用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

飲杯

原帖由 tszkipa 於 08-12-3 19:55 發表
Charlotte's little brother got the offer from st.cat, am class, same campus as Charlotte.

多謝   真係感謝神!

tszkipa & 小熊媽咪,

Congratulations!

I feel happy for your entire family.  Congratulations!!!  You can finally have a good rest la.  Have a nice Christmas!

原帖由 小熊媽咪 於 08-12-4 13:28 發表
多謝   真係感謝神!

妳地覺得公文中如何?  可否幫到提高中文水準呀?

tszkipa & 小熊媽咪,

恭喜!可以安心過Christmas.
公文中?要問mmak.
蒑蒑上緊公文數.公文功課起勢做,一日10張.

RitaWW,

please check pm.

原帖由 小熊媽咪 於 08-12-4 15:41 發表

小熊媽咪,

恭喜晒! 雙喜臨門!

reb619,

收到了, thank you! 請check pm。

fyeung,

收到了, thank you! 請 check pm。

thanks all

原帖由 tszkipa 於 08-12-3 19:55 發表
Charlotte's little brother got the offer from st.cat, am class, same campus as Charlotte.

小熊媽咪 & tszkipa
恭喜你呀. 好耐無上黎添. ::" /> 係英粵定英普呀. 我細女都入左sc am class 英粵. 不過我鐘意英普. 而我仲諗緊讀唔讀sc. 覺得培正點呀. 我做緊research.  thanks.

yes, 公文中 可以幫到提高中文水準呀... 起碼我囡e+ upper 寫中文 & 英文字(要寫拼音) 都無扭計, 愈寫愈靓...
佢學咗1年了, 國語都進步咗好多, 但只是識詞彙, 會話 方面嘛嘛.....for 學業 是有幫助的。

我覺得公文中 幾好架, 但公文每日都有功課, 有一定壓力的, 你要有心理準備, 起初會辛苦D... 習慣咗就無問題, 我有叫老師減功課, 每日做 3-4頁咋+聽CD, 壓力都唔大~~ OK

原帖由 小熊媽咪 於 08-12-4 15:41 發表

你好!我囡囡係k2學生,讀咗10堂drama course,現在要決定是否再報下一期,唔知有無k3家長比d意见是否值得再報。
再者有沒有好的面試及禮儀班介紹?請指教。

fyeung,

I have PM you but I can't find my msg in the outbox.  Please check if you received my PM.

咁你自己覺得好5好? 好既而又有時間咪繼續返囉,俾小朋友多個機會同外國人交談都好既;不過我個囡上年就剩係返咗10堂啫,無續原因係無時間囉~~~

原帖由 cy664 於 08-12-5 13:25 發表
你好!我囡囡係k2學生,讀咗10堂drama course,現在要決定是否再報下一期,唔知有無k3家長比d意见是否值得再報。
再者有沒有好的面試及禮儀班介紹?請指教。 ...

恭喜tszkipa & 小熊媽咪.
可以安安樂樂放聖誕假了.

Hi, cy664,

我囝K2時有上足2期drama course, 幾好呀, 最後果堂仲有得去Art Centre表演添, 家長可以錄影, 好開心!

想問吓家長們, 一級有幾多班英普班的?

hinhinboy,

我地讀K1個時無分英普or英粵.係我地後一年,即現時K2先開始有分.

原帖由 hinhinboy 於 08-12-5 18:09 發表
想問吓家長們, 一級有幾多班英普班的?

cy664,

我囡囡暑假時參加左中華基督教青年會架面試班,$400幾蚊6堂,教左d面試技巧及禮儀,又平又抵.我幾滿意.

mermaidmom,

無收到你pm,不過我check到有條大數,知道係你架.

原帖由 mermaidmom 於 08-12-5 15:05 發表
fyeung,

I have PM you but I can't find my msg in the outbox.  Please check if you received my PM.

all,

X'mas Party

已經過咗入錢deadline, 有D mami 無入錢, 又聯絡不上...

仲有無未報名 家長 想参加 ??
如有, 請盡快提出, 我可pm 入錢資料...
‹ 上一主題|下一主題