用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

原來係近水樓台~[quote]
C&MFamily 寫道:
我個工人都有講,芷澄話現在要做卓羲的女朋友,大個人就要嫁比卓羲,工人話有時在會所見到芷澄,佢就會立刻拖住卓羲,我都會想見
阿仔221阿女1216

ck1656,

詠芝唔失禮, 不過背得好快就真   

saucha,

點解冇左張相嘅?
阿仔221阿女1216

hi,
芷澄遲啲會轉去救世軍到讀,不過大家住青衣,成日都會見到,你們的囝囝囡囡又會唔會轉校??

柏樟媽咪

可能真係近水樓台喎,因為卓羲同芷澄一樣是蘋果組同坐在隔離位,又成日响會所見到臉,    

Hi! CJBaby

我在康傑和其他學校都有留位, 現在仍左唸右唸, 因為覺得康傑這間學校都好好, 特別喜歡早操時間, 老師都好好. 你話係唔係, 但係我知道好多同學仔都轉校喎.

天諾媽咪

cherryto,

呵呵, 你覺唔覺康傑個n組鞋櫃好多鞋, 但係k組d鞋好少呀  

其實n班真係隨意一間也可, 但係k班都係認真諗諗好喎, 你仲有向邊間留位呀? 等我幫你諗下, 嘻   

諗起母親節前早上佢地的安排, 真係好感人啊    (我身為人地媽媽, 當時真係強忍住眼淚架, 好彩無人見到咋)
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

CJBABY,
   老師今期向手冊上寫....詠芝向學校家庭角, 拿住件積木當microphone講...我係天氣報告員, 好攪笑呀.  原來佢好深刻同好認真架. 只係我地教佢時, 佢又唔多聽教囉.
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

Hi! 詠芝媽咪

我無睇到母親節早上的安排, 點感人呀? 我好想知呀?

天諾媽咪

ck1656
其實母親節表演嗰日我見到子由媽有點眼濕濕

不過我都是很感勳,差點也忍不住   

芷澄媽咪

saucha,

pls check pm! 有兩個啊~
阿仔221阿女1216

ck1656,

原來果朝早會你都响樹, 我仲諗你 miss 左添.
果朝真係好開心啊! 柏彰見到我企响禮堂, 個樣好興奮好心急, 送完咭重唔捨得走, 康傑真的值得一讚   
阿仔221阿女1216

CJBaby 寫道:
ck1656,

原來果朝早會你都响樹, 我仲諗你 miss 左添.
果朝真係好開心啊! 柏彰見到我企响禮堂, 個樣好興奮好心急, 送完咭重唔捨得走, 康傑真的值得一讚   

agree     

我仲叫芷澄爸爸記得父親節前到學校, 我諗應該都會有特別節目

Hello every Tsing Yi Mami!!!
芷澄Mami,
Thanks a lot for the photo!  Yo Yo always mentioned 芷澄 at home.   Would u mind sending me the photos by email or do you prefer sending by CDs to my mum?
I admire u all who could join the mother's day assembly.  Yoyo sometimes told me "I've a gift for you... I'll be a good girl la!"

天諾媽咪,
Yoyo is studying with 天諾 at Pear Group and they may study same Kindergarten at K1...  Have u decided yet?

yoyo 媽咪,

我仲有慶祝, 鱷魚來跳扭扭舞的偷拍版
你有MSN 我可 SEND 比你啊

柏彰媽咪
阿仔221阿女1216

子諾媽咪,
唔識形容你聽, 可能因為做左媽咪之后感受唔同左啦.  希望無俾芷澄媽咪見到我流淚啦

CJBABY,
係呀, 那天我都在現場架, 好感動   (其實我真係有淚水架)

你有佢地偷拍版 正, MSN俾我啦, 我用相機錄時俾老師要我收機呀 :evil:  我都覺得詠芝唱呢首歌鱷魚來跳扭扭舞跳舞好正   

saucha
聽講父親節都有呢個安排, 但係有多少男人會抽空出現呢....佢地又會唔會咁易被感動呢    

詠芝媽咪,

check pm 啦
阿仔221阿女1216

ck1656

母親節無去的話,又母親節在場的話,都再去一次,替父親感動埋作地嗰份囉      

yoyo媽咪
我諗我都係燒隻碟俾你啦,file太大驚email唔到俾你

有無媽咪o既小朋友入讀"黃埔"康傑Nursery或K1?

想了解你地對呢間新學校睇法!

Hi, 各位媽咪

如果父親節學校有安排, 我一定叫Daddy去, 因為Daddy成日話天諾只錫我一個, 等佢感動
‹ 上一主題|下一主題