用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

thank you.

咁我問清楚佢地, 加返個人數先。

原文章由 swan_lau 於 07-11-6 16:40 硐表
咕怪媽媽 ,

係呀, 有什麼所謂呀....一齊來仲好啦, 可以認識其他友校的媽咪...仲可以互相交流一吓呀....
[

我岩岩問亞女識唔識張煦怡?佢話識,我再問佢係邊組?佢話小兔組,同家淇一組

原文章由 Chloecheung 於 07-11-6 10:44 硐表
我個女Chloe,中文名叫張煦怡,我問Chloe識
唔識政慧,佢話識李政慧,小象組!
Chloe Mama

janet, 蔚蔚今日都無返學呀, 個體溫成日偏高, 但又未係發燒, 同埋佢禽晚訓得唔好, 今朝起身好累, 所以今日都休息囉, 頭先老師都打左電話黎問, 話呢輪都好多小朋友病, 佢就話不如聽日都唔好返, 咁會好d, 咁就可以參加到星期四個個旅行, 所以可能聽日都唔返..........[/quote]

係啦,明日唔好比佢返喇,等佢休息多一日~
星期四就可以一齊去旅行~
原文章由 ballball411 於 07-11-6 19:03 硐表
janet, 蔚蔚今日都無返學呀, 個體溫成日偏高, 但又未係發燒, 同埋佢禽晚訓得唔好, 今朝起身好累, 所以今日都休息囉, 頭先老師都打左電話黎問, 話呢輪都好多小朋友病, 佢就話不如聽日都唔好返, 咁會好d, 咁就可以參加 ...

梁森都係啱啱好番咋,
我諗住過兩日就同佢去打流感針喇!

我都未買襪同黑鞋呀,
諗住呢個星期六去買囉。

今日我就去咗愛民買多咗一套運動服,
不過中碼得番兩套揀,
一套有少少脫色,
另一套就有兩點黑色喺衫身,
但因為近日比較涼,
所以冇得揀都是旦買住一套頂住先囉!

我都未買冬季運動服,
稔住下星期上愛民一次過買晒冬季校服~
聽你o甘講上去前再打去問齊唔齊size~

原文章由 patBmom 於 07-11-6 20:00 硐表
梁森都係啱啱好番咋,

我都未買襪同黑鞋呀,
諗住呢個星期六去買囉。

不過中碼得番兩套揀,
一套有少少脫色,
但因為近日比較 ...

簽名被屏蔽

hi patBmom,

悅天( chloe )先一排都有小小鼻水, 但好在有媽咪教我煲一些紫蘇葉+ 北杏,飲了後真的好了...雖不是立即完全沒事, 但起碼不用看西醫呀.....

現在嘗試煲羅漢果+陳皮, 可以潤喉+防/醫咳ga....我地大人飲都好好ga....

妳都可以試吓.....

另外, 我昨天又是要早一點接chloe, 呀, 我見到有一班小朋友在學校的小操場, 分三組坐下在野餐, 很有趣呀, 當時有小小涼風, 看見他們, 好像很寫意...:)  

所以, 我昨晚與chloe 去shopping, 買一些零食, 她不知幾興奮, 又入了一袋在她的書包裹, 仲話明天要與小朋友一起食, 十分期待明天的 ( pre ) 旅行 tim....

原文章由 patBmom 於 07-11-6 20:00 硐表
梁森都係啱啱好番咋,

我都未買襪同黑鞋呀,
諗住呢個星期六去買囉。

不過中碼得番兩套揀,
一套有少少脫色,
但因為近日比較 ...

唔好意思, 咁遲至覆, 等我今晚問吓爸爸是否ok再confirm我去唔去啦 (因我怕一個人帶囡囡去咁遠同bbq呀 )

香薰園 X MAS PARTY

日期:23 DEC 2007

因有些媽媽選擇食盆菜,不如各位媽媽你地想食盆菜 /bbq ?請自行填上 >> 反正咁多人去, 不如分兩批, 一group食盆菜, 另一group bbq, 之前之後一齊玩都一樣.

另稔住自己搭車入去既媽媽亦填上地區,到時再統計下可唔可以租一架旅遊巴,及食方面點樣安排~~

另外各位出席既媽媽有無小朋友係12月生日?因patBmom提議到時大家可以同小朋友慶祝埋生日,及出席既每位小朋友到時可否帶一份禮物玩遊戲交換~~

地點:粉嶺香薰園燒烤(燒烤套餐每份$65):  
PINK, annie926,janetngan2, ballball411, QQ, salina0817, tracymama,bosco, chloe mama, patBmom,bb02832, michelmcy, swan_lau,咕怪媽媽,

香薰公園網址:
http://www.lavendergarden.com.hk ... se/introduction.asp

(A:大人,C:小朋友,B:baby)

1. PINk.......2A+1C
2. QQ .......2A+1C+1B....將軍澳/寶林......bbq
3.ballball411.....2A+1C......沙田.........bbq
4.patBmom......2A+1C.......揸車........冇所謂
5.janetngan2....1A+1C......大角咀......bbq
6.bb02832....4位
7. Babie2.....2A+1C+1B........揸車.....bbq
8. swan_lau .....2A+1C.......揸車......盆菜
9. 咕怪媽媽 .... 2A+1C ... 將軍澳/坑口.....盆菜
10. Michelmcy ...... 2A+1C......將軍澳.....盆菜
11. annie926.......2A+1C......荃灣......bbq
12. sweetman.....1A+1C
13.tracymama.....2A+1C
14. Salina0817.....2A+3C
15.Bosco....2A+1C........揸車......BBQ
16.Chloemama  2A+1C 深井.....BBQ
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

swan-lau:昨日係第三組旅行,我亞女返來同我講好開心,又話去公園玩,但佢就唔小心跌到擦損少少膝頭,重話溫姐姐幫佢查膏膏,~
之後又話請同學仔食野,同學仔又請野佢食,聽佢講得好開心

sweetman:希望你都出席到啦,我都係自己帶亞女去咋

QQ媽媽:你工人又會o甘大懵既,真抵打~

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-11-9 15:43 編輯 ]

今日輪到梁森嗰組去旅行,
之前幾日同佢講開佢都好緊張,
我就俾佢帶咗好多野食返去,
有蝦條/蛋蛋/提子乾/曲奇/小包維他奶/迷你M&M,
佢竟然全部食得晒,
不過我估係老師梗叫大家攞晒出嚟一齊食!

swan_lau,
唔該晒,
等我得閒煲啲俾個仔試吓先!:loveliness:

patBmom,

yes, 佢地係交換晒d食物呀 :  囝囝放學返黎, 我幫佢執書包, 攞咗食物盒出黎, 見到裏面裝咗其他食物, 有草餅, 有黑芝餅~~>佢記得係蕭x賢比o既   咁我問佢有無食自己帶果d小食,  佢話"無"   佢仲話有玩"sir"滑梯添呀, 最好笑係佢自己讚自己, 肯飲晒d水, 仲要添水飲喎 :D

1223 聖誕香薰園之旅

我地而家都有1X 個家庭參予呢次聚會, 大人+小朋友都有5-60人喎, 聖誕係旺季, 香薰園使唔使book 定位架

昨日學校派回星期二,四已做既家課,但點知2張紙都唔係我個女,我問個女這2張紙係咪你架?佢都認得唔係,我就同佢講星期一交回比老師,我都稔住星期一打返學校同老師講聲,希望下次唔會再搞錯,因我個女見到唔係自己畫既都有少少唔開心:cry:

等我一陣打去問下先
原文章由 Michelmcy 於 07-11-10 02:20 硐表
我地而家都有1X 個家庭參予呢次聚會, 大人+小朋友都有5-60人喎, 聖誕係旺季, 香薰園使唔使book 定位架

係喎,都要快啲book定先,
聖誕一定多人架!
如果問咗幾錢就搵個做統籌收錢去book場啦!
不如搵pink啦~大家讚唔讚成?
話晒佢都係PTA代表嘛!:loveliness:

我覺得搵2-3個人攪會好d, 一個人驚會太辛苦

原文章由 patBmom 於 07-11-10 18:03 硐表
係喎,都要快啲book定先,
聖誕一定多人架!
如果問咗幾錢就搵個做統籌收錢去book場啦!
不如搵pink啦~大家讚唔讚成?
話晒佢都係PTA代表嘛!:loveliness:

羅漢果+陳皮 點煲? 幾多料, 幾多水, 煲幾耐架? 我都想煲下比蔚蔚飲

香薰園 X MAS PARTY

日期:23 DEC 2007

因有些媽媽選擇食盆菜,不如各位媽媽你地想食盆菜 /bbq ?請自行填上 >> 反正咁多人去, 不如分兩批, 一group食盆菜, 另一group bbq, 之前之後一齊玩都一樣.

另稔住自己搭車入去既媽媽亦填上地區,到時再統計下可唔可以租一架旅遊巴,及食方面點樣安排~~

另外各位出席既媽媽有無小朋友係12月生日?因patBmom提議到時大家可以同小朋友慶祝埋生日,及出席既每位小朋友到時可否帶一份禮物玩遊戲交換~~

地點:粉嶺香薰園燒烤(燒烤套餐每份$65):  
PINK, annie926,janetngan2, ballball411, QQ, salina0817, tracymama,bosco, chloe mama, patBmom,bb02832, michelmcy, swan_lau,咕怪媽媽,

香薰公園網址:
http://www.lavendergarden.com.hk ... se/introduction.asp

(A:大人,C:小朋友,B:baby)

1. PINk.......2A+1C
2. QQ .......2A+1C+1B....將軍澳/寶林......bbq
3.ballball411.....2A+1C......沙田.........bbq
4.patBmom......2A+1C.......揸車........冇所謂
5.janetngan2....1A+1C......大角咀......bbq
6.bb02832....4位
7. Babie2.....2A+1C+1B........揸車.....bbq
8. swan_lau .....2A+1C.......揸車......盆菜
9. 咕怪媽媽 .... 2A+1C ... 將軍澳/坑口.....盆菜
10. Michelmcy ...... 2A+1C......將軍澳.....盆菜
11. annie926.......2A+1C......荃灣......bbq
12. sweetman.....1A+1C
13.tracymama.....2A+1C
14. Salina0817.....2A+3C
15.Bosco....2A+1C........揸車......BBQ
16.Chloemama  2A+1C 深井.....BBQ

打開了個羅漢果, 拿5-6粒出來, 陳皮 預先浸軟+清洗好, 一起同水一起煲, 2 碗煲至1碗, 煲半小時, 味道幾好的, 我的中醫都說ok, 是中性的飲品, 對喉嚨好的.

原文章由 ballball411 於 07-11-10 19:24 硐表
羅漢果+陳皮 點煲? 幾多料, 幾多水, 煲幾耐架? 我都想煲下比蔚蔚飲
‹ 上一主題|下一主題