用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 嘩 06 入學(即讀緊k2) e+ 都收緊生,咁我地ed 07 入學,加 ...
樓主: Mo-Pig
go

嘩 06 入學(即讀緊k2) e+ 都收緊生,咁我地ed 07 入學,加下咪要開始做功課 [複製鏈接]

Re: 嘩 06 入學(即讀緊k2) e+ 都收緊生,咁我地ed 07 入學,加下咪要開始做功課

"06 入學(即讀緊k2) e+ 都收緊生" may I ask which school is "收緊生", my boy is also at k2 now, but I am not aware any school 收緊生....help!

Re: 嘩 06 入學(即讀緊k2) e+ 都收緊生,咁我地ed 07 入學,加下咪要開始做功課

Hi Baoma,

What are your target schools?

Baoma ,
浸會大學附屬學校王錦輝中小學............直資2/7  -  17/7
港大同學會......直資   

Thanks a lot, LilyMaMa.
I am still "swimming in the cloud", where can I get these dates? or do I have to ask school by school? I am also thinking about the DSS or privates.

Charlotte_mom,
請check pm。

醒目開學勳章 王國長老

笨笨媽
please check pm

baoma
"小學雜談"有個topic叫"邊間直資、私校已開始收 06 小一生", 得閒留意下啦, 唔係miss左就弊喇

其實我個囡囡都係要07年先入小一,剛發現這裏的mami post咗好多有用資料,謝謝。

笨笨媽,
係呀,好彩e 度有好多高人指點咋, 唔係都唔知點算   

各位高人,
油尖旺,九龍中有咩私校/直資心水推介呀   

charlotte_mom,

我都想要體操班資料,唔該晒! Would you pls pm me the info?

Hi Teresa:
好像你個仔依家讀緊聖保羅書院小學,覺得點?
我個仔依家讀k2,九月就要搵小學,依家我都不知點搵.
如果聖保羅書院小學和聖彼得要其中揀一間,你的意見如何?
很想聽聽你的意見.
Thanks!

Mo-Pig 寫道:
各位高人,
油尖旺,九龍中有咩私校/直資心水推介呀   

油尖旺

拔萃女
保良局陳守仁

九龍中

九龍塘宣道
九龍塘學校
民生書院
培正
九龍真光中學(小學部)
拔萃男書院附屬小學

Others in Kowloon

保良局蔡繼有
聖方濟各
聖瑪加利男女
崇真

You can check at http://embhsc.hkedcity.net/primary/
for further details.

Mission,

唔該晒你喎!!!   

link_mary 寫道:
Hi Teresa:
好像你個仔依家讀緊聖保羅書院小學,覺得點?
我個仔依家讀k2,九月就要搵小學,依家我都不知點搵.
如果聖保羅書院小學和聖彼得要其中揀一間,你的意見如何?
很想聽聽你的意見.
Thanks!

我仔9月才Primary 1哦!

bbqueen 寫道:
charlotte_mom,

我都想要體操班資料,唔該晒! Would you pls pm me the info?

醒目開學勳章 王國長老

唔好意思我以為已經做左tim, 而家即刻pm俾你...

Charlotte_mom,

"邊間直資、私校已開始收 06 小一生" topic cannot find, please provide the link, thanks!

Chelsea

Hi chelsea,

It is now in Page 5.

醒目開學勳章 王國長老

ichun
唔該你幫我答左個問題, 其實....我都唔識點post條link出黎

Dear charlotte_mom,

我都想要體操班資料,pls PM me, 唔該晒!

longlongmom

http://ihs.microweb.com.hk/~sportsceneltd/gymnastics.htm

My friend's son goes to this 體操班.  And I think maybe 體操班 at 南華會 is taught by sportscene too. Anyone knows?

charlotte_mom, is your kid learning 體操 at 南華會?
did you compare which's better?
‹ 上一主題|下一主題