用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 ...
樓主: 袓安
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k2 [複製鏈接]

Re: 05禮賢k1

AM~
禧媽媽(囝囝) -- 禧禧 (幼勇班) - 5月
均媽媽(囝囝) -- 均均 (幼勇班) - 6月
袓安 (囡囡) -- 彤彤 (幼勇班)-10月大女
車厘子(囝囝)-- (幼愛班)源源
宛媽媽(囡囡) - 宛宛 (幼勇班)-12月
Woon-Woon(囡囡) -- 楚媛 (幼愛班) - 10月細囡
Allie (囝囝)--軒軒(幼愛班)
lenloub(囡囡) -- 劭頤(幼愛班) - 5月
瀅瀅媽咪(囡囡) -- 凱瀅 (幼愛班)h

PM~
Katieman(囡囡) -- Ashley (幼望班)-5月
glory(囝囝) --樂樂 (幼望班) - 11月細囝
yukmama(囝囝) --Nick (幼望班)
yykid(囝囝) -- Anson (幼望班)
YMandy(囡囡) -- 欣欣 (幼信班)
mandy1205(囝囝) -- (幼望班)

PY媽咪,
我響chicco shop買既!!  

各位禮賢媽咪,
有件事想請教,禮賢幼稚園是否100%直升小學,因為我好喜歡這間學校,請覆.謝謝

PY媽咪
恭喜恭喜!!    果然易認  

katieman
咁都比你留意到添
我尋日又講得多d既  :tongue:

chrischeung
唔係100%上小學, 好似70%, 不如等 penpen 答你.

NO!  仲要同其他學生一樣, 都要interview!
佢哋小學都幾出名, 有成70-80%可以派到band 1中學

chrischeung 寫道:
各位禮賢媽咪,
有件事想請教,禮賢幼稚園是否100%直升小學,因為我好喜歡這間學校,請覆.謝謝

AM~
Woon-Woon(囡囡) -- 楚媛 (幼愛班) - 10月細囡

PM~
Katieman(囡囡) -- Ashley (幼望班)-5月
yykid(囝囝) -- Anson (幼望班)11月
mandy1205(囝囝) -- (幼望班)

[url=]www.youngnutrition.net[/url]

penpen,

咁續禮賢幼稚園系吾系冇著數,讀其他幼稚園再考小學是否一樣?多謝回覆.
penpen 寫道:
NO!  仲要同其他學生一樣, 都要interview!
佢哋小學都幾出名, 有成70-80%可以派到band 1中學

[quote]
chrischeung 寫道:
各位禮賢媽咪,
[/quote]

chrischeung,
咁又唔係, 冇記錯,佢哋小學部好似至少收番一半幼稚園部既學生架!!  

Penpen,

聽聞,外校生除interview外重要考筆試架,幼稚園部既學生唔知駛唔駛呢?

lenloub
penpen 寫道:
咁又唔係, 冇記錯,佢哋小學部好似至少收番一半幼稚園部既學生架!!  

thanks.
lenloub 寫道:
Penpen,

聽聞,外校生除interview外重要考筆試架,幼稚園部既學生唔知駛唔駛呢?

lenloub[quote]
penpen 寫道:
[/quote]

AM~

PM~
yykid(囝囝) -- Anson (幼望班)
mandy1205(囝囝) -- 樑仔(幼望班)8月

大家覺得禮賢校車收費算貴嗎?
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

祖安
我覺得差不多, 只差數拾元!!
你貴好多嗎 ??

我都覺得貴d,禮賢隔離德雅七百幾,我要比八佰幾,我記得起碼貴$100...

禧媽媽,
我幾時都咁留意你ga la~

hello, 大家好, 我囡囡今年升k3啦.  你地講緊既校車問題, 禮賢係比德雅貴d, 不過有好多時小朋友會去一d比較近既地方參觀, 例如, 去又一城睇下d商店既運作. 學校都係安排校車, 但唔會另收車資, 又好似去年係文化中心表演, 都有校車接小朋友去排練, 都係冇收車費, 而且學期尾果個月仲係收唔到一半既車費, 所以我都覺得ok.
我係淑女, 唔好欠我 8-) 8-)

katieman
haha....我同樣留意你姐  
囡囡大個左好多  

禧媽媽,
係呀!佢o的少女味出晒黎o架喇!哈哈

禧媽媽
我覺得貴左少少啦, 因為我搭小巴都係6蚊,搭的士只係大概20蚊左右,所以560蚊都算貴,不過都冇辦法唔通日日同阿女搭完車番學又返屋企,之後再出番0黎 ,時間都係番到

愛美

唔該你!
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]

$535,今年加左$10,我覺得ok啦 ~ 我自己住長沙灣區,镸企樓下有架小巴去到又一城$3.8, 大熱天時,費事行得咁辛苦,搭多程小巴$2.5,我當自己一個果時唔搭小巴,$3.8x4 + $2.5x 2,當返20日學,都$404,何況阿囡都大,分分鐘有時要俾埋車錢,都抵返, 阿囡又可以免受日曬雨淋之苦,又可以等佢自己獨立下!!  
‹ 上一主題|下一主題