用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 有冇p1(2006) 家長,請進
樓主: lovebecky
go

有冇p1(2006) 家長,請進 [複製鏈接]

Re: 有冇p1(2006) 家長,請進

乜原來要考埋普通話& speaking exam架

我個女果班乜都未派, 好在上黎睇

係呀!我都以為可以鬆

hoho1230

阿女

maggkiki:
你個囡囡邊班o架?我囝囝作日又有新o野要考試哪,就係音樂,佢個班27/11開始考,唱歌佔50%,筆試(樂理&聆聽)20%,餘下30%考節拍,雖然音樂,普通話呢d唔係主科,但都無理由咁羞怪唔合格人O架,本來測驗後仲想休息下,睇怕都無望哪!要繼續      囝囝哪!

carayan

我個女係P.1C架.  咁你個仔又係邊班呀?

唔係嘛    又要考音樂, 我地又係冇收到料喎.  到現時為止, 都淨係知普通話要溫習, 英文同音樂都未派要考既範圍, 又唔知幾時考, 咁多野, 真係救命呀  

MAGGKIKI:
我囝囝係IB班O架。
我都係咁話,阿媽有D想死-( ,今個星期六日真係邊度都唔使去,又要温S.R.、普通話、音樂、中默及英默都講咗範圍又要温,真係救命呀!  

P.S.想問下你囡囡有無派過朗文音樂書附送的cd,我就好似唔覺派咗喎?因d歌真係唔知點唱?
[quote]
maggkiki 寫道:
carayan

我個女係P.1C架.  咁你個仔又係邊班呀?

唔係嘛    又要考音樂, 我地又係冇收到料喎.  到現時為止, 都淨係知普通話要溫習, 英文同音樂都未派要考既範圍, 又唔知幾時考, 咁多野, 真係救命呀  

d歌仔可以上番朗文音樂個網聽.

我都要叫救命呀!    太多嘢接踵而來, 而家日日睇住個日曆, 倒數緊仲有幾多時間就到考試呢, 就快痴線喇!
我個仔嗰班11月30日開始考普通話, 同班主任傾過, 佢話11月尾開始就陸續考PTH, oral, 音樂等等, 唔係一日考晒, 輪住學號咁考, 實際唔知邊日考到.
雖然話唔係主科啫, 都要同佢溫吓準備吓, 唔合格就唔好啦! 太多嘢喇! 幣在亞仔仲未知發生咩事咁, 仲係一舊雲

Joanne2004:
thsnks!  
我都唔知因阿仔好少上音樂網o架!

Joanne2004 寫道:
d歌仔可以上番朗文音樂個網聽.

hh1230>>

吾好 啦,果d吾係主科,溫左咪算 law,應該吾會肥佬ge ,吾好俾咁大壓力自己啦,條路先剛剛起步,努力呀

Joanne2004,

Thank you!
我個仔係唔push佢唔得

囝囝今日派咗英文SPEAKING EXAM.NOTES 共有兩版,不過老師未講幾時考!問囝佢又話唔知,真係比佢激死!   

HI,

我是新入架, 請多多指教, 我的仔仔係1D班, 我想請問平時D中英文黙書, 計唔計入分?

PETPET

hoho1230, 請問你個仔邊班架, 我

ak25,

我個仔係1F班,已經派

hoho1230, 你

我都未派英文speaking exam. notes, music就今日先知.
大家唔好咁擔心啦, 唱歌仔佢地應付得嚟嘅.英文可能佢地係學校講得好好而係屋企唔肯講都未定呢!   

Music 除

hoho1230:
music考試唱歌佔50%,筆試(樂理&聆聽)20%,餘下30%考節拍,我見阿仔上星期手冊是咁樣寫!
‹ 上一主題|下一主題