用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

YiuYiuMaMa 寫道:
bk媽參選, 我都鼎力支持~~~加油~~加油~~

yeah!!!!

o甘多位, 唔好意思, 想插嘴問句......其實我打算幫個仔試下報名06年K1, 佢依家番緊nursery, 不過係細仔, 成日"依依哦哦"但總係吾係幾肯講自己個名, 吾知有無機會呢??
可否請教各位之前面試情況, 如問題, 會吾會俾家長一齊......? 又想知道幾時有結果??
million thanks     

我同Anson會去116旅行,因為daddy忙碌關係去唔倒,所以我地兩個去都冇失望呢 希望到時同你地相遇

cheukyin,
我係好後期先決定轉校,所以冇參加首輪面試.在7月底,我和daddy,囝囝一起見老師,佢問點解轉校,對學校0既期望,然後問囝囝咩名,一些簡單問題,跟住比本圖書佢,問佢故事內容及問題.(不過,唔知首輪面試係唔係敢呢 )
The best wish for my 大小肥肥! centre ^_^

JoJo,
我可以解答你的問題!你只須預5個人份量已ok!但我想問學校只係寫肉類?無註明是甚麼肉?因我上年係寫明要豬扒的!
------Pochacco2001(Ming)------

cheukyin,
你可放心!細仔唔代表會比人差的!面試係可以家長一齊去的,老師仲會問家長問題!我覺得學校多數都會收,只不過係派去上午班還是下午班?到時返K1時,老師和校長如果發現小朋友真的太細,她會可能建議你小朋友重讀多一年!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

YipYip,
d 畫係俊廷在今年Summer 時返Drawing Class畫, 其實都大部份都係老師捉佢隻手畫呢...   不過好滿意個導師有心機有創意, 堂堂都有不同主題呢.. 可惜佢只教Summer Class.. 下年我都會打算再報呀..  

Pochacco,
今年係有講乜野肉類 (雞翼, 豬扒, 牛扒..... 等等).. 俊廷話想帶雞肶仔喎. 咁我就整一打雞肶仔去啦.. Thanks for your help!

cheukyin,
其實你也冇需擔心, 俊廷都係之前返過Nursery之後再轉讀呢間學校.. 我覺得okay.. 你仔仔幾月出世呀.

Interview 時家長一定陪在仔女身邊家 (唔係獨立見的). 你放心呀..

幾耐知結果, 我記得12月頭先.. 大約兩至三星期有消息呀.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Jo Jo,
我想問

醒目開學勳章 王國長老

prissyue,
下.. 你冇見過..   不過我見張通告係用原子筆寫我個仔個名, 再圈要帶乜.. 會否係那個月份生日既至要帶呀. (我仔仔十月生日既)  
主愛我

ALL,
入黎呻一呻~~~~
真係一波未平, 一波又起~~~
隻女上星期都病兩日冇返學, 今個星期叫好返d, 又黎出風"爛", 佢第一次出咋, 我自己都未出過, 真係o吾知點攪好, 睇醫生, 醫生又話好多可能性, 樣樣都有機會~~~唉~~~

cheukyin,
o吾駛o甘擔心喎, 考o左先啦, 你都未考, o甘快就打定輸數?

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
你女女出風"爛".. 之前俊廷都出過, 我都唔知點解佢會咁   最終婆婆搵到佢對保嬰丹有敏感.. (但佢係由細食到大既)   okay.而家唔比佢食, 就冇事..

你最好諗下佢係過去一星期, 去過邊, 食過乜呀. 睇下是否食物敏感呀..

希望瑤瑤佢早日康復呀
主愛我

To all
~多謝支持....

hi mrs.correia
~大家咁話...yeah!!!....

VaiVai
~thank you!.....星期二見到你呀..但我趕時間走, 所以只可以 say hi jar...sorry!

Jo Jo,
maybe 那個月份生日既至要帶ar!    but, 都thank you 你

jo,
呢家野真係好無里頭, 我r爆頭都諗o吾好我個女食過d咩新野~~~  

星期二有帶小朋友返學o既媽媽,
你地記o吾記得o個隻運動歌點唱呀?
即係高班上台做o個隻呢......

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
我之前都好似你咁 "r" 爆頭都唔知佢食過乜.. (因保嬰丹佢不嬲都食過).. 係至叻我亞媽留意到咋.. 因我打死唔信邪.. 試過再比佢食, 又真係佢既皮膚再痕返. 咁我就信囉..

乜星期二有運動歌唱呀.. 我唔見個仔唱咁喎.   
主愛我

jo,
有個bk媽同我講, 佢話食過都o吾=o吾會敏感, 有時有d野係食到一定o既數量, 積埋先至發作. 你有冇聽過?

頂o吾住o刺, 早抖o刺~~~

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
我有聽過.. 所以你要更加check清楚佢有冇食過乜野囉.. 要小心d..

因為痕係好難忍家. 個次見到個仔"R"到損晒. 我心好痛呀   
jo,
有個bk媽同我講, 佢話食過都o吾=o吾會敏感, 有時有d野係食到一定o既數量, 積埋先至發作. 你有冇聽過?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

我都係.. 早抖啦..        
頂o吾住o刺, 早抖o刺~~~
主愛我

cheukyin
~我仔仔都係細仔....係12月尾差唔多.... ,  老師及校長都好好....你可以比仔仔試下考 .

以我手頭未掉的資料, 上年係 12月4 日面試, 12月10日或前會以書面通知結果.

yiu ma
~運動歌....好似咩 ' 1,2, 1,2 天天做運動, 1,2, 1,2 天天做運動 (見朗儕唱來唱去都係 d 兩句)....其他唔係好記得, 明天問下老師有冇歌詞先.....

‹ 上一主題|下一主題