用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園 家長分享
樓主: 法子
go

迦南幼稚園 家長分享 [複製鏈接]

Re: 迦南幼稚園家長分享

法子:

去仁安醫院或法國醫院做啦....價錢都唔算太貴....千萬不要去家計會....not good...not professional....
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Fionyiu,
thank you so much!!
我都聽人講過 家計會服務唔好,
我今日去左那打素社康服務做bady check,都ok,醫生都好有心機.

up up up

法子,
hihi   
上星期日你有冇同囡囡去九龍塘迦南個親子同樂日呀?我有同囝囝去,佢玩得好開心,仲攞咗好多禮物tim     
總校校舍真係大好多,小朋友好多地方走動   

HOLONGMAMA,
有去呀~~仲人山人海,不過bovie真係好開心,好多禮物!!

新年快樂!!!!!!!       

Hi all,

My sister also joined Cannan activity.  She said that her daughter enjoyed it very much.

Happy Chinese New Year!!

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Fionyiu
你姊妹join左邊個活動呀?     
自上年年尾轉左份工,係幼兒學校...真係好辛苦呀~~~~日做夜做,小朋友成日要抱又唔肯行(我負責2歲班)@_@......依家我已好小時間陪bovie, 番到屋企個人都散曬;只想睡覺.唉...每日都很勞累...........help呀~~~~~~~~~~~   :cry:    :cry:
又講下bovie,佢係Cannan仲有半年時間,就會上小學la..Bovie比較慢熱,所以我開始同佢作心理上的準備,又想帶佢睇下小學生上學放學(可惜我冇時間~_~)不過,Bovie好多時都會講"我中意迦南;中意周先生"...etc...始終都要一段時間去適應和接受的.
希望到時順利過渡la.....

hi all

我囝囝9月會入讀黃埔迦南,聴你們說此學校唔錯,我希望如此呢!唔同區相信唔會距離太遠啩?請比D意見我

darble,
雖然唔同分校但課程都一樣架~!
你小朋友幾大呀?

up up up

hi 法子:

咁我又無問我姐姐佢地join左邊個活動, 但佢地就玩得好開心, 又攞左好多禮物返屋企.

吓! 你去做幼師!    真係好辛苦架喎. 我只是放工揍下我個仔, 我都覺得好辛苦, 更何況你要對住10個小朋友. 你好鍾意做老師架?  我記得我中學畢業後都有搵過幼稚園老師d工, 但因人工不高, 我就放棄左我既志願lu...   

你抽多d時間陪bovie啦, 係佢lee個階段都好需要媽媽的,升讀小學又係一個新既轉捩點黎架. 大家努力.

仲有, 我知道你是基督徒, 如果結婚, 係未是但一方是基督徒都可以行教堂架?   

FION

法子 寫道:
Fionyiu
你姊妹join左邊個活動呀?     
自上年年尾轉左份工,係幼兒學校...真係好辛苦呀~~~~日做夜做,小朋友成日要抱又唔肯行(我負責2歲班)@_@......依家我已好小時間陪bovie, 番到屋企個人都散曬;只想睡覺.唉...每日都很勞累...........help呀~~~~~~~~~~~   :cry:    :cry:
又講下bovie,佢係Cannan仲有半年時間,就會上小學la..Bovie比較慢熱,所以我開始同佢作心理上的準備,又想帶佢睇下小學生上學放學(可惜我冇時間~_~)不過,Bovie好多時都會講"我中意迦南;中意周先生"...etc...始終都要一段時間去適應和接受的.
希望到時順利過渡la.....

fion,
通常雙方都是基督徒先可以係教堂行禮架,不過都有例外0既.....    你有朋友結婚嗎?

hi 法子,

我囝囝是2003年7月出生的,請多多指教 

法子 寫道:
darble,
雖然唔同分校但課程都一樣架~!
你小朋友幾大呀?

darble,
2歲多的小朋友是很好玩的~~不知不覺我囡囡都5歲la,請...多多指教呀~~~~~~~         

係呀...    佢好想行教堂喎....   

法子 寫道:
fion,
通常雙方都是基督徒先可以係教堂行禮架,不過都有例外0既.....    你有朋友結婚嗎?

我前晚夜入左急証,因為心跳得好快,成身震,口又震自已個名都講唔到,又發冷,手腳冰冷出汗....入到去佢都check唔到咩,隔左一陣又已好d...5點幾am出院.
依排個人成日都震震下,又怕冷.之前其實都看過中&西醫,但始終冇咩幫助.
大家知唔知可以食d乜保下身子??
請指教~~~~~~~~

法子:

你點呀? 不如你試下睇中醫la....都唔知咩事, 你可以試下飲紅棗水, 睇下會唔會好d.    

各位媽媽你好,

請問黃埔迦南好唔及畢業生升讀小一獲派小學.

Thanks.
‹ 上一主題|下一主題