用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 有冇p1(2006) 家長,請進
樓主: lovebecky
go

有冇p1(2006) 家長,請進 [複製鏈接]

Re: 有冇p1(2006) 家長,請進

我地重未派speaking notes呀.
音樂寫手冊話筆試考單元一至三.
聽第二班講speaking notes共有3張紙.

我地果班昨日已派speaking exam notes喇, 不過得2張紙
同埋我想問

我都係得兩張紙喎, 仲有第三張咩?

maggkiki,

你個女嗰班張note有picture,仲有埋好多vocab? 點解我個仔嗰兩張唔係咁? 係咪全級的notes一樣架? 定係你手上那張有picture的note, 就係我未有的第三張呀? 好混亂呀!

原來music 筆試係單元一至三, 我個仔嗰班的手冊無寫清楚.

有時我覺得呢d其實係咪應該全級統一d咁公佈, e.g. 幾時派notes俾學生, 通知幾時考,有咩範圍.

music 筆試係單元一至三呀!我囝囝本手冊都無寫得咁請楚,只係寫字分數比重,真係班班的表達都唔同:giveup
另外speaking exam共派了三張紙(1)係講解考試內容A-C部注意事項如大聲、有禮及請楚回答等,另外2張(2)(3)係B及C PART的內容,不過就唔見PART A"READING ALOUD"的內容,唔通真係臨時先派,咁就死喇,無得預早準備我阿囝實唔識讀O架!       :

hoho1230 & carayan

我都開始亂龍喇!  我個女果兩張speaking exam note. 係(1) & (3), 冇左(2) 果張, (1)果張係講解考試內容, (3) 果張就係有幅picture, 應該係問問題, 然後作答, 我就係唔知到時係咪都係問呢幅圖, 如果係都好, 可以溫

唉! 我都係咁話, 如果唔係考notes裡面d嘢, 我就暈喇!

maggkiki,

照咁講, 我和你各欠一張未派, 你未有的 (2)係 Part B - Expressing the personal experience, 講吓自己名, age, family members 等等, 好簡單. 唔駛擔心.

carayan,

三張係咪派齊晒? 真係無講Part A  係read乜嘢喎, 唔通要打天才波, 我個仔唔掂架!      都唔明點解唔一次過派齊晒,等我哋喺度估估吓.

請問各位民小而家係私立定係直資呢...

moon11,

民小而家係私立.

各位:
小一第一次考試範圍派咗喇,開頭仲以為12月初先要開如努力,但原來非主科已經刹到o黎,睇o黎d小朋友同我o地都係無得休息。大家一起努力吧   

大家咁話,努力呀
早d開工,輕輕鬆鬆   

想問下大無人知聖經點考,因只知範圍但形式唔知,問阿仔佢又係唔知,成舊雲咁!     

真係頭都痕埋...

carayan

乜你咁快

maggkiki, 你個女可能講得

請問知唔知music筆試考乜?

好似係考樂理同聆聽,書單元1-3。
HELLOPET 寫道:
請問知唔知music筆試考乜?

HI:
各位P1家長,第一次考試就嚟到喇!開始同D小朋友温書味?唸住主科點温習?我就同測驗差不多,睇吓課文及作業,默下生字同做吓課外補充,英文就自制D同學校差唔多嘅WORKSHEET比囝囝做吓咁囉,你哋呢,大家交流下啦!     

妳就好啦carayan唔駛噃工有時間同囝囝溫習, 我仲未開始同亞女溫,仲頭痛緊請唔請到假同佢溫習.(衰老闆唔比十二月放假) 宜家都仲有功課做,夜晚都冇時間同佢温.
我唸都係學測驗咁温,睇吓課文同作業,WORKSHEET咁囉.
妳仲自制WORKSHEET比囝囝做,好掂呀.
課外補充係咪自己出面買的?

Hi! 各位,我都仲未開始同亞仔溫習呀,日日返工邊有時間,所以唔駛返工

我在書局買了二三本三合一的補充及評估測驗的補充比囝囝做,中文及數唔使再o簡,不過英文要選d課程內的比佢做,你知今年P1英文課程左一D右一D都好亂!   

NKW 寫道:
妳就好啦carayan唔駛噃工有時間同囝囝溫習, 我仲未開始同亞女溫,仲頭痛緊請唔請到假同佢溫習.(衰老闆唔比十二月放假) 宜家都仲有功課做,夜晚都冇時間同佢温.
我唸都係學測驗咁温,睇吓課文同作業,WORKSHEET咁囉.
妳仲自制WORKSHEET比囝囝做,好掂呀.
課外補充係咪自己出面買的?
‹ 上一主題|下一主題