用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基揮手區
樓主: phonengan
go

九龍塘樂基揮手區 [複製鏈接]

回覆:九龍塘樂基揮手區

am offer.  有哥哥讀緊!

引用:回覆+Princess0083+的帖子 唔駛灰心,兩間

原帖由 HarrisWan 於 14-01-10 發表
回覆 Princess0083 的帖子

唔駛灰心,兩間樂基不相百仲,兩間都好難入嫁,入到已經好叻嫁啦! ...
因為我住沙田,所以沙田樂基都好方便,一齊做同學仔啦

住沙田,都係waiting...好似都唔係太多人中六合彩
恭喜有offer的,你地係咪都做晒所有指令同跳舞?

####

引用:住沙田,都係waiting...好似都唔係太多人中

唔好話跳舞好混亂, 連其餘group int task 都好似唔知有咩睇到出來

yeah!!

引用:回覆+Princess0083+的帖子 yeah!!

原帖由 HarrisWan 於 14-01-11 發表

yeah!!
好多人話沙田樂基 even 好過九龍塘架

回覆 sakbbjaijai 的帖子

係呀,因為沙田樂基起家先而且都出名,仲有佢既公開比賽成績同派位絕對可以比美好多出名既學校

引用:我也剛收到信,只是waiting+list+。請問+wa

原帖由 mother-to-be 於 14-01-10 發表
我也剛收到信,只是waiting list 。請問 waiting list 有幾大機會後補成功?
我都想知

想請教如有九龍塘offer, 你會放棄沙田嗎?thx a lot!

我封信話佢間姐妹學校pods收左我,咁咪即係九龍塘樂基唔睬我waiting?

回覆 kissobaby 的帖子

因今年沙田碧濤係3 班PN 縮到得一班,駿景園都係一班,有mug 辦法唔多waiting 重要預俾sibiling 優先。呢d  news 係我朋友小朋友讀緊知校方轉陣話我知。因蛇年是第一年無雙非,所以校方反而預留多d 學位俾龍b 上K1,K1 會多班d. 如有龍b 今年以超大b 報PN ,今年蛇b pn competition 係好勁!

引用:我封信話佢間姐妹學校pods收左我,咁咪即係

原帖由 lazylazymama 於 15-01-11 發表
我封信話佢間姐妹學校pods收左我,咁咪即係九龍塘樂基唔睬我waiting?  ...
有冇打去問?

今朝打去問,佢話admin全體開緊會,叫我下午再打去問。我知道有家長收到另一款信係waiting九龍塘, 但再比pods/harts佢地揀。
但我封連waiting字都冇就送我去pods,係好事定壞事?

lazylazymama 發表於 15-1-12 13:06
今朝打去問,佢話admin全體開緊會,叫我下午再打去問。我知道有家長收到另一款信係waiting九龍塘, 但再比po ...
佢寫明的pods既offer,係天后廟道,定係new campus個間?

回覆 little_kawai 的帖子

問左係pods天后廟道,佢話pods2係比讀緊個d搬過去。
學校仲話,填form時有tick對其他分校有興趣>pods, 冇tick>waiting九龍塘。

回覆 readymama 的帖子

主因係碧濤得七個課室, 今年得一班k3畢業, 走一班就收得一班PN. 下年3班k3畢業, 就可以收三班pn, 所以今年位係特別少。

‹ 上一主題|下一主題