用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特竣利教材
樓主: cm93002
go

蒙特竣利教材 [複製鏈接]

係呀,我收到喇,及時改到!
原文章由 GUI_GUI_NG 於 08-7-25 15:05 發表
昨天去了書展了解蒙氏教具, 有些更改, 希望你可以幫忙更改訂單, 已send u email.

thank a lot!
樂兒+穎兒

夢圓圓已經發貨了,五至六日後就會送到香港

但下列教材無貨:
MR0110, MR0862, MR0949,都無貨,所以我會退返錢比部份媽咪,等我整理一下就個別通知

夢圓圓網站
http://www.myymtoys.com
樂兒+穎兒

我知道原來好多媽咪都對跳跳馬有興趣,而夢圓圓只有細馬,無大馬提供!有興趣嘅媽咪可以集合再訂購!

夢圓圓網站
樂兒+穎兒

收到了
原文章由 luitaitai 於 08-7-23 22:34 發表
Maggie,
I have transferred to your account. Pls check.Thanks a lot
樂兒+穎兒

你要多一隻跳跳馬係無問題嘅,請你再入錢比我$52.7

原文章由 +ma 於 08-7-24 14:41 發表
Hi 瑪姬樂兒

我已在20/8入數給你$377及已pm過你,你check收唔收到!!
另外昨晚pm你想加多一隻跳跳馬,唔知得唔得呢?Thx!!
樂兒+穎兒

原文章由 GUI_GUI_NG 於 08-7-25 15:05 發表
昨天去了書展了解蒙氏教具, 有些更改, 希望你可以幫忙更改訂單, 已send u email.

thank a lot!

GUI_GUI_NG
可否分享吓呀, 我未了解蒙氏教具,又想上堂又想睇書, 我bb 15mths, thanks

原文章由 瑪姬樂兒 於 08-7-26 22:45 發表

但下列教材無貨:
MR0110, MR0862, MR0949,都無貨,所以我會退返錢比部份媽咪,等我整理一下就個別通知

夢圓圓網站
http://www.myymtoys.com ...

瑪姬樂兒,辛苦曬啦,
有好嘢請 pm我呀, thanks...   

Sandy

原文章由 San_chan 於 08-7-28 12:15 發表

GUI_GUI_NG
可否分享吓呀, 我未了解蒙氏教具,又想上堂又想睇書, 我bb 15mths, thanks

其實我去了montessori HK 的位置, sales 很詳細解釋教具的用法, 因我女女已經2year 10month, 所以主要我是聽這個年齡.
但我好衰, 她說了1.5小時, 但我都沒有買 , 因太貴了. 成萬元, 有很多已不合我女女. 我覺得是for 細些bb.

http://www.montessorihk.com/

瑪姬樂兒

唔該晒!多謝你幫手訂貨呀!等收你的到貨消息!謝謝!!

nancyfeifei

但下列教材無貨:

夢圓圓網站

Montessori eductional tools in HK

I find that Montesorri educational tools can be bought in HK and the price is reasonable. You may refer to this website:
www.myboss.com.hk

Cheers,

Peresa

瑪姬樂兒

真係唔該哂你呀, 你真係好人la, hehe!!!
對唔住呀, 我今日掛住行書展, 唔記得入數俾你, 明天入俾你, 千萬個thank you

bonnie

各位蒙媽,

我有幾本Montessori教學書, 已經用完. 睇下你地有無興趣要.
$80 for all.
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!gIAwiF6eGQPAymmK7IF2HxJoX3ETfbE4/photo?pid=11&prev=10

你地買大陸教具就要小心, 因為品質好參差. 夢圓圓有d都唔掂.
如果香港果間接稅賣Koprea Montessori toys)唔好買, 係好皮毛, 唔值萬幾蚊.

[ 本文章最後由 LittlePigmom 於 08-7-30 09:41 編輯 ]

瑪姬樂兒,

我都係剛剛去完書展,覺得蒙特竣利D教材幾好,
但佢地賣得太貴啦.
我知道夢圓圓有些蒙特竣利教材, 請問運費係怎麼計算.
D貨品OK 嗎, 手續係怎麼呢.
你會唔會再訂呀. 唔好意思咁多問題.

但下列教材無貨:

夢圓圓網站

Hi 瑪姬樂兒,

我今日已入錢到你户口$52.7,pls check!!
多謝幫忙訂購,Thx!!

Carman收到喇!

原文章由 +ma 於 08-7-30 15:35 發表
Hi 瑪姬樂兒,

我今日已入錢到你户口$52.7,pls check!!
多謝幫忙訂購,Thx!!
樂兒+穎兒

上一次集體訂購流程是這樣的:

集合各媽媽之訂單

聯絡夢圓圓確認貨品
2008-07-16-19

收齊各人訂貨的錢,滙錢到夢圓圓

向夢圓圓訂貨
2008-07-21-25日因為有啲貨品無貨,所以訂單更改
訂貨
2008-08-01(預算)教材到達香港,如有需要我可協助聯絡運輸公司找尋合理的運費
所有價錢以網站的人民幣會員價購買,(港幣:貨品價錢/0.87),而中國至香港免運費嘅,不過我哋就要安排香港再送貨嘅運費,基本上我搵運輸公司就唔係計重量,佢係睇吓由邊度去邊度嘅價錢,所以我打算集齊單之後再安排每程車去兩至三個地點咁送貨,咁就可以分擔運費,而實際係多少錢而家唔知道,因為我未集合,我會叫大家預100蚊連滙款費用先,到時睇吓有幾多人訂再計返正確價錢.

如果仲有媽咪有興趣我係可以再訂嘅!

夢圓圓網站

maggie

原文章由 johnny_falcon 於 08-7-30 14:12 發表
瑪姬樂兒,

我都係剛剛去完書展,覺得蒙特竣利D教材幾好,
但佢地賣得太貴啦.
我知道夢圓圓有些蒙特竣利教材, 請問運費係怎麼計算.
D貨品OK 嗎, 手續係怎麼呢.
你會唔會再訂呀. 唔好意思咁多問題.

...
樂兒+穎兒

各位親愛的媽咪,教材己經送到香港喇 ,我正在分別安排各人交收,相信好多媽咪都收電話架喇!如果有媽咪未聯絡上的話,可以打電話給我.

小小的分享:
今次夢圓圓給我的體驗是注重品質,因為好多無再賣的教材夢圓圓回覆是因為質量不好,所以唔賣.

maggie

[ 本文章最後由 瑪姬樂兒 於 08-8-1 04:30 編輯 ]
樂兒+穎兒

我收到電話啦!唔該哂呀!再次感謝你協助訂購教材。Thank!!

原文章由 瑪姬樂兒 於 08-8-1 04:18 發表
各位親愛的媽咪,教材己經送到香港喇 ,我正在分別安排各人交收,相信好多媽咪都收電話架喇!如果有媽咪未聯絡上的話,可以打電話給我.

小小的分享:
今次夢圓圓給我的體驗是注重品質,因為好多無再賣的教材夢圓 ...

Dear Maggie,

謝謝你協助團購和安排運送!我還未有時間檢查貨品,今晚回家會看看!

Nic_ma

原文章由 瑪姬樂兒 於 08-8-1 04:18 發表

小小的分享:
今次夢圓圓給我的體驗是注重品質,因為好多無再賣的教材夢圓 ...

我已安排好各位的教材,但是有一小部份教材夢圓圓混亂了,送了不同的教材,受影響的全都是平價的教材,所以如果不是錯誤太多希望別介意,我以往訂教材都有發生過的.如果個別媽咪有問題可打給我看可以怎樣安排.

[ 本文章最後由 瑪姬樂兒 於 08-8-2 01:46 編輯 ]
樂兒+穎兒
‹ 上一主題|下一主題