用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

heima 寫道:
Pochacco2001

我已經生在囡囡了, 係9月21日, 比預產期早在兩星期

我會去親子旅行架

恭喜heima!!  Sorry, 2天無上來, 不知道妳已誕下囡囡, 請接受我遲來的祝賀    
May God bless you and your family!

JoJo,
我上年都係做過一次家長義工,幾好的!可以睇o下小朋友平時向學校生活的情況,又可以幫手!你都做啦!難得有機會!不過做義工家長係負責照顧其他同學的,你們不好以為係睇番自己個小朋友呀!

snoppy,
你有時間更係做啦!幫o下手囉!不過唔係負責照顧自己個小朋友的,而係照顧其他同學仔!上年有小朋友因為要媽咪,所以喊,結果最後都俾小朋友跟住媽咪!但其實最好唔好有此情況囉!明白嗎?

heima,
你無記性了!上年係有一張通告問你會否做'義工家長'的!你忘記了!

Nataliema,
嘩!你對小朋友真係好!我諗我唔會為了她讀小學而搬屋的!你真偉大!
我已幫你update資料向P,1!
ckckcktina,
我囡囡上年係讀上幼信的!我囡囡抽到小幼苗!你囡囡呢?

YiuYiuMaMa,
咁現在咪要星期二先見到你?
------Pochacco2001(Ming)------

thanks
mrs.correia 寫道:
[quote]
heima 寫道:
Pochacco2001

我已經生在囡囡了, 係9月21日, 比預產期早在兩星期

我會去親子旅行架

恭喜heima!!  Sorry, 2天無上來, 不知道妳已誕下囡囡, 請接受我遲來的祝賀    
May God bless you and your family![/quote]

咁今年派在呢張通告未?

heima,
你無記性了!上年係有一張通告問你會否做'義工家長'的!你忘記了!

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
我明白家長義工係睇第二班小朋友, 我都想了解下平時小朋友上堂係點呢..

NatalieMa,
嘩.. 你好勁.. 想問下銅鑼灣好住嗎, 住邊頭呢.. 因我曾幾何時都想搬去灣仔個頭, 但我唔熟喎. 唔知邊樹好呢 不過我而家住呢度都叫方便, 又或者一切就交比天主罷, 讓祂給我指引呢
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Pochacco,

去旅行之家長義工有無得照顧自己個小朋友?

snoppy

上年我做過去旅行之家長義工, 學校會安排你去照顧第二班, 因此係唔會照顧自己個小朋友. 但學校會安排所有家長義工同自己小朋友影一張相

heima,
今年就未有此通告喎!

snoppy,
你所問的問題,heima已覆了你!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

各位,
匯愛小組選舉已有結果啦..

hoihei02,
恭喜晒呀.. 當選了.. 有乜野感想呢..  
主愛我

JoJo

邊度睇到結果呀?

醒目開學勳章 王國長老

heima,
你一入學校網頁就會彈個news 既視窗啦..
主愛我

恭喜各位當選的家長!

heima, Pochacco,

THANKS!

Pochacco,

我今日去左赤柱沙灘,好多人,見唔到你

嘩~~~
100頁o刺!
各位當選的媽媽     

YiuMa,

今早我個女好照顧yiuyiu呀,時時去扡住佢.

snoppy 寫道:
YiuMa,

今早我個女好照顧yiuyiu呀,時時去扡住佢.

愉愉真抵錫>3< 我都問過瑤瑤佢係學校最鍾意同邊個玩? 佢都話係愉愉呀!

你訂好校服未呀? d size我都o吾係好識點"因"法呀, 我全部要晒最細碼, o吾知o岩o吾o岩.

今晚量下 文瑄 要乜野 size 先.
[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
我度個仔既size. 都唔知點"因'.. 個個都拎個尾二size.. 到時拎左返黎再試下先算..

各位,
想問下其實有冇實板可以拎黎睇下.. I mean好似新生咁. 有得試size..  
主愛我

又不是全部因為個女而搬, 見到屋已舊, 樓市旺, 賣左有點賺, 順便搬到12區校網.
今月尾會搬到京士頓街, 即近食街. 同學校遠吾遠, 近吾近, 現煩腦於校車接送!!

Nataliema
‹ 上一主題|下一主題