用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿幼稚園家長會
樓主: 梁媽媽
go

聖保祿幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 聖保祿幼稚園家長會

各位家長, 請問學校附近有間店舖是售賣衣服又售賣學校鞋,是不是售賣好穿及舒適的那種?  我想買比較圓頭和軟皮的校鞋.  請給意見.

syw

各位家長

吾好意思, 我係一個名副其實既c9, 但有好似你地咁愛子心切, 現有問題想問, 可否幫忙解答一下......

我其實都有考慮想比囝囝讀 st paul covenant's既PN, 因為我所有身邊既人都話呢間好好, 但係我真係mud都吾知, 請問呢間PN係邊度來架, 同你地口中講既聖保錄一吾一樣架, 我吾想比親戚朋友笑, 所以吾敢問, 你地可否幫我嗎......

咁SPK又係指mud野ar.....

我只係識victoria , 因為屋企附近有....但其他好d既都吾識.....   
該用戶已被刪除

ChingChingFather 寫道:
Dear Zen,
Any idea of brand name of 白鞋油? Where to buy?

Best Regards,

chingChingFather,

Sorry I dont' have any idea.  I never use 白鞋油.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我個女都想 05年入k1.
依家2歲, 唔知幾時會安排 interview 呢 ?
有無經驗媽咪幫忙解答.
是不是全部有交表都會約見 ?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7
該用戶已被刪除

ChingChingFather 寫道:
六合彩,
SPK = St Paul's Kindergarten.
SPN = St Paul's Nursey.  
Both SPK and SPN are in same building, but different floors. Which primary and secondary sections named St Paul's Convent School. All are located in Causeway Bay.
Any interest, go to website: www.spk.edu.hk and www.spn.edu.hk.

Best Regards,

好耐都吾該ar, 我明哂, 原來係女校果間ar.......arm 吾arm ar.....但係幼稚園都有分男女架咩??

Dear Wing(婷婷媽咪),
sogo & jusco 可在小朋友服飾(內衣)那層找到.
ar, 還可以在市政局街市入面的乾貨賣服裝的小販攤檔買到!
hope can help u!!
mugshui

Dear jazzmama,
每年十二月取表格,二月interview!!
全部有交表的都會約見 !!放心la!!
mugshui

Mugshui,

唔該晒, 等我聽朝我個囡學芭蕾舞時可以睇睇先.

:wink:

Mugshui,

唔該晒呀.
你估洗唔洗同亞女洗定禮 !
因為祂顧念你們
該用戶已被刪除

ChingChing Fa,
Not  yet !
Any information you can share with us ?
We live in East Kowloon.

Tks,
因為祂顧念你們
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

ching ching fa,

我地一家都祇有接觸過基督教,
但現時好多學校都係天主教開,
才問吓意見,
我自己都過唔到呢關呀,
宗教 d 嘢, 想比小朋友自己大過選擇  
因為祂顧念你們
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

有少少混亂,係咪即係話:

st paul covenant = christian
st paul coed = catholic
students from st paul nursery/st paul kindergarten can go direct to st paul covenant?

而spk/spn同sp coed係not related呢?

請問佢地咁出名,老師們會否好白鴿眼呢?而家長又是否要devote好多時間落學校,e.g.幫手做義工?開家長會?駛唔駛買bonds呢?

我乜都唔知,請勿見笑.   
‹ 上一主題|下一主題