用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

hoichun
嘩.. 你咁夜都仲未訓既..  

你好勁.. d 資料keep 咁耐..

如果知道歌詞麻煩請告知..  
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Pochacco2001: Sorry, 我囡囡名係曉彤。Thank you.
[img align=left]http://b4.lilypie.com/SJgSp8.png[/img] [img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogcbu20051120_-8_My+2nd+child+is.png[/img]

hoichun, jo,
我今朝問蔡老師, 佢好好呀, 佢話會將歌詞放上網, 等我地有得睇呀.     

聽日開生日爬地, 係咪即係用活動袋帶毛巾同水杯就ok o刺?

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
真係好啦.. 唔該晒你問老師有關歌詞既野呀..

明日係用活動袋帶毛巾同水杯呀. 如要帶食物就要帶埋囉..  
主愛我

(I can't type chinese at the office) thanks very much for all mums reply, actually my son's birth on early of Nov.
because I'm so interest of 聖瑪加利大幼稚園', sometimes I will come here to view the post, discovery that all teachers & principle are very nice & kind, moreover, they will separate with their age for different class, btw, I also know from the post that can arrange visit by appointment, millions thanks for all of you!
hope all of your kids have a happy achool live at 聖瑪加利大幼稚園'!

(I can't type chinese at the office) thanks very much for all mums reply, actually my son's birth on early of Nov.
because I'm so interest of 聖瑪加利大幼稚園', sometimes I will come here to view the post, discovery that all teachers & principle are very nice & kind, moreover, they will separate with their age for different class, btw, I also know from the post that can arrange visit by appointment, millions thanks for all of you!
hope all of your kids have a happy school life at 聖瑪加利大幼稚園'!

JoJo,
我都唔使帶食物呀!豐豐八月生日要到出年六月日會至有佢份!
請問俊廷o向邊度學畫畫呀?

Pochacco,
你真係細心,麻煩你加入我資料
豐豐~上幼考

YiuMa,
我仔都試過出風"爛",醫生都話好難找出原因,食物呀,衣服呀都會引起,豐豐上次就係因為套新睡衣攪到周身痕

醒目開學勳章 王國長老

YipYip,
俊廷係天后既曾X琴行到學畫畫.. 之前我亦問過呢度有冇人有興趣一齊上音樂班, 我仲等緊佢通知, 因唔夠人呀.

各位,
我個仔肚痾.. 昨日已睇醫生, 臨開生日會, 攪單咁既野.. 唉.. 唔比佢返學佢可能會唔開心.. 因為係生日會呀嘛.. 仲有, 咁多好野食, 唔比佢食.. 佢又會唔開心.. (佢係為食仔一名).. 我可以點. 應否同老師講聲, 叫佢地留意下..

因今日放學, 佢條底褲仔有d 便便呀.. 相信係佢食完茶點後想去Toilet, 但又要放學, 忍唔到痾左少少係褲仔度.. (昨晚痾左5次, 前日痾左3次).. 一陣要比止痾藥佢食..

唉.. 頭痛呀   
主愛我

JoJo,

要小心d, 希望明天妳仔仔可以出席到生日會喇。熙熙就是在9日份生日, 唔知明天有甚麼節目?

最近收到學校通知, 父母都可以出席11月的大旅行 真係好。你們到時會唔會去?
JoJo 寫道:
YipYip,
俊廷係天后既曾X琴行到學畫畫.. 之前我亦問過呢度有冇人有興趣一齊上音樂班, 我仲等緊佢通知, 因唔夠人呀.

各位,
我個仔肚痾.. 昨日已睇醫生, 臨開生日會, 攪單咁既野.. 唉.. 唔比佢返學佢可能會唔開心.. 因為係生日會呀嘛.. 仲有, 咁多好野食, 唔比佢食.. 佢又會唔開心.. (佢係為食仔一名).. 我可以點. 應否同老師講聲, 叫佢地留意下..

因今日放學, 佢條底褲仔有d 便便呀.. 相信係佢食完茶點後想去Toilet, 但又要放學, 忍唔到痾左少少係褲仔度.. (昨晚痾左5次, 前日痾左3次).. 一陣要比止痾藥佢食..

唉.. 頭痛呀   

各位媽咪,
有關生日會食物的事,例如明天是9月和10月份的小朋友生日會,咁9月和10月份生日的小朋友就會收到學校的通告,學校會話你知你們會負責甚麼食物的!所以不是人人都要帶食物的!而份量方面,你們只須預5人,因如果每個人都帶太多食物而學校又食唔晒會好浪費的!大家明白嗎?

VaiVai & YipYip,
唔該晒你的資料!我已update!

YiuYiuMaMa,
祝你囡囡早日康復!

------Pochacco2001(Ming)------

JoJo: Poor 俊廷。希望佢聽日參加到個party啦!我諗你同老師講聲,如果太油的食物就唔好比俊廷食。
[img align=left]http://b4.lilypie.com/SJgSp8.png[/img] [img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogcbu20051120_-8_My+2nd+child+is.png[/img]

點解生日o個o的小朋友要帶o野食返學?咁奇怪,好似自己同自己慶祝。

醒目開學勳章 王國長老

VaiVai,
我剛打左比鄭老師.. 佢會多加留意, 仲要唔比太多野俊廷食呀.

我都放心d.. 老師講佢平時跳跳紮, 好活潑.. 但老師叫佢做野, 佢又會參與同埋聽老師講..

仲有, 佢地唔會比太多有Cream既蛋糕小朋友食呢..

希望明日佢地有個開心既生日會啦
主愛我

Pochacco,

唔該曬你話比我地知.你是否匯愛小組侯選人?如果係支持你呀   

jojo,

祝你仔仔怏d康復!

VaiVai,

我也有同感, 不過可能學校想小朋友學懂在別人替自已慶祝的同時, 也記得與別人分享。
VaiVai 寫道:
點解生日o個o的小朋友要帶o野食返學?咁奇怪,好似自己同自己慶祝。

Jo Jo
~琴晚失眠..所以上左黎 bk....  .  
  希望你仔仔快d 好番啦.  

Yiu Ma
~唔該晒你... , 今日都有問個老師, 佢話隻運動歌是
   係 晶晶出版 d 兒歌都搵出來的.

Pochacco2001
~多謝你的生日會資料呀.

snoppy,
唔好咁客氣啦!自己人嘛!我無參加呀!多謝晒你先!

hoichun,
唔駛客氣啦!我都係將自己知道的話你們知!

JoJo,
放心啦!你仔仔明天一定返到生日會的!老師都會照顧他的!
------Pochacco2001(Ming)------

JO,
真係掃興呀. 陰公.

多謝各位, 我個女已冇事o刺, 今次古西合壁, 都幾駛得. 除o左西藥, 古方就用o左莞茜煲水佢沖涼, 另外又試o左用土銀菊煲水佢沖, 星期三晚d"爛"都退o左八八九九, 今朝就冇晒事lu. 前後三日好返!

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨呀..

我昨晚好早就訓著左.. 因為暗個仔訓. 連自己都訓埋   

snoopy, hoichun, pochacco, YiuMa,
多謝你地關心, 俊廷今朝如常返學, 仲著得好醒神    (連褓姆車李太都讚佢著得好靚).. 俊廷今日心情好似好靚咁.. 不過唔知佢會否記位要拎個盒雞
主愛我
‹ 上一主題|下一主題