用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫英文幼稚園2012-2013年K1面試結果- 大家分享下啦! ...
樓主: youwant888
go

金巴倫英文幼稚園2012-2013年K1面試結果- 大家分享下啦! [複製鏈接]

0912, AM offer

我想問間學校是否只是著重學術,學生品德教育如何?
學校是否沒有宗教背景?

我都收到OFFER了..我囡囡係大B WOR..上年SN都有收佢PM, 我地交哂錢之後都放棄左冇去讀, 今年再試下考..睇下會唔會有AM OFFER. 結果又係PM...仲要10/29要交留位費....應都唔會考慮了.
我個姪女....0911月細B...有AM OFFER

回復 2# susankwong 的帖子

沒有宗教的, 朋友個仔讀k3, 話d英文ok, 中文好深, 國語一般, 我都會留位先再作決定, 細B係難搵D.

Mine is 0901 big B, AM offer, the teacher didn't ask her to sing.

Heard that we need to pay the misc fee / first month school fee in Dec.

I think I'll pay the $660 this Sat, hope we'll get other offers before they need us to pay more.

咁快要交學費, 希望你能到期前找到你心儀的學校.

原帖由 Ackl1002 於 11-10-27 13:33 發表
Mine is 0901 big B, AM offer, the teacher didn't ask her to sing.

Heard that we need to pay the misc fee / first month school fee in Dec.

I think I'll pay the $660 this Sat, hope we'll get other off ...

點解咁多細b既…??

就Baby Kingdom來說, 大部份都係收細B, 而且暫時未聽聞有落空, 不過, 都係個好好的BACKUP來的.

原帖由 傻太 於 11-10-27 15:32 發表
點解咁多細b既…??

0907, PM offer

0912b ,am offer,

驟眼睇都覺得收左好多人,不過一般都是無喜不報憂的...
我諗唔係個個都收,當日校長已講今年有2000人報,
位得160個,得8% 機會,BK 所見到的都可能係第一批寄出,reject同waiting o個批可能未寄出, 淨係我IN O個日該段時間,個場都起碼成百人...身邊都有一班細B朋友仔部份am好多pm亦有部份未收到信....

其實家長好大壓力的,如果個post個個人都是話收,但若果我未收到或收到reject letter,我都無心機講啦!(即使唔去讀,但2000多人考,我考到都開心呢!有少少虛榮感,人就是這樣。)

阿女14/10 IN SN,

尋日下午已打去學校問,
佢地最遲 下星期中就出晒信....
叫我無就再CALL佢地......
我都係尋日黃昏開信箱先有信

原來14/10號都有得in, 我15/10號的. 請問還有沒有其他日子呢?

原帖由 黑草羊dy 於 11-10-28 09:57 發表
阿女14/10 IN SN,

尋日下午已打去學校問,
佢地最遲 下星期中就出晒信....
叫我無就再CALL佢地......
我都係尋日黃昏開信箱先有信

醒目開學勳章

只有這兩天,校長話14號係大d嘅小朋友,15號係細d,我地7月尾,都係15號。

我7月尾但是在14號in呢!

我都幾鐘意這間學校的環境, 學術(如英文40分鐘,中文朋友話都幾深, 多外籍老師, 有個操場, 又有課外活動自由參加), 最重要係學費, 雖然今年加幅達10%, 但比較SC, STAFORD, YORK ...,都算合理, 當然無加幅咁多仲好啦! 給細女一個好環境讀書, 如果真的不好, 遲D再考慮轉其他, 做細女有個好處, 有兩個機會添! 

我明日會去交留位費,我鍾意佢小班教學和語言環境。in果日個老師好細心呢!

reject

今日收到信la,唉!reject.....連watitng都冇....

今年學費加得多, 係因為應付裝修費, 但聽聞k3就維持不變, 話佢地得一年時間用呢d設施, 聽落都幾公平

原帖由 youwant888 於 11-10-28 12:57 發表
我都幾鐘意這間學校的環境, 學術(如英文40分鐘,中文朋友話都幾深, 多外籍老師, 有個操場, 又有課外活動自由參加), 最重要係學費, 雖然今年加幅達10%, 但比較SC, STAFORD, YORK ...,都算合理, 當然無加幅咁多仲好啦!  ...

咁2012起學費幾多呀?

究竟York 定係 SN好啲呢....?

醒目開學勳章

Aiya 我都收到york offer 了。。
‹ 上一主題|下一主題