用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

芝娃娃

今年k1上午兩班、下午一班. 以前我看過一些bk 媽咪都係話宣幼一班有3-40人, 不過就一定跟足教署師生比例1:15.
註冊時我都問過譚主任話, k1有兩個課室, (即註冊時那層樓) 一個可容納30幾人, 另一個可容納40幾人的.

kimimi
九龍塘宣道幼稚園是設計活動/方案教學
不是直升小學, 約30%可升上小學, 沒有連繫中學.

ChunYinMa,

返學要帶:
有蓋杯, 手巾仔, 濕手巾+盒,茶點+盒茶點
學校只供應水

CPY

我都買左個水壺, 不過諗諗下又驚要囝囝"咩"返學會唔重呢? 因他搭校車, 又要自己"咩"書包. 學校又有水供應. 都唔知用唔用水壺好?

Bell(彤彤媽)

Thank you!   :

Chinyinma,
明白, 咁K1一班咪有三個老師囉?

Bell,
多謝寶贵意見.

芝娃娃,

K1一班平均一位老師對十四位同學, 如大班有三位老師對四十二位同學, 細班有二位老師.

大班課室在一樓, 細班課室在二樓

我囡囡升K2, 而仔仔讀K1, 多多指教

ChunYinMa
我諗住水壺佢方便飲咋.佢而家間學校都係用水壺.或者只係裝少少水.等佢可以搭車途中可以飲下.飲完返到學校,老師都會refill掛...

HI Bell,
原来妳仔仔會讀K1, 你好呀! 囝囝上午定下午呀?

大家好,我仔仔叫世倍,下午班

好多謝大家的寶貴的資料,我而家先知無茶點架,咁我想問學校有無雜費收架?

我打左去學校問lu,佢地話無位可以轉上午班lu,不過我會努力,希望下學期或中班時可以轉到啦.
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

Yanyan,
努力

芝娃娃, Yan Yan

我仔仔和囡囡是下午班, 下午K1只有一班.

Yan Yan

他們有茶點時間, 是自己帶的食物, 有時, 我會預備芝士三文治, 或小型麵包, 或餅乾小吃, 因為茶點時間不多, 有時, 囡囡時常和同學仔玩而沒有時間吃完自己帶的食物.

學校除了學費外, 是沒有任何雜費.
只有生日會須要買禮物, 如小朋友是屬這個月份, 便要買一樣指定的禮物, 每人一份, 包括老師, 當年我囡囡要買出奇蛋45隻.

Bell,
請問學生相(12張)是否可以 A 款 6 張,B款 6張?
因驚唔夠。

Bell(彤彤媽)

唔該曬, 好清楚明白lu.
倍倍1歲零15日大識行啦 :pint: :pint:

芝娃娃,

妳提議A 款和B款, 我不知道可不可以, 但我囡囡讀完K1會有兩至三張學生相退回, 而學校會在手冊, 成績表, 學生証和書包架上貼相.

怏圖美學生相特價$20/16張, 妳地影

請問快圖美靚嗎

芝娃娃,

我覺得要視乎影相人的工夫和CUT相的SIZE. 而哂出來的效果就差不多

我想知道8朋出世既小朋友會幾時開生日會??

CPY,

9,12,1,3,5,6月尾是開生日會的月份, 而7月及8月份生日的小朋友會在出年6月尾才開

Bell(彤彤媽)
thanks. 係呢,用水壺可以代替有蓋水杯嗎?

不知有沒家長需要多訂購"九龍塘宣道幼稚園"05年-K1班男校服及書籍 ?

我小朋友原已註冊"九龍塘宜道幼稚園"05年-K1班,
但基於私人原因, 已向宣幼辦理退學手續, 但未能
退回校服及書籍, 感覺放在家里很浪費. 想看有沒人
有興趣接洽?

IMYSZE
‹ 上一主題|下一主題