用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

Dear all :

最後通信, 請收電郵, 大家好好彩因選了明天攪活動, 因天文台報告明天--天氣晴朗。

假期首天,玩盡D先得 ---- 哈哈哈

營長

原帖由 chinfung 於 09-4-7 09:41 發表
Chekyu, Koho, Sum Sum & all parents :

如參加 早餐會請10/4 (Fri) 8:30 am 在 坑口 1/F 蔚藍灣畔 (大快活吃早餐), 因它樓下是 101M 小巴站比較方便, 早到慢慢吃, 遲到就吃快D ......... 句號

營長上

...

多謝營長幫我們安排了一個非常愉快的旅程, 小朋友玩得很盡興呢!

Koho & 各營友 :

不用多謝, 因大家都要出席、出力、出時間及錢, 才能享受這活動, 我只是負責籌備工作, 如冇各位賞面參加, 我就傻傻更更做獨腳戲。

但我發現原來部份家長很享受當晚的家長聚餐會, 原來徐了要攪小朋友活動, 家長聚餐都不可缺少。

下次再玩過

chinfung

原帖由 koho 於 09-4-12 16:52 發表
多謝營長幫我們安排了一個非常愉快的旅程, 小朋友玩得很盡興呢!

真係唔該晒chinfung的籌備,真係玩得好開心,可惜我地跟住要趕下場去北潭涌渡假營,冇得同你地聚餐,唯有期待下一次!

原帖由 chinfung 於 09-4-13 10:01 發表
Koho & 各營友 :

不用多謝, 因大家都要出席、出力、出時間及錢, 才能享受這活動, 我只是負責籌備工作, 如冇各位賞面參加, 我就傻傻更更做獨腳戲。

但我發現原來部份家長很享受當晚的家長聚餐會, 原來徐了要攪小朋 ...

聚餐

Say Hello

Hello 大家好,我是Bryan Yuen 阮曉進的媽媽,很高興認識各位1D班家長
, 請大家多多指教。  :D

chinfung
真係好多謝你的安排.
我地一家玩得好開心
下次家長聚餐都唔可以錯過.

Hi Bryan Mum :

妳咁遲先出現, 錯失了我們很多聚會活動, 妳們是否和我們一樣居住 TKO 區呢?小兒 chin fung 現正和 Bryan 同組, 希望他們可發展一段友情。

請問本星期日下午有否被本班某同學邀請參加生日 party, 如有到時可互相認識。

chinfung

原帖由 BryanYuenMum 於 09-4-14 11:33 發表
Hello 大家好,我是Bryan Yuen 阮曉進的媽媽,很高興認識各位1D班家長
, 請大家多多指教。  :D

Hi bignose :

咁快多謝, 等我有空整好當日 陸生 & 陸仔 (兩仔爺D相), send 回給你才多謝都未遲 la.

當日妳做了一個最錯的選擇是秋仔回家煮飯食, 因大部份家長最回味當晚 (不用照顧孩子的日子). 好像踢波一樣, 要用盡全力踢全場, 不要踢到一半便走..........  下次 記着好戲在後頭

chinfung

原帖由 bignose 於 09-4-14 11:52 發表
chinfung
真係好多謝你的安排.
我地一家玩得好開心
下次家長聚餐都唔可以錯過.

chinfung
o華... 仲有相收... 呢個easter真開心.

果晚阿仔8點就sleep啦
聽講你地仲直落去clubhouse玩
真係佩服細路仔的精力.

我星期日send左條link比你地,係果日的精彩片段,好好enjoy拉.

原帖由 bignose 於 09-4-14 16:34 發表
chinfung
o華... 仲有相收... 呢個easter真開心.

果晚阿仔8點就sleep啦
聽講你地仲直落去clubhouse玩
真係佩服細路仔的精力.
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

OoooooooH Help:

點解我完全收吾到 D 精彩片段 ........ 吾通打完齋, 吾要和尚.......入完營, 吾要營長........

請 Perrynmom / 各營友 再send 給我..... 當是小費吧! (可寄去我 gmail.com 的地址)

冇人要的營長上

原帖由 PERRYNMOM 於 09-4-14 17:21 發表
我星期日send左條link比你地,係果日的精彩片段,好好enjoy拉.

chinfung,

唔好喊啦,我forward左俾你,慢慢欣賞啦,開心返啦!

原帖由 chinfung 於 09-4-14 20:46 發表
OoooooooH Help:

點解我完全收吾到 D 精彩片段 ........ 吾通打完齋, 吾要和尚.......入完營, 吾要營長........

請 Perrynmom / 各營友 再send 給我..... 當是小費吧! (可寄去我 gmail.com 的地址)

冇人要 ...

bbdou :

Thank you ......... 本星期日下午會否出席生日派對, 3 rd term 前最後的開心活動.... 把握機會.... 吾去真笨.... 哈哈哈....... 因攪一次活動真要花很多時間計劃、籌備 ....... 參加者只享受結果 / 收成, 但攪事者最辛苦是過程, 問有誰共鳴?

chinfung

原帖由 bbdou 於 09-4-14 21:41 發表
chinfung,

唔好喊啦,我forward左俾你,慢慢欣賞啦,開心返啦!

唔駛客氣,周日的生日會本來去唔到,因為已有安排,不過,經我與各方聯絡調動之後,又可以去啦,呢次之後,就要收心養性放多D時間係學習上,以應付期終的考核,希望大家都有進步!我明搞手要花好多時間精神,所以我都盡量唔錯過任何一次活動,唔好辜負搞手的一番心血嘛!

原帖由 chinfung 於 09-4-14 22:06 發表
bbdou :

Thank you ......... 本星期日下午會否出席生日派對, 3 rd term 前最後的開心活動.... 把握機會.... 吾去真笨.... 哈哈哈....... 因攪一次活動真要花很多時間計劃、籌備 ....... 參加者只享受結果 / 收成,  ...

Chingfung,

我都想睇,請sent 給我,實在很開心,無論在麥理浩或晶苑打邊爐及馬泰我都很享受,多謝你的安排,至於生日會我希望趕到返嚟 join 埋.

Cheukue

E, 奇怪啦,我sent晒比你地架喎,chinfung dad & cherry mama,等我再send多次先. 收唔到要通知我噃.

chinfung.....我絕對唔係打完齋唔要和尚,我好感謝你的安排架.....

原帖由 cheukue 於 09-4-15 09:10 發表
Chingfung,

我都想睇,請sent 給我,實在很開心,無論在麥理浩或晶苑打邊爐及馬泰我都很享受,多謝你的安排,至於生日會我希望趕到返嚟 join 埋.

Cheukue
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

Perrynmum,

我收到啦!d相好靚,你製作得好精彩,多謝哂!

cheukue

Perrynmom / bbbou:

今次和尚都收到 D 齋菜, 真好味, 對眼好飽, 好滿足, 多謝哂, 有你地班 C 主 參與 / 支持, 班未來主人翁真幸福。

最後幾天假期 ----- 好好善用 / 珍惜 ----- 善哉善哉。

還俗和尚上

原帖由 PERRYNMOM 於 09-4-15 10:02 發表
E, 奇怪啦,我sent晒比你地架喎,chinfung dad & cherry mama,等我再send多次先. 收唔到要通知我噃.

chinfung.....我絕對唔係打完齋唔要和尚,我好感謝你的安排架.....

...

chinfung
點解你講野咁風趣
‹ 上一主題|下一主題