用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

呢排忙住攪兩個女報校既野,冇乜幫
芷晴溫書,佢 d 英文大倒退,見到份
評估表我真係 no eye see ....

原帖由 reb619 於 08-11-28 14:11 發表
Hi All,
今日派咗評估喇~~
穎晴媽咪

5洗担心既,學校一般都係上半年有所保留架啦~~~

原帖由 穎晴媽咪 於 08-11-29 11:24 發表
呢排忙住攪兩個女報校既野,冇乜幫
芷晴溫書,佢 d 英文大倒退,見到份
評估表我真係 no eye see ....

fyeung,
我見你係小學果邊話會放棄KTS,我想知點解,因阿囡都係GH & KTS收咗,但我個人都幾鍾意KTS,而身邊既人都係選擇GH,我依家仲15/16,唔知點簡..........如果好似mmak咁lucky就好喇

原帖由 vhunghk 於 08-11-24 19:36 發表
yansy,

I think the K1 class teachers are more caring than those in K2 and K3.  You know, the kids in K1 are not mature enough to take care of themselves.  Of course it also depends on what kind of te ...

Thank you..

原帖由 reb619 於 08-11-29 11:55 發表
fyeung,
我見你係小學果邊話會放棄KTS,我想知點解,因阿囡都係GH & KTS收咗,但我個人都幾鍾意KTS,而身邊既人都係選擇GH,我依家仲15/16,唔知點簡..........如果好似mmak咁lucky就好喇 ...

因為gh有中學, 經過升小一的面試考驗, 好多人都會想選有中學接龍就唔洗再煩了. 其實kts唔錯! Matthew只係後補生, 不過我抽到沙呂, 所以應該唔交再交後補申請了

原帖由 fyeung 於 08-11-25 13:34 發表
BABY-SUM,

我聽日去!見唔到咯.

karen8888,

收到相,thanks!

BABY-SUM, fyeung,
恭喜你地!

venuscheng,

恭喜Matthew入到沙呂, 唔洗再煩, 可以輕鬆番半年.囝囝又入到間好學校.

恭喜!

原帖由 Venuscheng 於 08-12-1 10:00 發表

BABY-SUM, fyeung,
恭喜你地!

BABY-SUM,

我都係咁講,恭喜venuscheng!

reb619,

恭喜Megan,入左GH & KTS!
我send左pm比你,please check!

原帖由 BABY-SUM 於 08-12-1 14:37 發表
venuscheng,

恭喜Matthew入到沙呂, 唔洗再煩, 可以輕鬆番半年.囝囝又入到間好學校.

恭喜!

fyeung & reb619,

KTS都收咗我個囡, 自行收生則是九龍塘聖家, 我都係唔知選邊間好, 我都想知道fyeung點解唔選KTS呀?

忙完個女, 總算告一段落.  

依家又煩緊個仔, sc仲未有result, 今個星期六都係同他去in pre-school.

今年好exhausted!

Well rec'd your PM w/THX.

原帖由 fyeung 於 08-12-1 18:09 發表
BABY-SUM,

reb619,

唉~真係魚與熊掌......

原帖由 Venuscheng 於 08-12-1 09:39 發表

因為gh有中學, 經過升小一的面試考驗, 好多人都會想選有中學接龍就唔洗再煩了. 其實kts唔錯! Matthew只係後補生, 不過我抽到沙呂, 所以應該唔交再交後補申請了 ...

原帖由 小熊媽咪 於 08-12-2 10:47 發表
忙完個女, 總算告一段落.  

依家又煩緊個仔, sc仲未有result, 今個星期六都係同他去in pre-school.

今年好exhausted!

Jason加油!

原帖由 fyeung 於 08-12-1 18:09 發表
BABY-SUM,

reb619,

Thanks baby-sum & fyeung

原帖由 reb619 於 08-12-2 12:25 發表
唉~真係魚與熊掌......

reb619,
Please check PM

收到,真係萬分感激

原帖由 Venuscheng 於 08-12-2 17:09 發表

reb619,
Please check PM

RitaWW, check PM.

原帖由 RitaWW 於 08-12-1 23:02 發表
fyeung & reb619,

KTS都收咗我個囡, 自行收生則是九龍塘聖家, 我都係唔知選邊間好, 我都想知道fyeung點解唔選KTS呀?

Charlotte's little brother got the offer from st.cat, am class, same campus as Charlotte.

恭喜晒.... 安樂晒囉

原帖由 tszkipa 於 08-12-3 19:55 發表
Charlotte's little brother got the offer from st.cat, am class, same campus as Charlotte.

tszkipa & 小熊媽咪,

Congratulations!
真係雙喜臨門! Charlotte & Jason都有理想結果, 一家人可以過一個快樂平安的聖誕了!恭喜恭喜!
‹ 上一主題|下一主題