗎...我當然有swim 同 shop下la.

Pochacco2001, hi
我昨天無上網, 我個女都抽到小幼苗, 佢上年都係上幼孝班架. 你有無當選啊? 我今年又落選la.   不過我出年會再來過.  

醒目開學勳章 王國長老

ckckcktina,
唔緊要.. 今年咁多對手(成25位)..再接再勵.. 出年再黎過, 我陪你一齊報名好冇
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
今日見學校網有講早會既內容呀. 好掂呢..      

一二三  三二一
做運動 唔少得
飛躍奔騰小天使
齊來共舞星期二
主愛我

ckckcktina,
唔緊要!出年再來啦!我會支持你的!

snoppy,
你下次入來shopping就搵我啦!我有幾間都買到熟!可以叫她平d的!
------Pochacco2001(Ming)------

阿仔又病

文瑄病左次,家下已經悉應!

all,
校服既心口size,係唔係 前幅 + 後幅呢?
文瑄心口得 11吋,但 校服 size 最少都 28 吋.

[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

Pochacco,

好呀!

Pochacco2001,

Thanks la. but 出年我唔來lu....  
因為我出年有其他野忙, 所以我驚無咁多時間為學校做野low. 你有無諗過出年幫阿女報邊間小學啊 ?  

Hi jojo,
多謝你鼓勵我啊, 不過我出年唔參加lu...  
因為出年會比較忙 我驚抽唔到時間low, 不過我會支持你參選架.  

醒目開學勳章 王國長老

prissyue,
而家天氣轉, 小朋友好易病家.. 我為有比多一點Vitamic C佢食, 得佢抵抗力好d..  
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

ckckcktina,
哎呀. 我仲以為你會再次參選添 唔緊要啦.. 我相信呢度會有人陪我出年參加既..  
主愛我

係呢,妳地度左校服未呀,心口應該點計呀,有冇人知?

[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

Hi Jojo,

唔la, 我選左2次la, 都唔中,   , 不過你下次選話我知, 我投你一票la, 今年有好多幼班o既家長參選oh....  :

ckckcktina,
我未選定邊間小學呀!你有無好意見呀?
明年真的會比今年忙,因要煩她們入小一的事!

各位媽咪,
你們會唔會參加10月31日的義工家長呀?我就會!

Pochacco2001,
我諗住聖paul同瑪利曼low.... 你呢? 因為有朋友讀緊呢兩間都話幾好. 都幾難選下因為兩間都係名校, 不過一個返全日, 一個返1/2day. 如果返1/2day d 時間會好用d, 下午可以俾佢返下興趣班. 學下其他野, 全日就唔得啦, 3:30or4:00放學, 返到屋企都好tired la. 總之就煩la. 到時學校可能又有d家長討論會, 可以問下d以前高班家長點取下經先....   

rossikwan 寫道:
係呢,妳地度左校服未呀,心口應該點計呀,有冇人知?

係加埋呀!
今日羅主任話原來音樂室有d sample俾大家睇架, 我都睇o左, 跟手要麻煩陳老師mark低幫我改form.
錯o左都o吾怕, 到時應該會有多少少貨俾大家換.

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
10月31日有家長義工會咩

我只知10月20日有個講座, 講解10月25日秋天戶外活動既詳情需知咋..  

今個月請左幾多假..

17號放假陪仔, 20放半日, 25又放半日..  

YiuMa,
原來音樂室有Sample..想問下lunch hour開唔開.. 開就等我lunch 時入去昅下
主愛我
‹ 上一主題|下一主題