用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006/07 年學之園PN班既媽咪大召集 (Part 2)
樓主: bby
go

2006/07 年學之園PN班既媽咪大召集 (Part 2) [複製鏈接]

原文章由 elainec 於 07-7-20 10:13 發表
阿囝yesterday都l係last day返PNA班... 呀囝好似冇乜野wor..佢more worry about summer school today!!  

你安排左好多野比佢玩咩? 佢可能緊張

原文章由 danielson 於 07-7-19 17:56 發表
哈, 無自我介紹添, 阿仔係Chun Hei, 我地都傾過計啦 (e.g.執圖書 , 接放學)
係呀, 好多都轉去九龍塘的kindergarten.

chunhei ma, 您好您好!!!!

佢都係膽小鬼!! 但'女麻'女麻'話佢都ok wor... 可能見到有 lh 同學仔所以都好d...   today is cooking & painting... 今晚反屋企試吓呀囝d手勢先(佢地cooking完會帶d反屋企食!!)

原文章由 bby 於 07-7-20 10:15 發表
你安排左好多野比佢玩咩? 佢可能緊張

原文章由 elainec 於 07-7-20 12:21 發表
佢都係膽小鬼!! 但'女麻'女麻'話佢都ok wor... 可能見到有 lh 同學仔所以都好d...   today is cooking & painting... 今晚反屋企試吓呀囝d手勢先(佢地cooking完會帶d反屋企食!!)

小朋友真係得意

原文章由 bby 於 07-7-20 09:06 發表

唔緊要喇, 得閒都上下黎傾計, 雖然唔再係度讀, 但係都可以再傾下計既

係呀, 3千幾有咁既學校生活真係唔貴, 不過如果佢收10個月學費仲好 Jonathan都係返埋6月我就同佢退左學, 第一係要同 ...

我之前都諗過比唔比阿囡返埋7月,因為都係錢 ,返到7月19日但係要比1個月學費!但係最終都比佢返埋,因為近排轉工人,同埋可以去7/7之親子遊戲日,果日d遊戲好簡單,但係幾好玩! 好似捷捷(Scarlett)都係返埋6月,冇返7月!?

上次觀課日,校長講Ms. Durn係上年X'mas做過heart手術,但係Ms. Durn仍然好投入去教書 ! 我last day 返學日朝早打電話比Ms. WONG,多謝佢教左阿囡成年,Ms. WONG下年都係教PNA,但外籍老師好似未定,因為流失量比較大!阿囡真係成長得好快,有日阿囡同我講,Ms. WONG話佢大個女,放完暑假,會讀K1! 其他老師.....李老師、邱老師阿囡都十分鐘意,唯一唔好就係有位鄭小姐 (for admim.),態度唔好

我估有好多PNA同學仔(過半)都會離開LH去第二間讀K1!始終LH都係新校(今年2nd year),K1-K3好多未上軌道,而PN班就真係好勁:D ,聽講下年收生收到full晒,可能附近2個大屋苑入伙!

得閒都會上黎......吹下水!

[ 本文章最後由 hlbaby2004 於 07-7-23 09:36 編輯 ]
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-23 09:35 發表

我之前都諗過比唔比阿囡返埋7月,因為都係錢 ,返到7月19日但係要比1個月學費!但係最終都比佢返埋,因為近排轉工人,同埋可以去7/7之親子遊戲日,果日d遊戲好簡單,但係幾好玩! 好似捷捷(Scarlett)都係返埋6月,冇返7月!?

上次觀課日,校長講Ms. Durn係上年X'mas做過heart手術,但係Ms. Durn仍然好投入去教書 ! 我last day 返學日朝早打電話比Ms. WONG,多謝佢教左阿囡成年,Ms. WONG下年都係教PNA,但外籍老師好似未定,因為流失量比較大!阿囡真係成長得好快,有日阿囡同我講,Ms. WONG話佢大個女,放完暑假,會讀K1! 其他老師.....李老師、邱老師阿囡都十分鐘意,唯一唔好就係有位鄭小姐 (for admim.),態度唔好

我估有好多PNA同學仔(過半)都會離開LH去第二間讀K1!始終LH都係新校(今年2nd year),K1-K3好多未上軌道,而PN班就真係好勁:D ,聽講下年收生收到full晒,可能附近2個大屋苑入伙!

得閒都會上黎......吹下水!

我都想去遊戲日架, 可惜佢安排左係7月份, 咁岩又想返黎探99&62, so想去都冇得去 :loveliness:
我都冇聽講校長講Ms.Durn有唔舒服, 可能我地冇問喇, 不過問起個仔, 佢只係話like黃老師, 李老師 鄭小姐? 係唔係Admin最大個位呀? 唔係好知邊位tim

上次觀課, 校長話都好多會留係度讀架喎 :loveliness: 不過唔緊要喇, 可能k班呢度真係未做出名堂, 所以大部分人都選擇離開 :loveliness:  pm班呢度不嬲都好搶手, 個時都地考青衣都考唔到, 唸都唔夠15分鐘就決定左返呢度(因為個時又返左黎加拿大探6299, 所以個時話唔收都幾磅王) 話時話你住邊區架? 搵日約埋捷捷一齊出黎玩or上我度玩下都可以喎:loveliness: :loveliness: :loveliness:

点解你地話K1-K3好多未上軌道?有セ問題?
知唔知PNC班邊個做班主任?

原文章由 bby 於 07-7-23 09:46 發表

我都想去遊戲日架, 可惜佢安排左係7月份, 咁岩又想返黎探99&62, so想去都冇得去 :loveliness:
我都冇聽講校長講Ms.Durn有唔舒服, 可能我地冇問喇, 不過問起個仔, 佢只係話like黃老師, 李老師 : ...

鄭小姐.....應該唔係最大個位,佢坐counter既一位姐姐仔!
LH都係間好學校,我諗其他.......包括KV(之前都收阿囡Kent Rd. AM)、St. Cat.........都係好,最重要邊間suit你小朋友! 每間學校都有強、弱處,唔好比較! 好似之前有好多topics話"KV vs St. Cat" ......等,meaningless

我住荔景果邊,我冇記錯,捷捷住深井,佢返St. Cat.都幾遠! 而捷捷媽咪........一個靚媽咪!

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-23 10:02 發表

鄭小姐.....應該唔係最大個位,佢坐counter既一位姐姐仔!
LH都係間好學校,我諗其他.......包括KV(之前都收阿囡Kent Rd. AM)、St. Cat.........都係好,最重要邊間suit你小朋友! 每間學校都有強、弱處,唔好比較! 好似之前有好多topics話"KV vs St. Cat" ......等,meaningless

我住荔景果邊,我冇記錯,捷捷住深井,佢返St. Cat.都幾遠! 而捷捷媽咪........一個靚媽咪

咁我知邊位, 有次我自己去湊放學, 佢話我倏乜唔打去通知去, 都幾串下

如果我呢個係女我都比佢讀sc, 因為男仔比較好動, 都係嚴d好

咁都好近我, 我住青衣架 而捷捷媽咪........一個靚媽咪???? 即係話我唔靚喇 講笑, 唔好介意 :loveliness: :loveliness:

原文章由 bby 於 07-7-23 10:07 發表

咁我知邊位, 有次我自己去湊放學, 佢話我倏乜唔打去通知去, 都幾串下

如果我呢個係女我都比佢讀sc, 因為男仔比較好動, 都係嚴d好

咁都好近我, 我住青衣架 而捷捷媽咪........一個靚 ...

果個鄭小姐好似唔想做甘!
我話我係位c9 ,捷捷媽咪成個OL (上年X'mas學校表演時)!

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-23 10:35 發表

果個鄭小姐好似唔想做甘!
我話我係位c9 ,捷捷媽咪成個OL (上年X'mas學校表演時)!

係呀, 佢成日黑口黑面 - 鄭小姐

佢係一個超級女強人就真

原文章由 bby 於 07-7-23 11:24 發表

係呀, 佢成日黑口黑面 - 鄭小姐

佢係一個超級女強人就真

其實之前想complain鄭小姐既態度比校長聽,但係我囡仍然讀緊,有人質,無謂博!

講真,只見過捷捷媽咪一、兩次,只記得X'mas佢著成套克色套裝,成身克色,好pro,又高又瘦,好羨慕!

原文章由 ardnas65 於 07-7-19 17:14 發表

carol,
即係會留一陣呀??? 唔怕囡囡唔適應呀?

ardnas65,

As st. cat. starts the new term in Sept. and I don't want my daughter stays at home for such a long holiday, I let her study in lh for a while.  I think this is better than let her stay at home with my maid and doing nothing.

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-23 12:54 發表

其實之前想complain鄭小姐既態度比校長聽,但係我囡仍然讀緊,有人質,無謂博!

講真,只見過捷捷媽咪一、兩次,只記得X'mas佢著成套克色套裝,成身克色,好pro,又高又瘦,好羨慕!

咁又係, 依家唔讀就梗加唔駛理佢

佢真係唔知有冇攪錯, 生完都仲咁瘦

原文章由 bby 於 07-7-24 07:10 發表

咁又係, 依家唔讀就梗加唔駛理佢

佢真係唔知有冇攪錯, 生完都仲咁瘦

上星期四last day ,有張通告話係網上既photo gallery 於1/8 會delete 哂 06-07 年度既相,記得download!

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-24 10:28 發表

上星期四last day ,有張通告話係網上既photo gallery 於1/8 會delete 哂 06-07 年度既相,記得download!

嘩, 好彩你提提, 等我返到黎即刻做左去先
唔該晒

原文章由 bby 於 07-7-24 11:06 發表

嘩, 好彩你提提, 等我返到黎即刻做左去先
唔該晒

唔駛客氣!

原文章由 hlbaby2004 於 07-7-24 13:22 發表

唔駛客氣!

巧琳媽媽
你好, Jonathan mom 同我都覺得巧琳好靚女o架.  我住青山公路麗城過o的, 大家都好近,不如一齊出o黎玩ar?好嗎? 又或者去jonathan屋企, 我好想去o下.
其實阿女個姑姐都住你o個度,佢有對一歲龍鳳胎, 婕婕呢個月都去o左佢度幾日.琴日先去完.
婕婕久不久都提巧琳, 佢叫佢小巧琳,有時叫琳琳. 佢話佢鍾意巧琳.
我想問巧琳個髮型o係邊度剪o架,好型o牙!!
我都好鍾意黃老師, 真係好好可以比佢教一年.
最近睇有個奶粉廣告有個bb好似巧琳,係o米佢細個o個陣拍o架?
let's keep in touch.
chic chic mom

原文章由 chicchic 於 07-7-31 21:27 發表

巧琳媽媽
你好, Jonathan mom 同我都覺得巧琳好靚女o架.  我住青山公路麗城過o的, 大家都好近,不如一齊出o黎玩ar?好嗎? 又或者去jonathan屋企, 我好想去o下.
其實阿女個姑姐都住你o個度,佢有對一歲龍鳳胎 ...

Scarlett 媽:
唔好意思,甘遲先reply ! 但係呢個topic 我諗都會慢慢phase out,因為LH係下星期一(13/8)都會開新學期,而且我地都會去其他幼稚園讀k1!
巧琳都有提起Scarlett,6月尾你去學校講故事,巧琳都有同我講!
佢係荃灣新旅社後面d髮型屋剪頭髮,有3間,去最右果間剪!
果惠氏廣告拍左好耐架啦! 05年12月拍,果時得歲半,估唔到條片播甘耐!
諗住遲dLH open house 都會返去探下黃老師,真係一位好好老師!
Scarlett暑假有冇返summer course 呀?
‹ 上一主題|下一主題