用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

原文章由 Emailfamily 於 08-6-17 10:24 PM 發表

文文話Edison有返學wor!

点解Hayden話冇ge ?

freddielau

多謝你關心呀, edison 今日有返學考生, 因為他已經退燒, 不過個喉嚨仲有痛, 所以都仲食緊藥, 所以我都怕佢會再起燒, 而家每日都會定是定侯同佢探熱, 如果一發現有燒, 起碼可以立該食藥.  不過依排就辛苦d, 因為佢一食左藥, 就成日話眼瞓, 所以溫習時間真係比之前考試溫少左, (好彩之前都有溫左d), 所以依家唯有考天才啦.

原文章由 freddielau 於 08-6-17 23:52 發表

点解Hayden話冇ge ?

freddielau

多謝關心呀, edison 已經退左燒, 所以今日有返學考試, 不過由於個喉嚨仲有痛, 所以都仲有食藥. 而家我哋都有不時同佢探熱, 怕佢又會再起燒, 最慘而家一食完藥無耐, d 藥力一發作, 佢就會想瞓覺, 唔比佢瞓又唔得, 比佢瞓又無時間溫書, 真係攪到我頭都痛埋, 所以今次考試真係比之前溫少左書(好彩之前都溫過少少), 而家唯有考天才波啦 .

freddielau

多謝關心呀, edison 已經退左燒, 所以今日有返學考試, 不過由於個喉嚨仲有痛, 所以都仲有食藥. 而家我哋都有不時同佢探熱, 怕佢又會再起燒, 最慘而家一食完藥無耐, d 藥力一發作, 佢就會想瞓覺, 唔比佢瞓又唔得, 比佢瞓又無時間溫書, 真係攪到我頭都痛埋, 所以今次考試真係比之前溫少左書(好彩之前都溫過少少), 而家唯有考天才波啦 .

原文章由 midcochow 於 08-6-18 12:18 AM 發表
freddielau

多謝關心呀, edison 已經退左燒, 所以今日有返學考試, 不過由於個喉嚨仲有痛, 所以都仲有食藥. 而家我哋都有不時同佢探熱, 怕佢又會再起燒, 最慘而家一食完藥無耐, d 藥力一發作, 佢就會想瞓覺, 唔比佢 ...

原文章由 midcochow 於 08-6-18 00:18 發表
freddielau

多謝關心呀, edison 已經退左燒, 所以今日有返學考試, 不過由於個喉嚨仲有痛, 所以都仲有食藥. 而家我哋都有不時同佢探熱, 怕佢又會再起燒, 最慘而家一食完藥無耐, d 藥力一發作, 佢就會想瞓覺, 唔比佢 ...

加油呀

原文章由 Emailfamily 於 08-6-18 11:04 發表

加油呀

報告:還有兩天就作戰完畢,各位同志,努力呀! 望見家鄉喇...

其實有無家長跟我一樣,有相同的疑問。就是為什麼中文科考試就需要三日時間,而英文就一日攪掂晒。

原文章由 Dennisk 於 08-6-19 11:25 PM 發表
其實有無家長跟我一樣,有相同的疑問。就是為什麼中文科考試就需要三日時間,而英文就一日攪掂晒。

由第一次考試開始,已經有此疑問。

ohh...呢個好耐都有人係 BK 問過, 不過我就真係唔敢問囉... 我怕反映了之後...  下次加多一日英文作文, 一日英文 listening....我咪要考多兩科...啲阿媽,阿爸又考多啲喇..

原文章由 freddielau 於 08-6-19 23:30 發表

*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 08-6-20 00:03 發表
ohh...呢個好耐都有人係 BK 問過, 不過我就真係唔敢問囉... 我怕反映了之後...  下次加多一日英文作文, 一日英文 listening....我咪要考多兩科...啲阿媽,阿爸又考多啲喇..

...

完來我都唔係太奇怪,起碼有兩個同我一樣 有咁架問題。不過如果我講你地知,le兩次評估我都唔知呀囝考過D乜,更加唔知佢英文需唔需要 listening 或 comprehension。我係咪好過分呀?

原來之前有台灣小學老師o黎EC採訪o個兩班, 其中一班係1E 班呀, 我係學校網址入面d photo 見到o架, 你哋都入去睇吓d 相啦.

** d 相放左係others gallery - 5月份 - visitors from Taiwan 入面

原文章由 midcochow 於 08-6-26 12:22 PM 發表
原來之前有台灣小學老師o黎EC採訪o個兩班, 其中一班係1E 班呀, 我係學校網址入面d photo 見到o架, 你哋都入去睇吓d 相啦.

** d 相放左係others gallery - 5月份 - visitors from Taiwan 入面 ...

e..e..that mean the positive comments....

勁 wor midco.  已學期尾聲仍不忘上學校網. 真係上網唔係只為睇功課...好野!!

原文章由 midcochow 於 08-6-26 12:22 發表

** d 相放左係others gallery - 5月份 - visitors from Taiwan 入面 ...
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 08-6-26 04:36 PM 發表
勁 wor midco.  已學期尾聲仍不忘上學校網. 真係上網唔係只為睇功課...好野!!

not only 1E, also 1D woh

piglet328

你唔好笑我啦, 你都知我成日都係公司偷懶, 上吓網, 玩吓msn, 睇吓碟, 其實依d 先係我平時係公司做嘅正經嘢.

原文章由 piglet328 於 08-6-26 16:36 發表

原文章由 midcochow 於 08-6-26 23:31 發表
piglet328

你唔好笑我啦, 你都知我成日都係公司偷懶, 上吓網, 玩吓msn, 睇吓碟, 其實依d 先係我平時係公司做嘅正經嘢.

妳小心妳老版都上黎BK,一個唔小心除時lai野呀!

hehehe 一定唔會, 因為我老闆唔識睇中文

原文章由 Dennisk 於 08-6-27 07:59 發表

妳小心妳老版都上黎BK,一個唔小心除時lai野呀!

Hi 各位各位....

本人真係開心到癲呀.......

全年計Ian全班考到第一呀.......不過這真有點意想不到.....其實三個學期最好果次係第二.......可能佢表現比較穏定掛(三次總分相差不超過一分)....

佢等緊我獎部NDS比佢........希望佢同時有個開心暑假啦..

希望各位小朋友同家長都開開心心過暑假......二年班大家再努力過!!!!!!

Ian 媽媽
Ian  媽媽

原文章由 hoyhconnie 於 08-7-11 10:13 PM 發表
Hi 各位各位....

本人真係開心到癲呀.......

全年計Ian全班考到第一呀.......不過這真有點意想不到.....其實三個學期最好果次係第二.......可能佢表現比較穏定掛(三次總分相差不超過一分)....

佢 ...

congradulation, Connie....
‹ 上一主題|下一主題