用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫家長會
樓主: vvmakyy
go

金巴倫家長會 [複製鏈接]

Re: 想問金巴倫家長 - 新生註冊通知書一事

暫時無其他, 因為學琴我哋都浪費咗3堂只係坐係門口傾計, 老師, 我, 同仔仔, 所以其他未報住! 遲d等10月會報香港兒童合唱團, 睇下到時收唔收, 因為佢哋要足4years!

係未因為太細個,  未明樂理呀??  因為真的幾難學!!!
參加香港兒童合唱團幾好呀!!!佢好鐘意唱歌呀?????

EstherCheng,

我朋友佢囡囡4½ years先至開始學琴, 因為小朋友的手指力度比較好d,

vvmakyy

hello! vvmakyy
妳個囡囡/仔仔,  佢鐘意學咩嘢呀?????

mickeywinnie3,

我囡囡每次經過琴行, 佢都好鍾意彈琴, 有一次看電視見到十二樂坊, 我問佢鍾意玩邊種樂器, 佢話鍾意玩吹簫

vvmakyy

佢鐘意作曲兼填詞tim!!

esther,
妳講真定講笑????
BB歌 BB 詞!!!! 哈哈!!!!

我都知, 不過之前俾咗成千元後, 佢唔肯去上個電子琴樂理班, 佢又話鍾意學大琴, 咪轉俾佢, 咁轉咗又沒理由用晒個1千元就唔continue! 要俾佢知道唔可以半途而廢ma, 所以咪學到家陣, 佢除咗專注力唔夠外, 其他都無問題, 要自己跟貼d!! 不過個度都有個3years幾學緊, 都ok gar, 不過是girl! girl係會叻d gar!

佢曾經作咗隻急"屎"歌, 笑到我傻, 原來當其時佢急"屎", 仲有心情作歌 (係TUEN MUM HIGHWAY度), 後來立即同佢搵TOILET

首歌內容大致如下:-
(原曲:twinkle twinkle little star)
急"屎"急"屎"急"屎"屎", 我好急"屎"急"屎"呀, 要去toliet toliet呀, 急"屎"以上(重覆)

EstherCheng ,
可能係綱琴方面女仔是易上手, 因為女仔始終都文靜D!!  

Esthercheng :

你個仔作曲好得,再加D訓練,將來成為最年輕本地唱作歌手!!!恭喜!恭喜!有無想帶你個仔仔聽Maksim.

Mickeywinnie3:

我仔仔在5月7日註冊,時間10:00 - 12:00.

EstherCheng :
今天學校派咗(L2)下午班呀,你呢,上午定下午呀?

有gar! 有無details informations! 我屋企有佢隻vcd, 佢真係好勁, "d手指"! 只睇vcd都睇到我個仔眼"瓊瓊"
天使媽媽 寫道:

你個仔作曲好得,再加D訓練,將來成為最年輕本地唱作歌手!!!恭喜!恭喜!有無想帶你個仔仔聽Maksim.

上午班!
chandy 寫道:
EstherCheng :
今天學校派咗(L2)下午班呀,你呢,上午定下午呀?

佢無呢個EQ去做幕前gar! 因為之前試過拍廣告, 但佢完全唔會聽人"點", 自己係度玩, 如果唔係我可能唔駛做lu! 所以我決定都係"谷"佢讀書好過!
天使媽媽 寫道:

你個仔作曲好得,再加D訓練,將來成為最年輕本地唱作歌手!!!恭喜!恭喜!.

EstherCheng ,
咁妳仔仔拍了什麼廣告呀!!!
是否有星探在街見到仔仔可愛呢?????

mickeywinnie3,

明天你去註冊, 會否交茶點費呀?

vvmakyy

"維景灣畔3期"
唔係星探發現!知道維景灣畔3期搵bb, 咪寄相去, 初步無問題就叫你去casting! 佢casting時都ok, 個姐姐仲話佢好得意, 跟住等電話, 後來ok就再度身, 見佢肥嘟嘟, 叫佢扮甲蟲, 到影個2日我個仔啋你都傻, 叫佢係條bowling link度趴, 佢就係度喊, 完全唔會俾你影, 無影佢呢佢就不知玩得幾開心, 激死人! 好彩拍佢唔到都有錢收jet! 唔係就傷, (因為係weekday拍! 我要請假!) 所以係廣告到係見佢唔到!
‹ 上一主題|下一主題