用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

原文章由 charlotteling 於 07-11-15 12:21 硐表

KV K1F 聯歡(1)

日期:(a)12月15日(六) /(b)12月16日(日)
地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ / (e)馬灣或大埔海濱公園
活動:開PARTY

有意參加者請填上你的preference --

姓名...........日期...........地點..........人 ...

紀穎.........A.................c/e...........1A1C

[ 本文章最後由 Rxsophia 於 07-11-18 14:40 編輯 ]

地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ / (e)馬灣或大埔海濱公園

姓名...........日期...........地點..........人數
洛琳............b..............c/d/e.........2a1c
顯程............a/b...........c/e............2大2細(顯程的妹妹,9個月大)
oscar......... b .............e...............2a1c
Joyce(sisimama).......b.......e.........2a1c
odo.............b................c/e.........2a2c (妹妹8個月大)
紀穎......... A.................c/d...........1A1C

聯歡會. 有一個提議, 請給意見

各位媽媽,
我有另一個提議, 請給意見 :
我見到會所有場可租出, 所以我想邀請你們來子瑜生日會:
12月2日, 下午12 :00-3 :00pm
地點 : 藍田匯景花園會所
內容: 其一: 子瑜生日會
         其二 : 如方便 , 我們大小可以聚一聚 , (當然, 你們提  出戶外聚會可以續.)   
匯景會所出面花園, 有地方給小朋友玩. 因我急需book埸, 請各位有興趣, 留下大名及人數便可, Thank you.

2/12 我約了人去bbq啊..... 但未定exactly 時間, 不過大多數出席唔到.... 好可惜添....預祝子瑜生日快樂先....

odo 話依家佢係白免組, 白免組有 kenneth、蘇凱莉、黃俊傑、清如.... (大約個音啦....):

今天odo話要帶家庭相.... 又要拿!!!   我覺得我個仔吹水多d 囉..... 你們有冇聽過??

子瑜生日會我有興趣呀,因顯程成日提子瑜架。
我問問老公再confirm啦.

尋日顯程話Odo同Jasper日日趕搭橙色校巴,唔知係唔係呢?

佢尋日又唱咗:
One, two, three;
One, two, three;
How many people?
Ah, one, two, three.

各位媽媽, 十分抱歉, 這唐突的邀請, 令你們這兩天不能在討論區暢談, 真對不起. 因此, 我修改一些資料,
子瑜生日會仍舊在12月2日, 12時開始, 但地點則視乎人數而定(人多, 在會所因家中細, 人少,在子瑜家中擧行), 歡迎子瑜之同學仔參加, :tongue: 當然, 是免費, 有興趣者, 請e-mail to Eunis's mama : [email protected]  thank you.

顯程mama, 如你confirm請mail 給我.希望到時見到你

[ 本文章最後由 EunisWong 於 07-11-21 10:02 編輯 ]

子瑜媽,
唔係呀!唔係呀! 我收到訊息之後我即刻返去問charlotte啦, 佢好開心話好, 仲問我幾時到佢開birthday party tim!!! 我地應該無問題, 如無意外......兩大一細會唔會太多????

原文章由 EunisWong 於 07-11-21 10:01 硐表
各位媽媽, 十分抱歉, 這唐突的邀請, 令你們這兩天不能在討論區暢談, 真對不起. 因此, 我修改一些資料,
子瑜生日會仍舊在12月2日, 12時開始, 但地點則視乎人數而定(人多, 在會所因家中細, 人少,在子瑜家中擧行), 歡迎 ...

Charlotte' mama, no problem, see you I will collect the final ' result then let all the participants know the
destination soon.
thank you very much.

[ 本文章最後由 EunisWong 於 07-11-21 12:37 編輯 ]

My son today told me 子瑜 is rabbit group.  hee.hee...  I
think they knew each other la....  

原文章由 EunisWong 於 07-11-21 12:35 硐表
Charlotte' mama, no problem, see you I will collect the final ' result then let all the participants know the
destination soon.
thank you very much.

回覆 #9 Rxsophia 的文章

姓名...........日期...........地點..........人數
洛琳............b..............c/d/e.........2a1c
顯程............a/b...........c/e............2大2細(顯程的妹妹,9個月大)
oscar......... b .............e...............2a1c
Joyce(sisimama).......b.......e.........2a1c
odo.............b................c/e.........2a2c (妹妹8個月大)
紀穎......... A.................c/d...........1A1C
子瑜...........B...............c/d/e.........2大1細

子瑜話轉咗去白兔組,小息佢同蘇凱莉和子碩一齊玩,不過無講玩乜!

[ 本文章最後由 EunisWong 於 07-11-23 22:48 編輯 ]

顯程都曾經提過蘇凱莉
話"蘇凱莉個英文名係So Holly"

前日佢朗誦"小白兔"連做動作好攪笑,:
又有有唱:
打開雪櫃,打開雪櫃,有啫哩,有啫哩,
快D攞佢出黎,快D攞佢出黎,食咗佢,食咗佢.
(係"打開蚊帳"的melody:)

大家都有興趣出來聚下....... 咁按大家選擇......暫定以下日子同埋活動, 你地睇下有無問題或者有另外建議......

日期:(b)12月16日(日)
地點:(c)會所  (e)馬灣或大埔海濱公園
時間:(1)大約在11:30之後-大概3-4點, 可以嗎??? 可以一齊食lunch, 大小朋友又可以早d返屋企休息下, 準備接受星期一o既挑戰!
(2) 2點開始,到大概5點左右......可以野下餐, 玩下集體遊戲

如果選會所-- 我地要諗諗去邊個會所玩?? 然後再安排食物同遊戲
如果選大埔-- 我地都要諗諗有咩玩同埋食野方面o既安排
你地有無意見??? 因為我無去了解過海濱公園o既地理環境

子瑜...........B...............c/d/e.........2大1細

紀穎媽, 日子上大多數人都選b(即星期日), 請問你可否"就就", charlotte都識紀穎, 可以o既話一齊出o黎玩啦!!!!

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-11-26 11:15 編輯 ]

不如再confirm一次時間選擇
(1) : 11:30-3,4點,食lunch
(2) : 2:00-5:00,野餐+遊戲

姓名.........地點.........人數.......時間
洛琳.........c/d/e.......2a1c......
顯程.........c/e.......2大2.........
oscar... ....e...........2a1c......
Joyce........e.........2a1c.......(1)
odo...........c/e......2a2c ......
紀穎........ .c/d......1A1C.......
子瑜..........c/d/e.....2大1細.....

食物安排方面,如選擇會所,到會也很方便,如選擇到公園,似乎要麻煩媽咪各自帶一款食物
或可考慮如大埔小白鷺餐廳之類,訂枱食lunch之後可以到外面花園遊玩逛逛,當然食物麻麻

原文章由 LoCLai 於 07-11-26 09:08 硐表
大家都有興趣出來聚下....... 咁按大家選擇......暫定以下日子同埋活動, 你地睇下有無問題或者有另外建議......

地點:(c)會所  (e)馬灣或大埔海濱公園
時間:(1)大約在 ...

會所其實真不錯, 但大家都冇頭緒.... 事關大家都冇會籍.....:cry:

小白露都不錯, 但LUNCH 會貴DD 平日一至五SET LUNCH 都要$88 起(+10%) , 假日可能貴少少.... 但係好在有個OUTDOOR 可以跑, 唔知仲有冇戶外攀架同滑稽梯 (二年前有的 )

另我有荃灣PANDA HOTEL 的VIP咭(兩人半價、三人七折、四人以上八折) , 如果食BUFFET, TEA BUFFET (3:00-5:30)  好似$100左右, LUNCH BUFFET (12:00-2:30)好似$180左右, 入面有個小小兒童遊樂場同小朋友BUFFET檯(香腸、薯條、JELLY), 不過3歲以上要比$小童價(但我成日話阿仔未夠三歲: )如果有興趣我可以再CONFIRM價$....

子瑜生日會, 有興趣同學仔請參加,

各位媽媽,
瑜生日會,於12月2日在家舉行生日會, 如您們有空, 有興趣, 請於本星期日, 中午12:00在藍田地鐵站, 恆生等, 讓我們有機會聚一聚. Thank you.
請e-mail to Eunis's mama : [email protected]  thank you
或者回帖留言吧~
(顯程媽媽, CHARLOTTE媽媽 到時見)

[ 本文章最後由 EunisWong 於 07-11-27 21:46 編輯 ]

今日在newspaper見到黃金海岸有個Christmas Fiesta, 同Thomas & Friends合作,大家可上www.goldcoasthotel.com.hk look look.

回覆 #133 LoCLai 的文章

各位家長:
      我係紀穎媽,其實我哋好想出席,但紀穎要去音樂班,至到下午2時,如果你哋可以等我哋就請預我哋啦,如果吾方便,咁下次再約啦,:

各位...... 不如我地就埋紀穎媽, 多d人開心d嘛......

我覺得去panda hotel食tea buffet都唔錯, 起碼有個小小兒童遊樂場....... 如果今次唔去戶外, 去食tea buffet有無問題????  如果唔係去goldcoast食dinner buffet都好喎..... 個thomas我都好有興趣

原文章由 Rxsophia 於 07-11-29 20:32 發表
各位家長:
      我係紀穎媽,其實我哋好想出席,但紀穎要去音樂班,至到下午2時,如果你哋可以等我哋就請預我哋啦,如果吾方便,咁下次再約啦,::" />

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-11-30 10:03 編輯 ]

子瑜媽,
我個囡呢輪成日都提住我去子瑜生日會, 我噙晚食飯問佢去子瑜屋企要坐咩車去, 佢話唔知, 仲話今日去洗手間時問下子瑜喎!!! (比佢笑c)

我pm我個手提電話比你, 到時如果有咩要聯絡就打比我啦!!!

原文章由 EunisWong 於 07-11-27 14:29 發表
各位媽媽,
瑜生日會,於12月2日在家舉行生日會, 如您們有空, 有興趣, 請於本星期日, 中午12:00在藍田地鐵站, 恆生等, 讓我們有機會聚一聚. Thank you.
請e-mail to Eunis's mama : [email protected] ...

[ 本文章最後由 LoCLai 於 07-11-30 10:00 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題