用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

徵! 康傑 幼稚園 K1 書本! 可以幫忙嗎??

請問大家有無康傑幼稚園青衣分校 K1 書籍可 ~平讓 / 送出~??

PLS PM

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

轉左AM啦    !留番k2先有機會同班啦!

請問有否康傑女校服平讓或送出? 多謝幫忙!!
請電郵:  [email protected]  

deleted

deleted

Deleted

如各位媽咪有康傑幼稚園冬/夏男童校服出讓,請pm或email我,謝謝。      

請問康傑多唔多雜費要收,課程深唔深,功課量有幾多?
謝謝幫忙

雜費$900 half year,課程唔深,功課量幾多, k1 had 1-2 homework per day

有無k1下學期書平讓/ 送出??

my son also in k1, so no la!

請問有無讀梗海逸豪園康傑既家長? 阿仔現於同區另一間幼稚園讀pre-nursery, 但我打算轉校讀K1.
請問這間康傑的課程深唔深?
英英班是否無中文讀?英中班又有幾多時間學英文?
是否雙班主任?
請各位指教.  

k3小朋友, 平日兩樣功課啦, 星期五大概六樣啦.
k3開始寫中英文句子 (詞語當然照寫). 我地青衣分校, k2&k3小朋友, 在早會前, 要個別讀英文故事書給老師聽. 因此, 小朋友認到唔少額外的英文生字.....現在k3有好多野已銜接緊小一, 你地想知d咩, 我先再講.

akycheung 寫道:
雜費$900 half year,課程唔深,功課量幾多, k1 had 1-2 homework per day

請問康傑的英文水準是否在傳統幼稚園及國際幼稚園之間.
外籍老師每星期有多少時間授課,主要負責什麼(故事,遊戲或拼音).上課形式是否全班上課後再小組.
學校明年能否享用學劵?

hello,我個囡係07年1月插班生(n 組), 小西灣分校,有冇都係讀緊哩間,一齊傾下la.
http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/auctions?userID=vibe_colby&u=:vibe_colby

馬鞍山的校舍都幾好,而且可以享有學劵,但唔知老師友善嗎?有無小朋友是好易喊而老師又對待得好?因我想幫囝囝轉校,但他好易喊,所以一定要搵間學校有好有愛心及忍耐的老師.外籍老師每星期三天有20mins,是否每間分校都一樣?你們覺得英文水準合乎小一的程度嗎?雜費及書簿書會否因遷就學劵而貴了呢?

hi ctf1029:

我囝囝現在讀n1(馬鞍山正校)須然只返咗一個半月但到現在為止都非常滿意 開頭返學未習慣成日 後來返咗幾日後我囝囝每天見到班主任就唔會 小朋友就最真,如果老師唔好我囝囝就唔會跟啦  

而我囝囝開學頭兩星期我也請假陪佢返學,我見老師都好有愛心,學校D嬸嬸都好好同好有愛心    而我是在職媽咪,所以係婆婆帶囝囝返學,但老師也有打電話比我講囝囝係學校D事我聽,所以我都好滿意       

係呀我都有問題問你呀   你話可以享有學劵 你係咪已問學校,如果真係有就好啦    你囝囝為何要轉校&可否話我知你囝囝現在讀緊間 睇吓可否幫到你   

主任話應該會減$40,到時就剛好一年$24000,但會加在雜費.

我bb讀緊康傑(馬鞍山)n1, 當初選讀係貪佢近家, 而且係讓門口老師與姐姐的笑面騙了, 其實入面并不是我希望中的平易近人, 我是半職媽媽, 經常可以送亞b上學, 但竟讓我看到她們不好的一面, 有次我本想偷看亞b與我分開後有冇繼續哭, 竟讓我避過晒走廊d老師走到班房及廁所, 誰知讓我看到在洗手間有老師係好粗暴地幫小朋友拉扯褲子如廁, 當時d小朋友係十分無奈地由她擺佈, 我不只一次發現我亞b回家後肛門有大便留低, 其實d老師與姐姐照顧小朋友都很求其. 另有日我試過提早接亞b走, 曹書記叫完咪, 我好心急, 沖上樓上接亞b, 誰知比我見到姐姐在呼喝我亞b:"...快d啦, 叫極唔行, 想點啊?...", 佢唔知竟有家長企在身後, 當佢轉身看見我, 佢都心虛吓一跳.
之前在康傑認識的同學家長有d在下學期轉校, 另有d因為各種客觀或主觀的理由決定下學年轉校, 我都已找到其他幼稚園轉校了, 因為我唔想用以上的話題向校方投訴, 然後又要與校方爭執事情是否屬實. 我亞b上了一學期都仍不想返學, 而且告訴我老師好惡, 這些都是絕對的事實.
其實私人經辦幼稚園要減低成本, 請的人質素很參差, d姐姐都唔知係咪人, 因為收生不足老師都多請了兼職的, 老師軍心不穩, 對小朋友的態度點會好啫, 唔怪得連政府都話要規管幼稚園啦, 其實人嘅心靈脆弱係由小時開始嘅.

hi ka媽:

你小朋友讀A班定B班呀 我囝囝返咗一個半月但佢好喜歡返學呀,聽你咁講我有D怕    但囝囝成日都話要返學我覺得佢好開心呀........
ka媽 寫道:
我bb讀緊康傑(馬鞍山)n1, 當初選讀係貪佢近家, 而且係讓門口老師與姐姐的笑面騙了, 其實入面并不是我希望中的平易近人, 我是半職媽媽, 經常可以送亞b上學, 但竟讓我看到她們不好的一面, 有次我本想偷看亞b與我分開後有冇繼續哭, 竟讓我避過晒走廊d老師走到班房及廁所, 誰知讓我看到在洗手間有老師係好粗暴地幫小朋友拉扯褲子如廁, 當時d小朋友係十分無奈地由她擺佈, 我不只一次發現我亞b回家後肛門有大便留低, 其實d老師與姐姐照顧小朋友都很求其. 另有日我試過提早接亞b走, 曹書記叫完咪, 我好心急, 沖上樓上接亞b, 誰知比我見到姐姐在呼喝我亞b:"...快d啦, 叫極唔行, 想點啊?...", 佢唔知竟有家長企在身後, 當佢轉身看見我, 佢都心虛吓一跳.
之前在康傑認識的同學家長有d在下學期轉校, 另有d因為各種客觀或主觀的理由決定下學年轉校, 我都已找到其他幼稚園轉校了, 因為我唔想用以上的話題向校方投訴, 然後又要與校方爭執事情是否屬實. 我亞b上了一學期都仍不想返學, 而且告訴我老師好惡, 這些都是絕對的事實.
其實私人經辦幼稚園要減低成本, 請的人質素很參差, d姐姐都唔知係咪人, 因為收生不足老師都多請了兼職的, 老師軍心不穩, 對小朋友的態度點會好啫, 唔怪得連政府都話要規管幼稚園啦, 其實人嘅心靈脆弱係由小時開始嘅.
‹ 上一主題|下一主題