用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖公會何澤芸小學(長享)家長入黎一齊傾計丫~ ...
樓主: 626mama
go

聖公會何澤芸小學(長享)家長入黎一齊傾計丫~   [複製鏈接]

回覆 wan_sosin 的帖子

書唔知...? 唉, 太多人IN. 我囡未必有OFFER'
面試時,太玩野....又唔識答普通話題目.

kmmum 發表於 14-6-20 13:40

你個小朋友都去IN左長亨何澤芸?
有無收到後備電話?

kmmum 發表於 14-6-20 13:40

雖然覺得機會唔大,又唔一定無,有人會叩到唔要!到時買晒嘢先有通知就煩啦!

聽日買校服都人多迫一餐,第日買都唔係唔好!校服都有限錢,書費都幾係!

回覆:wan_sosin 的帖子

買晒書同校服,等做小學生了!

各位有沒有人成功叩到其它學校? 我叩左6間,有1間後備生。睇下大家戰績如何?

chloe_pak 發表於 14-6-23 16:54
買晒書同校服,等做小學生了!
又見返你啦
我都係買晒,7月會去買書包!今個星期五幼稚園畢業禮!已唔多想係幼稚園,除了班主任好錫我個仔,其餘都無乜留戀!加上同班有個家長情緒有D問題,好怕見到佢!因為佢對人有敵意,成日感到危危哋嘅感覺!我怕個仔唔覺意掂到佢個女,唔知佢會點......

星期六你囡囡上堂上得開心嗎?我仔都幾鍾意!

B女上堂一般啦!佢一向唔鍾意返學!

回覆:jesswong1029 的帖子

一心入亨澤,一直資的second in我都無去了

歡迎各位小一生, 我仔將升小二啦!
在長享何澤芸, 我仔都讀得開心!
小一功課不算多, 平均4~6樣, 在學校會做了一些!
中, 英文默書也是一個學期各6次, 不是個個星期會默書! 9月不會默, 最快都10月才默書, 會讓小朋友適應一下先!
希望各位小一生加油!

jesswong1029 發表於 14-6-23 23:31
各位有沒有人成功叩到其它學校? 我叩左6間,有1間後備生。睇下大家戰績如何? ...

我有啊,不過得呢間同主恩系後備生,唉

emmazlo 發表於 14-6-24 12:07
歡迎各位小一生, 我仔將升小二啦!
在長享何澤芸, 我仔都讀得開心!
小一功課不算多, 平均4~6樣, 在學校會做 ...
多謝你嘅資料呀!
睇完你講都好放心!

chloe_pak 發表於 14-6-24 00:45
B女上堂一般啦!佢一向唔鍾意返學!
加油呀!跟住老師指示做已經好好!

回覆:emmazlo 的帖子

emmazlo: 聽到你咁講都好放心!請問老師好嗎?錫唔錫小朋友?會唔會好惡?

回覆 chloe_pak 的帖子

以我家小孩的情況為例, 他在校會常常得到老師的小獎勵, 如做功課做得好, 寫手冊整齊妥當, 默書或小測高分等等, 便會收到老師送的小食或文具作獎勵, 我相信是老師想用獎勵方法激勵小朋友做好!
至於老師會否很惡, 我相信都會有惡的時候, 特別當小朋友不聽話時, 但整體我的小孩都很喜歡老師, 可能我的孩子在校算是聽教聽話一族, 老師沒有特別惡他吧!

回覆:emmazlo 的帖子

我B女是問題一族,相信無你小朋友咁乖啦

回覆 chloe_pak 的帖子

那樣可能要看看老師能否幫助她, 做個聽話的乖孩子!
你也加油, 利用有獎有罰, 有讚有彈的方法試試可否幫助你女兒!

firebug 發表於 14-6-24 15:51
我有啊,不過得呢間同主恩系後備生,唉
我知有個位即將放出來,因為我仔有個同學入第二間.希望你有機會.

chloe_pak 發表於 14-6-26 12:07
我B女是問題一族,相信無你小朋友咁乖啦
我有同校長傾過我仔的情況,你有無同學校傾過?

未喎!請問你打電話比校長定係約見佢?佢反應如何?supportive 嗎?

未喎!請問你打電話比校長定係約見佢?佢反應如何?supportive 嗎?

‹ 上一主題|下一主題